ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 Wikipedia: A Lyuk

Go down 
SzerzőÜzenet
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

Wikipedia: A Lyuk Empty
TémanyitásTárgy: Wikipedia: A Lyuk   Wikipedia: A Lyuk Icon_minitimeHétf. Júl. 31, 2017 12:21 pm

A Lyuk nem más, mint egy legendás aranybánya Porigó bolygón, a Csontos-hegységben. Érdekességét onnan kapta, hogy generációk óta a Hulkházi Csontos alom kezében van, ami nem más, mint egy a bolygó déli kontinensén alapított hobgoblin bányászati vállalkozás.

Története:
A hobgoblin emlékezet szerint két generációval ezelőtt az alom egyik leghíresebb hőse, Hulkházi Csontos Cucil egy szép nyári estén kóborolt a Déli-erdőségekben, amikor is az egyik tisztáson véletlenül belebotlott az Elfelejtett Hősök Panteonjába.  Sok szép szobor volt itt felállítva, csupa olyan személyekről, akiknek emlékezetét a környék lakói már elfelejtették, vagy legalábbis szerették volna elfelejteni. Ezért hordták ide ezeket a nagy monstrumokat, hogy itt majd jól benövi őket a növényzet.

Cucil, akit kortársai inkább csak Göröngynek hívtak, felmászott a legmagasabbikra, amelynek neve valami Sztáling volt, vagy ilyesmi. Állítólag innen látta meg először a messzi távoli Csontos-hegység irányából az arany fényét. A történet egy kicsit zavaros, mert Göröngy, ahogy a nagy felfedezését megtette, egyből le is zúgott a szobor tetejéről, és csak másnap délben ébredt fel. Kómásan, szédelegve indult meg a látott csillogás irányába, és harmadnapra meg is találta a Lyuk bejáratát - amiből a későbbi bányakomplexum is kinőtte magát.

Manapság:
Manapság egy jól tejelő, de nem túl gazdag aranybányaként emlegetik a Lyukat, csodák-csodájára még mindig a Hulkházi Csontos alom kezében. A bányászok nagyrészt goblinok voltak eredetileg, manapság azonban egyre több vámpirkát, sötét törpét és éjhobbitot is alkalmaznak. Odabent elég kicsi a hely, szűkösebb az alagutak, ezért az aprótermetű munkaerő értéke eléggé felértékelődött a térségben. Ez okozhat némi gondot, mert birodalmiak is felfigyeltek az aprónépség kiváló kvalitásaira, ami a közeljövőben még attrocitásokhoz vezethet a konzorcium és a hatóságok között.

Jelenlegi vezető: Hulkházi Csontos Eduérd alias Bél.
Éves kitermelés: kb. félmillió kredit (becsült érték).

Felhasznált irodalom:
"Aranyásó a Lyukában" c. film (Fsz.: Kádas Johhny, Alabástrom Ljudmilla, rendezte: H. Csontos Dezső)
Vissza az elejére Go down
 
Wikipedia: A Lyuk
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Hasznos információk
 :: 
Late Night Waves
-
Ugrás: