ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 A MULTIVERZUM

Go down 
SzerzőÜzenet
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

A MULTIVERZUM Empty
TémanyitásTárgy: A MULTIVERZUM   A MULTIVERZUM Icon_minitimeVas. Május 08, 2016 9:19 am

1. KIALAKULÁSA, TEÓRIÁK (első rész)


Kezdetben vala a nagy sötétség és kistesója a semmi.

A multiverzum kialakulásáról többféle teória is létezik. A DikMá' bolygón élő Kolompár dinasztia kocsmafilozófusai szerint a Nagy Hógolyózás korszakát éljük. A világ kezdetén, a két atyaúristen, Gyuszi és Sandokan megállapodtak abban, hogy azé lesz megboldogult atyuskájuk lovaskocsija, aki győzedelmeskedik egy hógolyócsatában. El is kezdték gyúrni a hógolyókat, ezekből lettek a csillagok és a bolygók. Még most is gyúrják őket, mert ugye az isteneknél egy kicsit máshogy telik az idő.

A rivális Sztojka familia tudósai szerint azonban a két atyaúristen ráunt a hógolyozósásra, és most inkább hóembert építenek, ahhoz görgetik össze a sok anyagot: ebből keletkeznek a spirálgalaixisok:

A MULTIVERZUM Spiralgalaxis,-csillagok-200307

A két család sok éve vitázik egymással, és sokszor nem csak szavakkal. Jó pár késelés is volt már Aranyeső leghírhedtebb kocsmájában a Vödörben, persze csak a tudományos vitát alátámasztó érvként.  És hogy melyiküknek van igaza? Az sajnos még évmilliárdokig nem fog kiderülni.

A Palást csillagképben élő verőcék is érdekes nézeteket vallanak: szerintük minden bolygó és csillag egy-egy potenciális szilvásgomboc, amit Balázska, a dagadt óriás gyerekeisten fal fel délutáni desszertként. Életüket rettegésben töltik, várva a Nagy B. érkezését. Ennek a teóriának lehet némi alapja, ugyanis pár éve történt, hogy egy mélyebb fúrás alkalmával vastag lekvárrétegbe ütköztek a verőce bányászok. A "Palásti Sziklalekvár" azóta is az egyik legkelendőbb exportcikke a kis bolygónak, olyannyira, hogy a meggazdagodott verőcetársadalom azóta már három nagyobb bolygót is meghintett porcukorral, csak hogy ne őket válassza majd az arra járó Balázs.

Számtalan elmélet kering még az értelmes és kevésbé értelmes népek körében a világ keletkezését és várható végét illetően. Sok csak kitaláció, másokhoz tartoznak tudományosan bizonyított tények is, teljesen biztosak azonban nem lehetünk egyikben sem.

A legtöbbek által elfogadott történet szerint a Főnöknek volt néhány szabad napja két meló között, akkor kreatívkodta össze azt, amit mi multiverzumnak hívunk. A szemetet, a félresikerült és félkész dolgokat az Origóra tette, ami így a legrégebbi és egyben a lekacatosabb szikladarab lett az egész környéken...
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

A MULTIVERZUM Empty
TémanyitásTárgy: The Anchor (Pub at the end of the Multiverzum)   A MULTIVERZUM Icon_minitimeCsüt. Jún. 09, 2016 10:09 am

A MULTIVERZUM Image

Valahol a Multiverzum szélén van egy Horgony nevű fogadó aminek létrejötte körül sok a tisztázatlan körülmény.
Legendák és elméletek keringenek a Horgonyról szerte a galaxisban....

Állítólag a Teremtés után a Főnök kíváncsi volt az alkotásra és bejárta a Multiverzumot parszekről parszekre. Hosszú és fáradságos út volt ez még egy ilyen isteni lénynek is, mint Ő. Mikor eljutott az egyik szélére megbámulta az Őssemmit ami a Verzum határán túl volt és tikkadt szája összeszorult.
Ránézett a Peremvidék szélén keringő aszteroidákra és négyet összefogott, kilapította majd centrifugális pályára helyezte az Origó körül.
Sóhajtott egyet szétnézett az űrben fújó szél meglobogtatta a köpenyét.
- Úgy innák egy sört - mondta és a semmiből megjelent a lapos területen egy kocsma.
Elmosolyodott, tudta önző volt, de egy univerzum megteremése és benépesítése elfárasztotta. Megérdemelt magától ő is egy kis jutalmat.
Ahogy átlépte a frissen materizálodott ivó küszöbét megjelent a berendezés.
A pult mögé ment csapolt egy sört magának és leült az egyik asztalhoz.
Belekortyoltaz italba és rájött, hogy egyedül van.
Ekkor jelentek még az első alkalmazottak a kocsmában. Megbeszélték a 'verum nagy dolgait és a Fönök távozott.

Egy másik történet szerint egy szakadár cylon kalmárfejedelemnek megtetszett az innen látható őskáosz lüktető forgása és erőforrást és kreditet nem kímélve létrehozott egy fogadót a Multiverzum szélén. Ez megmagyarázná, hogy miért dolgozik  a kocsmában annyi szintetikus alkalmazot. Az igazságot senki sem ismeri, de mindenesetre. aki erre jár az ugorjon be egy sörre és falakat borító üvegablakokon keresztül megnézheti a fortyogó és kavargó ŐsSemmit és felállíthatja az Ő elméletét a Teremtésről....
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
 
A MULTIVERZUM
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Hasznos információk
 :: 
Helyszínek
-
Ugrás: