ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

Share
 

 Wrong side of the track

Go down 
SzerzőÜzenet
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 431
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

Wrong side of the track Empty
TémanyitásTárgy: Wrong side of the track   Wrong side of the track Icon_minitimeKedd Okt. 22, 2019 10:50 pm

Még, hogy a világot megmenteni, bahhh! A gonosz varázslók felégetik azokat mintsem megmentsék! A rokkant goblin után indulok, és hol cammogva, hol meg erőltetett menetben loholok a nyomában és a tágas Multiverzum összes istenét szidom. De nemám csak úgy brahiból, nem, nem! Én tényleg komolyan gondolom, mert nincs ekkora szívás, mint ez... túráztat a kiscsaj, szerelek neki, ja meg megmentem, és hirtelen egy kurvanagy farkassal kell versenyezzek... Izzadok is, meg lihegek, de azért próbálom tartani a tempót.
Közben a farkasháton ülő kiscsaj magyaráz a mamijáról, hogy az bizony farkasokat tenyészt, és az ő vállalkozása a pedikűr-manikűr nem fut annyira, mert a dögök elijesztik a vásárló körét. Ha a valagamat így hurcolnák és is napestig traccsolnék az apró goblinoidok vallatásról, kínzásáról…

Wrong side of the track 190388.jpg#.Xa9q-MkISMc

Az erdő (avagy a goblincsaj?) meg mintha direkt ki akarna fogni rajtam, göcsörtös ágcsapdákon, tüskés kökény bokrokon keresztül visz az út. és ráadásul semmi izgalmas nem történik. Amikor felbukkannak a félig eltemetett LADA corvette-ek, és a kiszuperált AT-AT lépegetők már tudom, hogy lassan megérkezünk az erdei goblinok tanyájára. Egyre több a száradó, tarka ruha, és még valami borzasztó dzsenn nóta dallamai is megüti a fülem.

– Biztos kedd van, mert a Mamikám akkor szokott mosni! – csicsergi a gobbó kedvesen és immár lépésben haladunk. Persze ez nem is hátrány, mert mindenfelé taposó aknák, meg ionbombák kandikálnak ki a földből a közönséges puszpángok levelei alól. Tarackágyúk, meg légvédelmi ütegek... Hol a manóban vagyok? Valami elcseszett Call of Dutyis arc biztos örülne, de sokkal rémítőbb ez annál, mert ezek a szutykos goblinok még bolygóuralomra törhetnének ilyen fegyverparkkal.
– Meg biztos a szökőév is most van. Ennyi ruhát... – motyogom egy hatalmas krátert megkerülve, a bérgyilkos mókusok véres cafatait látva azonban befogom a bagólesőm. Akinek ilyen védelme van az nagyon félt valamit, vagy inkább fél valakitől?
– Oszt mi a francnak ennyi fegyver? Tán ti őrzitek a birodalom kreditjeit? – vettem oda a kísérőmnek, és a válasza igencsak meglep.
– Ááá, dehogy. Tarkin admirális kifejezettem a Mamikámat kérte meg egy új parfüm előállítására. És képzeld dagadt, még sikeres is lett! Most annyi jött-ment próbál bejutni hozzánk, hogy nem győzzük fegyverrel, meg harci kuytyákkal védeni magunkat.
Apikába! Lehet, hogy ezeknek a gyíkarcú goblinoknak több eszük van, mint látszik?
*
Aztán egyszercsak feltűnik a kerítés, és a kutyaszar meg mosott ruha szagának a keveréke dominál. Megkapaszkodom az egyik lécbe,ami hatalmas reccsenéssel adja meg magát a súlyomnak, és szabályosan beesek az udvarba.

– Ez itt a kertünk hájfej, és pont most nyomtad agyon a Mami kedvenc virágait!
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 395
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

Wrong side of the track Empty
TémanyitásTárgy: Re: Wrong side of the track   Wrong side of the track Icon_minitimeSzer. Okt. 23, 2019 10:32 am

Szépen poroszkáltok keresztül a védelmi vonalon, ami inkább tűnik szeméttelepnek, mint rendezett katonai tábornak. De hát goblinokról beszélünk, mi mást is várhattunk volna? A sok régi kacat, amit összevásárolt a kolónia, ott rozsdállik, ahová éppen letették. Valószínűleg a felük sem lépne működésbe, ha rossz helyre lépnél... de azért inkább nem kockáztatsz, és maradsz Mercy&Morcy nyomában.

Azonban ahogy az egyik bunker mellett elhaladtok, egy élénk színekkel felfújt graffitire leszel figyelmes: "Zsönten Pál, nagy király!" - némi késlekedéssel veszed csak észre mert közben persze Mercy a különböző körömlakkok száradási idejéről csacsog. Mintha téged érdekelne... bár az, hogy a géllakk hamarabb szárad mint a hagyományos, az fellettébb különös... - de aztán inkább gyorsan elhesegeted magatól ezt a csöppet sem gonoszvarázslós témát.

Wrong side of the track Zsp-th10

Felértek a legközelebbi csúcsra, ahol a sokat emlegetett nagyi tanyája található. Te persze egyből virágokat pusztítasz, szokás szerint, úgy tűnik a gondozott növények mind az ellenségei a tudatalattidnak. Ahogy rádől a kerítés az ágyásra, hirtelen tőled pár méterre két újabb ágyás keletkezik: két rozsdás őrdroid fúrja ki magát a föld alól. Nem sokat tekertóriáznak, rátok fogják a lézerágyúkat, majd egy kattanás... és nem történik semmi.

- Mami! - kiabál a gobbo csajszi - már megint besültek az őrdroidok! Szólni kéne az öreg Bendének, hogy gyüjjön, oszt csináljon neki valamit!

Megkerülitek a kis vityillót, és megtaláljátok a mamit hátul a kertben. Ilyen öreg, kövér és ronda goblin vénasszonyt még nem láttál, pedig azt hittétek magatokról a putris kaland után, hogy nektek már nem tudnak újat mutatni gobbotémában. Az öreglány földig érő szoknyában és kötényben áll és egy bográcsszerűség mellett, amiben rotyog valami izé. Állagra lekvár, de a színe a világoszöldre hajaz, ilyen színű gyümölcsöt meg még nem sokat láttál, szóval bármi lehet.

Meglát bennetek, nagy léptekkel odamegy, és egy hatalmas pofont kanyarít le Mercy-nek.

- Nem meg mondtam hogy nem akarom ezt a csákót többet a fejeden látni? - üvölti, miközben az ominózus fejfedő begurul a bokrok alá. A lányka csak nyüszít, a lábait összekötő fűszálak elszakadnak, és lehuppan a kutyaszaros fűbe.

- Na kelj fel, aztán húzzál a dolgodra! Mi van tán csak nem eltörted a virgácsaidat? - ekkor látja, hogy tényleg ez történt. Megvizsgálja a lány lábait majd elkurjantja magát:
- Ozmó! - a kert végében álló fészerből egy nyakigláb alak bújik elő. A teste aránya mint egy nyápic emberé, de a feje tipikus goblin. Fekete tallárban van, és ahogy meglát, biccent feléd. Felismerte benned a kollégát, a másik gonosz mágust.
- Vigyed hátra a Mercyt, oszt gyógyíjjad meg a lábát! - adja ki az utasításokat a nyanya. - Vigye a lovát is! Ha kell a dark magichez, jó lesz mana és hp utánpótlásnak...

Szomorúan látod, hogy elvezetik a hátast, és meg is jegyzed, hogy egy bajnoki lónak talán dicsőbb véget gondoltál volna.

- Ezt mondta a jány? Még hogy bajnoki ló? Dehogy bajnoki az! A múlt héten rakta össze a neve napjára kapott "Genetikus leszek" készletből... hazudik ez a csajé, a felét se hidd el annak amit mond! Kicsit majd sírdogál miközben Ozmó felemészti az kis kedvence életerejét, de legalább megint tud majd utána járni. Jövő hétre meg úgyis összerak majd valami mást. Ha meg nem unja addig a tudóskodást...
- Na de térjünk akkor most már a tárgyra. Két kérdésem lesz, nagyon alaposan gondold át, hogy mit válaszolsz rájuk, mert itt most nem babra megy a játék! Az első: te is azért gyüttél, hogy megkérd a kezem? Mert bár alkatra egyezünk némileg, de én 101 éves múltam, te meg mintha még egy kissé fiatalka lennél hozzám...
A másik kérdésem: te törted el a jány mindkét lábát?
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 431
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

Wrong side of the track Empty
TémanyitásTárgy: Re: Wrong side of the track   Wrong side of the track Icon_minitimeCsüt. Okt. 24, 2019 10:34 pm

Leporolom magam, és egy bájos, avagy bárgyú mosolyt engedek az öreglány felé. Közben lassan felfogom a kérdést, és a válasz magától jön:
– Ugyan mán Mami, én csak a porosházi libamáj konzervért jöttem, nem kegyedért… – idézem az ezeréves helyi tévéreklámot, és kisebb…hosszú hatásszünetet tartva se esik a nyanyának. Na bumm, biztos olyan öreg már, teljesen elvette az eszét a lekvárfőzés.
– Hallja ám öreganyám? Itt ilyen erős a lekvárlobbi? Mert nem tudom mit kotyvaszt, de az biztos, hogy pálinka is lehetett volna belőle, az meg sokkal legényfogóbb, mint az efféle édes vacak!
Beszéd közben odaslattyogok az üsthöz, és egy fapálcával a végén beleszúrok bizonyítva az igaza. A pálca vége előszőr megfeketedik, majd remegés fut végi rajta, és lassan átváltozik. Egy kígyó nyálkás testét messzire hajítom, és még a fejemre is vág az öreglány a hatalmas merőkanalával. Erre kicsit visszaveszek az arcomból, és illedelmesen bemutatkozom, és előadom jövetelem célját.
– Szóval Kalán nénje, idefele jövet láttam egy pofás graffitit… ez a művészember, ez a Sönten Pál, itt lakik, vagy már megfőzte vacsorának? Elbeszélgetnék vele egy kicsit…
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 395
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

Wrong side of the track Empty
TémanyitásTárgy: Re: Wrong side of the track   Wrong side of the track Icon_minitimePént. Okt. 25, 2019 8:33 pm

Hamar rájössz, hogy rosszul szóltál, bár a fene tudja mi lehetett a baj. Nőknél ez amúgy is általában rejtély számodra, akár 101 évesek akár máskorúak. A nagyi felett elsötétedik a háttér, és gonosz kinézetű ghost-gobbók kezdenek materializálódni körülötte. Úgy érzed (bár lehet hogy csak optikai csalódás áldozata vagy) hogy még a fakanala is megnyúlik és tízcentis tüskék nőnek ki belőle. A goblin-öregasszony-démonszörny feje felett fokozatosan egy diszkógömb jelenik meg, majd lassan, valami számodra nem hallható zene ütemére lüktetve elkezd forogni.

Érzed hogy ennek fele sem tréfa: ráismersz a spellre a múlt havi 3M (Menő Mágiák Magazinja) címlapjáról: ez biz' a Grapplepot Nagyi Goblin Pogo Partija! A sok tarajos goblin-szellem mindjárt elkezdi a murit, aminek nagyon úgy néz ki, hogy te leszel a közepén! Reszketve hallod, hogy már el is kezdte nyomni a láthatatlan zenekar:A kezdő taktusokat a Nagyiszörny hangja harsogja túl:
- Még egyszer megkérdem, és most ha nem akarsz a parti közepébe kerülni, válaszolj egyértelműen, ne halandzsázz nekem lekvárokról konzervekről és mindenféle hülye falfirkákról: MIT KERESEL ITT??? ÉS TE BÁNTOTTAD EZT A SZERENCSÉTLENT???
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 431
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

Wrong side of the track Empty
TémanyitásTárgy: Re: Wrong side of the track   Wrong side of the track Icon_minitimeHétf. Okt. 28, 2019 2:04 pm

– Nyugiság van Kalán nénje! – kezdem megnyugtatóan – az onokáját, az a kis csitrit, épphogy megmentettem, mintsem bántottam! Éppen az erdőben kóricáltunk egy társammal és kedves barátommal, amikor felbukkant....
A zene pianóba vált, a gobbószellemek taraja pedig lekókad, de a buli-kedvük persze töretlen marad. Míg elmesélem a történteket, addig oldalt melegítenek; kéregetnek és kannás szellembort isznak. A beállt szünetet kihasználva előadom a hősies goblinmentés „igaz!” történetét, kiemelve saját szerepem benne. Hogy és miként bántam el a hatalmas goblinfaló óriással, miközben drága egykomám sajnálatos módon életét áldozta ezért a szent ügyért...
Az öreg goblinnyanya egy ideig néz, aztán elbambul, és akkor kapcsolódik vissza a sztoriba, amikor egy lény rászáll a randa mazsolaszerű orrára. Barnás-lila nyelve kicsap, és a szájában megforgatva az üstbe köpi áldozatát.
Ez kicsit megtöri a szónoklatom – szóval ebből (is) készül a lekvár – de aztán kicsit ugyan rövidebre fogva folytatom, és befejezem.
– Szóval a sokadik onokája bizony nekem, Majszter Plejbásznak köszönheti, hogy életben van, és nem egy bazi nagy óriás hasát dagasztja. Szerintem hanyagolhatjuk ezt a koncertmizériát, és a szellemeket visszaküldheti a helyükre az örök feastiválok szigetére. és ha már ennyire lenyugodtunk, akkor esetleg egy ital mellett beszélhetnénk Sönten Pálról?
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 395
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

Wrong side of the track Empty
TémanyitásTárgy: Re: Wrong side of the track   Wrong side of the track Icon_minitimeSzer. Okt. 30, 2019 2:32 pm

Mondókád befejeztével a nyanya kérdően néz a pogószellemekre. Azok összedugják a fejüket, veszekszenek egy kicsit, még egymás taraját is megtépkedik, aztán az egyik odafordul a mamihoz és a hüvelykujját fordítja - felfelé.

Wrong side of the track Thumbs_up_goblin_by_philldwill_d3465db-fullview.jpg?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJzdWIiOiJ1cm46YXBwOjdlMGQxODg5ODIyNjQzNzNhNWYwZDQxNWVhMGQyNmUwIiwiaXNzIjoidXJuOmFwcDo3ZTBkMTg4OTgyMjY0MzczYTVmMGQ0MTVlYTBkMjZlMCIsIm9iaiI6W1t7ImhlaWdodCI6Ijw9MTIwMCIsInBhdGgiOiJcL2ZcL2Q5Y2NjMzEwLThmODgtNDhlNC1hNTc4LWQzNWZmN2Y1YmU3OVwvZDM0NjVkYi0xMjM5NmYwNS04ZTE4LTQyMGItYjZjYy1mNWQzMDVlNDNiYzIuanBnIiwid2lkdGgiOiI8PTkwMCJ9XV0sImF1ZCI6WyJ1cm46c2VydmljZTppbWFnZS5vcGVyYXRpb25zIl19

- Hm, a szellemek szerint igazat szóltál - mondja a Nagyi - persze amit összevitatkoztak rajta, valószínűleg azért volt benne egy-két ferdítés... jer be a kunyhóba, ott majd nyugodtan beszélgethetünk.

Bementek egy büdös kis szobába, ami poros, avitt bútorokkal van berendezve. Leültök a mocskos viaszkos vászonnal leterített asztalhoz, majd az öreglány egy fél literes befőttes üveget tesz eléd, benne valami sárgás folyadékkal.

- Jóféle goblin pálesz. Igyá...! - úgy illik, hogy az ilyesmit nem szokás elutasítani, hát iszol...

Kell egy-két perc, mire újból tudsz koncentrálni. A mami közben vigyorogva figyel. Amit látja, hogy újból megvan a fókusz, hozzákezd a mondókájához:

- Sönten Pál, Sönten Pál... nem létezik ilyen nevű ember, mint ahogy a Bél által ismert Sönten Plan is hibás. Igen, tudom hogy ki küldött és miért gyüttél. Bél akar bejutni a törpevárosba, ahová vagy 80 éve nem tette be a lábát senki... Az én régi kedvesem zárta le még annak idején azzal a nótával amit nekem énekelt szerenádkor. Ne nézz ilyen döbbent képpel, én is voltam ám fiatal! Asszonta, hogy az a mi titkos helyünk csak mi ketten léphetünk be oda, ha énekejük a dalocskát. Sajna azonban elfelejtettem a legfontosabb részét, az uccsó szót... próbálkoztunk mindenfélével, amíg meg nem untuk, ezért hallasz annyi verziót belőle. De az igazira már csak egy valaki emlékszik, az én régi kedvesem... ha még életben van egyáltalán, mert már vagy 50 éve elsodort minket egymástól a szél... - a nagyi sóhajt egyet, majd folytatja: - Előkeríthetjük, de ahhoz teljesítened kell a leghőbb vágyamat! Na, mit gondolsz benne vagy egy ilyen bizniszben?

Remegve sóhajtasz fel magadban, és egyből a legrosszabbra gondolsz. Ebben a műfajban a kővé vált barátod volt a császár, de most neked is oda kell tenned magad... vagy keresni kell másik utat abba a rohadék törpebarlangba...
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 431
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

Wrong side of the track Empty
TémanyitásTárgy: Re: Wrong side of the track   Wrong side of the track Icon_minitimeSzer. Nov. 13, 2019 9:23 pm

– Nahát nénje, nemúgy van az, hogy egyből szobára megyek... – morgom a bajszom alatt, és mivel pillantása nem vált könnyessé a mondatomra, megkönnyebbülten felsóhajtok. A kevlár-bekecsemet kicsit megigazítom, csak húzni kell az időt, mert már mié' ne..
Megrázom a fejem, és számba veszem mennyi mindenen átmentem már ezért a melóért. Nem is végzek a dologgal, mert a nénje félbeszakít egy mélyről jövő harákolással.
– Jó' van nah, oszt mi a százéves rücskös szíve vágya? Nekem lemondhatja. Fő állásban teljesítem a hülye kéréseket, mint valami elhízott dzsinn. Ugye nem körhintázni akar kegyed is?
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Ajánlott tartalom
Wrong side of the track Empty
TémanyitásTárgy: Re: Wrong side of the track   Wrong side of the track Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Wrong side of the track
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Continue Game
 :: 
Resurrection again and again and again...
-
Ugrás: