ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről

Go down 
SzerzőÜzenet
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről Empty
TémanyitásTárgy: Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről   Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről Icon_minitimeCsüt. Nov. 19, 2015 3:07 pm

Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről 17741610

A Világegyetem minden sarkára jut egy olyan hely, ahová összefújja a szemetet a szél.

TibiÉsNorbi, a kétfejű ogre kocsmája is valami ilyesmi lehet, így hát nem véletlen hogy hőseink is először itt találkoztak egymással. TuForSzri, a zenélő karú kiborg, Dr. Boltar, a lecsúszott doki, aki meg van győződve arról, hogy az eldobott injekcióstűk hatékony fegyvernek számítanak az űrkorszakban, és Leonidas, a kisemmizett elf kapitalista. Két, azóta már a csapatból eltávozott társukkal együtt itt kapták meg első feladatukat a titokzatos Józsuétől a Felkenttől.

0.szintű karakterekként nem igazán várhattak birodalomrengető küldetéseket, de amire szerződtek, azt becsülettel véghez is vitték: megszüntették a zombiveszélyt a faluszéli elhagyatott romtemplomban, és egy farkasos populációs problémát is megoldották a közeli erdőben.

Az a tény, hogy a zombik csak a Mikulás egyik ajándékgyárának illúzióját képezték, a rengeteg legyőzött farkas átlagéletkora pedig nem nagyon haladta meg a két napot, mit sem von le érdemeikből. A munka el lett végezve, az XP és a loot pedig be lett gyűjtve érte, annak rendje és módja szerint, még szintlépés is volt a maga egzakt formájában.

Kalandjaik során számos ellenséget és barátot szereztek maguknak: a Mikuláson kívül Bran Solo, a híres csempészből lett felkelő tábornok kövér unokatestvére és a titokzatos, vadító szépségű K. is megorrolt a kis csapatra. Az űrből jött Elvis-hasonmások viszont egy igazán kellemes estét, az Inkvizíció pedig két szép jövő előtt álló újoncot köszönhet nekik.

Hőseink most is az Inkvizíció felkérésére indultak útnak: új kalandjuk az űrbe vezette őket, az Omega-4 állomásra, majd onnan a Fekete Napra, ahol is egy titokzatos eretnek csoportosulást kell felszámolniuk… vagy csatlakozniuk hozzá?

Ez egyelőre még a kis csapat tagjai számára sem teljesen világos…
Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről Dont_r10


A hozzászólást Mesélő összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Jan. 22, 2016 10:41 am-kor.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről Empty
TémanyitásTárgy: Re: Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről   Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről Icon_minitimeSzomb. Jan. 09, 2016 11:28 am

A második fejezetben a megfogyatkozott létszámú kis csapat kalandjai az űrben folytatódnak, mégpedig nem máshol, mint a rengeteg faj és kultúra olvasztótégelyeként működő Omega-4 űrállomáson.

Már az odaút is kalandos, hőseink más-más úton érik el úticéljukat: mig Tuforszri és Leonidas a Ha Én Egyszer Kinyitom A Számat nevű kultúrabeli hadihajó kellemes (valamint gyors és olcsó!) siklójának fedélzetén koktélokat szopogotva és adomázva jutnak el az űrállomásig, addig Dr. Boltar kevésbé zökkenőmentesen és lényegesen rosszabb állapotban érkezik meg: először Bran Solo társa, az evok Bekka ipari teljesítményű porszívója szippantja fel a kisfarkasok közt deliriumban fetrengő dokit, majd a titokzatos és végzetes szépségű K. akar a bőréből új estélyit készíteni.

A nagy találkozás az Omega-4 űrkikötőjében történik, végre újból együtt a kis csapat. Egy nagyszerű NJK társsal gazdagodnak útközben hőseink, a K. toalettjéből elemelt, korábban Buksinak is hívott Törcsivel, a törülköző-MI-vel, aki a későbbi, Tuforszri életéért folytatott heroikus küzdelemben még főszerepet is fog kapni.

Tuforszri ugyanis végzetes vírustámadás áldozatává válik: Pásztor parancsnok sörözőjében a csapat kontaktját várva lefagy, tudata leválik a testét irányító rendszerről, és szabadon kezd kószálni a kibertérben. Hiába próbálja a társaság minden erőforrását és tudását a kiborg megmentése érdeklében megmozgatni, hiába sikerül Törcsinek az análizálás után némi életet lehelni az eléggé elhasznált robottestbe, sajnos végül egy kiberklinikára kell beadni a kiborgot, ami már nem más mint egy elfekvő, egy utolsó állomás a beteg robotembereknek... (egy játékos karakter kiesett.)

Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről 11j3ogk
Béke merevlemezedre, Ash-243 alias TuForSzri

Közben hőseink megismerkednek a hódküllemű ÁrnyékBrókerrel, aki az állomásbeli kontaktjuk, némi szóváltás után vele véglegesítik a küldetés részleteit. Leonidas egy még ennél is kevésbé kellemes meetingen is részt vesz, találkozik a doki nemezisével, a titokzatos K.-val, aki nem más, mint a Krampusz, maga. K. éppen főnöke, a Mikulás vállalati pozícióit akarja gyengíteni, ezért "kéri" fel a kis csapatot egy olyan melóra, amiben már szépen bizonyítottak: a Mikulás ajándékgyárainak szabotálására. Túl sok választása nincs az elfnek, vagy ez, vagy a virgács, hát ezt a küldetést is elvállalja. Meló tehát van bőven, csak nem haladnak velük.

Ezen történések után indulnak meg hőseink a Fekete Napra, hogy végre így vagy úgy, de véget vessenek az eretnek mozgalom által generált problémának...
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről Empty
TémanyitásTárgy: Re: Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről   Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről Icon_minitimeSzomb. Jan. 09, 2016 7:38 pm

A Fekete Nap egy kihűlt csillag, ahol az élelmes intergalaktikus vállalkozók mindenféle műanyagokat bányásznak. Legalábbis ezzel a mesével etették hőseinket az Alfa kolóniára történő utazáson, ami persze lássuk be, elég nagy bullshit. Érdekes módon a Szkájnetről, a kolóniákat felügyelő mindent látó MI-ről valamint a rengeteg TEK-es és titkos ügynök jelenlétéről nem nagyon szóltak a prospektusok. De legalább az érkezés most kivételesen zökkenőmentesre sikeredett: senki nem veszett el, nem bolondult meg és a csomagoknak sem kelt lábuk a vámolás alatt.

A bányászatból hőseink nem sokat láttak, viszont annál többet a hely éjszakai életéből: megismerkedtek a Pizza Eat'alinao-val és (hallomásból) a Kóser Paradicsommal, e két neves vendéglátóipari egységgel, valamint vezetőikkel, Slomival a hatalmas vukival és Giovannival a kék bőrű szalamandrával. Előbbi némi pénz hatására el is mesélte elrablása történetét, amivel hőseink egy lépéssel közelebb kerültek a keresett eretnek csoportosuláshoz.

Itt csatlakozott a társasághoz Mr. Szürke, a mindig fess és jobbára szótlan alien porszívóügynök, akit mint plusz muszklit szerződtetek a csapathoz. Sajnos nem sokáig volt a csapat tagja, a börtönből való szökéskor önfeláldozásával segítette a többiek menekülését.

Útjuk során a következő állomás a Hiperbola volt, ami a település szélén található szabadtéri koncert- és rendezvényközpont. Itt végre kikapcsolódhattak a karakterek: egy fergeteges JABBA koncert befejeztével egy különös flashmob keretében kipróbálhatták a live RPG szépségeit, ami után Leonidas és Törcsi még a JABBA énekesnőjének, Janice-nek is adott egy hátmasszázst... igaz, ezt csak egyikük értékelte pozitív élménynek.

A Hiperbolán összeszedett kapcsolatoknak hála, hőseink végül is eljutottak az eretnekek főhadiszállására, a Felkent nevű sztrptízbár alagsorába. Itt aztán színre lépett a szekta, megismerhették mind a kilenc tagját, akik M. rénszarvasainak nevét használták aliasként. Az emberi követőkkel még csak-csak elbántak volna, de akkor megjelent Zohar János, az Egyetlen, aki egy igazi űrlény, és ahogy az várható is volt, elég fagyosan fogadta hőseinket. A dokit áttaszította egy másik dimenzióba, Törcsit meg leformázta, mielőtt megálljt tudtak volna mondani neki a megmaradt csapattagok.

A Szkájnet vezette TEK persze csak ekkor, az események bekövetkezte után rontott be a helyiségbe és tartóztatott le mindenkit. Hőseink az egyszerűbb megoldás helyett (miszerint bemutatják az Inkvizíció megbízását) inkább a hősiesebb megoldást választották, és egy hosszú menekülés után egy lopott mentősiklóval hagyták el a rendszert.

Ezután egy kórházhajó és az Omega-4 érintésével kisebb-nagyobb döccenőkkel, de megérkeztek minden kaland kezdő és végpontjára, az Origó bolygón Tibi kocsmájába. Közben azt is megtudták, hogy a doki is hamarosan itt fog landolni egy érkező aszteroidán. Sajnos az aláereszkedés és a hozzá kapcsolt welcome-parti nem úgy sült el, mint ahogy azt hőseink eltervezték: a meteor becsapódása és egyéb, ismeretlen körülmények dimenzió-kaput nyitottak, ami felszívta a kis csapatot és egészen Hollópadlásig röpítette...

Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről 110228_r20546_g2048-1200
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről Empty
TémanyitásTárgy: Re: Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről   Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről Icon_minitimeVas. Márc. 13, 2016 7:47 pm

A harmadik fejezet elején Hollópadlásra érkeznek hőseink. Ki így, ki úgy: a doki egy méretes alien pofonnak köszönhetően szakítja át a dimenziók közti vékony burkot, míg Leo és Manu sokkal kényelmesebben, bár kissé összezavarodva jutnak be az Orsós-Transz menetrendszerű transzdimenzionális buszjáratán.

Hollópadlás különös hely: körbeveszi a köd, ami miatt senki nem tudja elhagyni a helyet a hagyományos módokon. Mindenféle küldetések és próbák sorát kell a migrációt fontolgató egyéneknek végrehajtaniuk, hogy a birtok ura megnyissa a kaput a külvilágra. A helyi halfejűeket ez eléggé hidegen hagyta, jó volt nekik ott ahol voltak, de hőseink érthető okokból inkább a távozás felé hajlottak.

Izmuth városába keveredvén hamarosan megismerkednek a helyi viszonyokkal: találkoznak H. Út Ernővel, a helyi halgazdasági vállalkozóval, és ellenlábasával Mikulás Juniorral, aki épp ezekben a vészterhes időkben próbál ajándékgyárat nyitni a városban. A birtokúrral Culcuval (szerencséjükre) nem futnak össze, nem úgy az őt kiszolgáló karhatalommal: a TEK-esek, a polgárőrök és az ilithidek mindenütt ott vannak Izmuth-ban, így elég sokszor útjukba kerülnek hőseinknek.

Míg a doki egyedül aránylag feltűnésmentesen jutott be a városba (némi kocsmai verekedést leszámítva), addig Leoék érkezése felettébb látványosra sikerül: a város apraja-nagyja már a kapuban megismerkedhetett a lángoló kardjával szerencsétlenkedő elffel. így azonban az ötperc hírnévnek hála, hamar összeáll újból a csapat. Együtt mennek a leendő törzshelyükre, az Agyagba. Itt persze este nem maradhat el a szokásos program, a kocsmai verekedés, ami során újabb két nagyhatalmú helyi legényt ismerhetünk meg: Lord Roszkost, a sötét lelkű és páncélú lovagot és a korábban Yakov-ot begyűjtő Drizzt-et. Hogy ki a jó, és ki a rossz, azt az összecsapás során nem igazán lehet eldönteni.

A küldetés amilyen egyszerűnek indul ("Hová lettek a vízből a halak?"), hamar olyan bonyolulttá válik. A nyomozás hatására kiderül, hogy valami mágikus vegyszer kerül a vízbe az ajándékgyárból, ettől nincs hal a vízben. Csak a csodálatos varázsszer(szar) segíthet, a BOJLI. Persze annak receptjét és a hozzávalókat is meg kell szerezni, szóval van munkájuk hőseinknek rendesen.

Az ajándékgyár is bűzlik rendesen: nem tartják be a foglalkoztatási szabályokat, mindenféle aljanépet dolgoztatnak (javák, törpikék, munchkinok robotolnak), ráadásul olyan biztonsági rendszer védi az ojjektumot, amit messze földön nem látni másikat. Ennek ellenére a csapat úgy dönt, hogy a gyárnak pusztulnia kell: a Mennydörgés Éjjelére időzítve megrongálják a villámhárítót, ami helyett Manu egy villámbefogó szuperizét telepít a létesítmény tetejére. A gyár napjai meg vannak számolva, hőseinknek más dolga sem lenne, mint nyigton ülni a fenekükün, majd a mennydörgés éjjele után begyűjteni a lootot és elkotródni vissza az Origóra... ehelyett belekeverednek a helyi forradalomba, besegítenek Drizztnek és kompániájának a Lord Roszkos elleni harcban, szóval fennforognak rendesen, látókörébe is kerülnek a helyi karhatalomnak. Közben még felszedik a kimondhatatlanul hosszú nevű Isith-et, a vérelf egyetemista/berserkert, így most már újból négyen néznek szembe a közelgő veszélyekkel.

A Mennydörgés Éjjelén is az események középpontjában találjuk a csapatot: gumicsizmát húzva, bízva a szerencséjükben beállnak a halállottós idióták közé, magyarul fogadnak arra, hogy beléjük nem csap a villám aznap este. Kiélvezik a fesztivál minden örömét, részt vesznek az ügyességi versenyen (mondjuk ott muszáj), zsákbacsápot vesznek, és ismerkednek a helyiekkel. Ekkor találkoznak a négy kis javával is, akik hazavágynak Izmuth-ból.

Manu a földalatti kapcsolatait felhasználva kicsit csökkenti a villámok általi elhalálozásunk esélyét, és közben a forradalmat is szervezi ezerrel. Az este legnagyobb szenzációja Drizzték Dagonnak, az alvó hínáristennek történő feláldozása... lenne, ha minden Culcu és a Szilv Eszter nevű főkövetője elgondolásai szerint történne. De persze nem így történik, sokan beleköpnel a fesztiválszervezők levesébe, többek között a csapat is: a legnagyobb villám felrobbantja az ajándékgyár tetejét, a bojli a tengerbe ömlik, közben felébred Dagon, Drizzt és lord Roszkos pedig együtt száll szembe az öregistennel...

A banda ezt már nem várja meg, amint lehet a káosz közepette felugrálnak a megjelenő transzdimenzionális buszjáratra és a javákkal együtt maguk mögött hagyják a csatatérré vált várost.

Hogy mi lett Drizzt, Lord Roszkos, Szil Veszter és a többiek sorsa? Az a kis csapat számára (remélhetőleg) örökre rejtély marad...
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről Empty
TémanyitásTárgy: Re: Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről   Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Previously on Rpg Online.... Összefoglaló az eddig történtekről
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Prológ, kedvcsináló
-
Ugrás: