ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 Beeswax, the Sunken City

Go down 
SzerzőÜzenet
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

Beeswax, the Sunken City Empty
TémanyitásTárgy: Beeswax, the Sunken City   Beeswax, the Sunken City Icon_minitimeSzomb. Ápr. 23, 2016 1:40 am

Beeswax, the Sunken City 671e22409be87946a8bbc7ee127334c5-d466d13


Áradás
nagyhatalmú varázskard volt, kecses pengéjével és íves markolatával kirítt a pallosok sorából.

Az idők kezdetén kovácsolták és alkotója nagy reménységgel tekintet rá. Igaz csatába sose vitte, inkább csak amolyan társalkodó partnernek szánta.
Hepa, mert így hívta a gazdáját a kard, egy ideig szórakoztatónak találta, de később ráunt és a többi játékszere közé tette. Telt múlt az idő és egyesek eltűntek és újabbak jelentek meg helyettük, sajnos senki nem értékelte Áradás szószátyárságát.
A változást a keleti elfek új ura, Lord Daliás hozta el a varászkard életébe. Gazdája ajándékozta oda a nemeselfnek, mikor átvette Elebur trónját.
Véres fejezetek következtek ezután, de Áradás állta a sarat és rájött, hogy kedveli a harcot. A Lord rendet rakott a vidéken és békét teremtett, ha lehetett szóval, ha nem ment másképp erőszakkal.

A bolygón átsöprő mágia letarolt mindent és új fajok ébredtek fel és régiek buktak vesztükbe.

A Világégés Méhviasz városában érte őket. A hithű papok a Nagy Fához imádkoztak, hogy védje meg őket, ami gyökereivel, hajtásaival óvó burkot vonz a város köré. A tett csodaszámba ment Méhviaszban, de érezték, hogy nem tarthat örökké, azért Lord Daliás fogta a kardját és a főteret borító viaszba vágta. Testét és karját átjárta az energia és a burok kitartott.
Évtizedek és századok teltek el és az egykor nagyhírű várost belepte a por és elsüllyedt a vörös homok földjébe.


Mikor a sötét bőrű rokon átlépte a várost körülvevő páncélt, az itt élő nemes elfek csak árnyékai voltak önmaguknak. Szentként tekintettek rá, nem zavarta őket a külhoni bíboron izzó szeme és a hófehér haja sem.
Hinni akartak neki, mert azt mondta kivezeti őket a felszínre.
A rituálék és áldozatok hatására a város lakói megnyugodtak és tették a hétköznapi dolgaikat, de már nem voltak önmaguk. Szellemeké, testetlen lélekké változtak hideg kék fényű szemekkel.
Nem zavarta őket meg semmi, még az sem, hogy szeretve imádott Szent Fájuk töviseket növeszttet és a levelei karcos, érdessé váltak. Vágták a bőrt és a húst és az indái mohón itták az lakosok vérét.
A drow munkája végeztével a főtéren lévő egykori elf királyhoz lépett. A kardjára támaszkodó hős aranyfénnyel csillogott a félhomályban.
Leakasztotta a nyakából a csápos fejet mintázó medaliont és a következőket suttogta a sötét idegen:
- Ia ia Culcu fhtagn, ia ia Culcu fhtagn! Ph'nglui mglw'nfah Culcu M'hviasz wgah'nagl fhtagn! – szavai sokáig visszhangzottak az immár halott városban…
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
 
Beeswax, the Sunken City
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Hasznos információk
 :: 
Helyszínek
-
Ugrás: