ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere

Go down 
SzerzőÜzenet
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Empty
TémanyitásTárgy: 3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere   3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Icon_minitimeHétf. Dec. 07, 2015 11:57 pm

„És kényszerít mindenkit, jelentékteleneket, kisembereket és nagyokat, tekintélyeseket, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel megjelöltessen; és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a jel"

3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere 2460353010_e02a28ecfc
@Dr.Casanova Boltar:

A börtön elhomályosodik, tested lebomlik részecskékre, azok elemekre, míg végül fizikai valód eltűnik az eddig ismert világból.
Lelked princípiuma apró szentjánosbogár a sötét semmiben.
Alakot ölt, formálódik, körülölel ez a massza míg végül kivet magából valahol és valamikor.

Öntudatlanul fekszel ott, arra térsz magadhoz, hogy fázol és minden porcikád sajog.

A föld amire érkezel  kemény és hideg , kézfejed lüktet és furcsa ábra rajzolódik ki rajta.
3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Lapelpin_ys__53714.1353980303.300.320
Gyomrod tartalmát kiüríted, addig csak a keserű epe jön már.Impossible Constitution check failed
Ez tízszer rosszabb mint a legutóbbi Fast Travel után, remegve állsz fel, csak egy gatya maradt rajtad.

Szétnézve konstatálod, hogy egy barlangban vagy, ami természetesnek és érintetlennek tűnik. A tetejéről sárga színű cseppkövek  lógnak amik majd a földig érnek.  A falak is citromsárgák és erőteljes szag lengi be  a teret. Emlékszel, hogy ismered ezt az anyagot, de nem jut eszedbe most ebben az állapotban. Hard Intelligence check failed
Egyetlen kijártat visz ki  innen, a sötét folyosók egy lépcsőben végződnek ami a mélybe vezet.
Hetven lépcsőfok teszel meg, mire leérsz.

Egy másik barlangba jutsz ami hasonló az előzőhöz, de ennek vörös a fala és a cseppkövei. Boltozatos kapu emelkedik a másik végében, jobb és bal szélén egy-egy alak ül.
Közelebb érve már ki tudod venni azt a két ember nagyságú farkast, az Őrzőket.
Marmagasságuk a fejeddel van egy vonalban, tépett  bundájuk sárga és vörös.
Furcsán ismerősnek tűnnek, valahol egy másik életben mintha találkoztál volna velük már. Mereven szemlélnek, amikor a kézfejeden lévő jelre esik a  tekintetük, bólintanak és az ajtó nyílni kezd.
Sűrű hideg ködön gázolsz át mikor átmész a kapun, ami beleissza magát a bőrödbe és gatyádba. Vizes testtel érsz ki belőle, előtted egy meglehetősen szokatlan erdő terül el.


A hozzászólást Eszka összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Dec. 11, 2015 3:02 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere   3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Icon_minitimeKedd Dec. 08, 2015 12:10 pm

Váratlanul szemben találom magam egy furcsa erdővel, egy pillanatra még visszatekintek és kutatok az emlékeim között, de hiába. Nem tudom hol vagyok, azt sem, hogy miért, de legfőképpen, hogy mi ez a jel rajtam.

Nem látva más kiutat nekiindulok az erdőnek. A köd eléggé sűrű, nem sok látnivalót rejteget. Nagyjából egy karnyújtásnyira lehet ellátni. A háttérből sikításokat hallok. Mintha emberek menekülnének. Hirtelen nekem rohan valaki hátulról. Megpróbálok feltápászkodni, de még többen jönnek.
"Meneküljetek, fussatok"

Ahogy haladok tovább, kicsit sietősebbre veszem a léteimet. Enyhül a köd és látom, hogy rengetegen menekülnek valami elöl. Hirtelen a semmiből csápok jelennek meg és egymás után ragadják el a kétségbe esett embereket. Ekkor kap el egy furcsa gondolat. "Farkasok, csápok", tudom, hogy ez jelent valamit, de az összefüggés még hibádzik.

A köd szinte teljesen felszívódott és időközben az erdőt is magam mögött hagytam. Kitisztult az ég és ami elém tárult, egyszerűen fantasztikus. Mintha a sarki fény gyűlne össze egy helyre. A távolban fényt vélek felfedezni. Talán egy városka lehet.

Elindulok arra...

Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere   3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Icon_minitimeKedd Dec. 08, 2015 2:04 pm

Messzebb kellett sétálni, mint azt elsőre gondoltam. Szerencsére az utam zavartalan volt. Se sikítozó menekülők, se mindenhonnan közeledő csápok, de még útszéli konzumhölgyek se.

Ahogy odaérek a város falaihoz, egy hatalmas ogrét vélek felfedezni. Valami őr lehet. Nem tetszik a külleme, túl ijesztő és nem akar átengedni. Valami zártkörű partiról magyaráz nekem.

A győzködés nem segít, a fenyegetőzés még inkább nem, amikor eszembe jut a filccel rajzolt tetkóm. Megmutatom neki a kézjelemet és megpróbálok blöffölni.

- Jó uram! Látja ezt a jelet? Ha elég magas a besorolási bére, akkor tudatában van a szimbólum fontosságának.

Forgatja a fejét, nézegeti és mintha a felismerést vélném felfedezni a tekintetében...

- Szóval? Bemehetnék?
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere   3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Icon_minitimeSzer. Dec. 09, 2015 1:42 am

- Menjen, de útközben vegyen fel valamit, délen elfogadják, de nálunk illik partira egy öltönyt felvenni, kisgatyában nem lesz nyerő- sóhajt egyet - Új mi?

Melyik csoportból?  Chaosium? Harci Kalapácsosok? A Part Varázslói? Sötétség Világa?

A ködben mi történt? - kérdezi  az ogre. Segíteni akar, beszámolsz a történtekről és annak ellenére, hogy ilyen undok fráternek tűnik.
- Aha, csápok meg farkasok mi?
Jól van, figyelj ide, ez itt Izmuth és Arhkam megyében vagyunk. A megyénkről nevezetek el egy másik dimenzióban egy elmegyógyintézetet. Nem épp túrista nővelő dolog.
A lényeg, hogy egy jegy amit akaratlanul kaptál, egyirányú. A köd nem fog visszaengedni, mert HollóPadláson -  így hívják ezt a dimenziót-  csak a birtokúr azaz Culcu nyithat dimenziókaput. Valahogy a kedvére teszel és csak ennyi.
Van itt küldetés,  véletlen találkozás, melléküldetés. Az a baj , hogy mindenkinek meg kell találni az övét és  nekem tudod mi jutott?
A Bethesdától  jöttem... - lehajtja a fejét, a vegyes mellékküldetéseket.
Kicsit unom már, hogy kapuőr vagyok.  

Itt Izmuthban, ebben a tenger menti városban ami egyébként tintahal halászatból tartja fenn magát jobb esetbe, most épp visszaesett a gazdasági mutatónk a béka segge alá, de a kocsmák, boltok nyitva vannak.
A Főtéren keresd meg a hirdetőtáblát és a jeled rajta. Amin a jeled van, az a te küldetésed, kiutad innen haver, ha megvagy vele, elmész a Culcuhoz és leadod a questet.  Nekem még van hátra pár emberem, én itt leszek. A nevem Segítség Ikon, ja és itt egy kezdőcsomag - dob oda egy kis szövettel összekötött pakettet -benne egy kis lovéval meg egy privát üzenetküldési lehetőséggel.
Mondasz neki kissé megdöbbent köszit, és átmész a kapun.

3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere 62260d5bffd3812dcf3d1f30f521f143
Izmut, jó kis középkori városnak tűnik semmilyen háj-tek.


A hozzászólást Eszka összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Dec. 09, 2015 9:39 am-kor.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere   3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Icon_minitimeSzer. Dec. 09, 2015 8:29 am

Illedelmesen megköszönöm az útmutatást és belépek a kapun. Az elém táruló város egyszerű, köznapi. Semmi nyoma információs forradalomnak. Igaz, a poshadt hal szag zavar egy kissé, de minden bűzt el lehet viselni valahogyan.

A várost egy tó övezi, vagy valami nagyobb? Kit tudja, köd is van, meg aztán kezd sötétedni. Utamat a Főtér felé veszem. Kicsit zavaros a kép, keressek meg egy jelet, ami az enyém, aztán adjam le a questet. Milyen questet? Nem is vagyok aktív küldetésen, illetve vagyok, de az tuti nem ide szól. Vagy a jelem fog adni egyet? Ez érdekes. Jobb lenne utána nézni, talán ez a Culcu tud segíteni, hogy hol is vagyok pontosan és hogyan juthatok haza.

Nagyon kevesen vannak az utcákon. A következő saorknál egy polgárőr járőrbe botlok. Kissé agresszív és haragosan parancsol rám, hogy 10ig hagyjam el az utcákat, különben bevisz éjszakára. Legalább lenne szállásom....

Nagy nehezen megtalálom a Főtéren a hirdetőtáblát. A jelem nem hétköznapi, gyorsan kiolvasható a sok írásjel között. A mázlifaktorom zseniális. Az Agyag nevű kocsmában kell beszéljek a csapossal. Nagyszerű, a kezdő csomagommal talán még szállást is tudok bérelni.

Az agyak a dokkoló közelében található. Jé, itt még klasszikus hajókat használnak, semmi elektronika. Belépek az ajtón és meglepetésemre nincsenek fura szerzetek, mindenki emberszerű. Ahogy odalépek a csaposhoz, hirtelen megborzongok, mintha energia járná át a testem. Talán Leo leadta a questet, ezek szerint sikerült, de mi lehet velük. Valahogy jeleznem kéne, de az üzenetküldési lehetőségemmel óvatosan kéne bánnom.

A csapos kérően néz rám, nem látott még luppoló kalandozókat, ezen a környéken nem illik nyílvánosan szintet lépni. Összedve gondolataimat, odalépek hozzá és nemes egyszerűseggel megszólítom.
- Üdvözletem! A nevem Boltar, Casanova Boltar. Orvos vagyok. Van ez a fura stigma a kezemen és a hírdetőtábla szerint Ön tud nekem segíteni a továbbiakat illetően.

A magát Agerothnak nevező csapos alaposan megvizsgálja a szimbólumot, még UV lámpa elá is behelyezte volna, ha tudná mi az. Nagyot sóhajt, majd belekezd a következőkbe...
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere   3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Icon_minitimeCsüt. Dec. 10, 2015 2:14 am

- Igen, én adom a küldetést. Jel szerint Hastur, Dagon, Sub...
Hanyadik szintű vagy?
Három, nézzük csak - elővesz a pult alól egy hatalmas könyvet, fene nagy lapozgatás és hunyorgás közepedte meg is találja amit keresett.

Mit szólnál egy nyomozóshoz?

Derítsd ki a gazdasági hanyatlás okát,a halásznegyedben. A munkások panaszkodnak a zsákmány miatt, már nem fognak annyit mint régen és ez általános rosszulléthez vezet. Ami azt illeti ez jól is jönne, beindulna itt az élet, azt hiszem ezzel hazajuthatsz.
Harmadik szinten ideális persze szükséged lesz hozzá társara de itt könnyen találsz.
Legjobb lesz ha, megkeresed H.Út Ernőt, ő a kikötőmester arrafelé, kis rumtól is megered a nyelve.
Te iszol valamit?

Az újaknak kötelező errefelé és nyúl a pohárért és az italért.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere   3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Icon_minitimeCsüt. Dec. 10, 2015 8:16 am

- Urambátyám! A feladatot elvállalom, az italt elfogadom, egy tüzes kalamrit kérnék.

Amíg készíti a koktélomat, arra leszek figyelmes, hogy megjelenik néhány halfejű figura. Nah, csak ez hiányzott, már kezdtem örülni, hogy normális helyen vagyok, már amennyire ez a hely normális lehet.

- Ki vagy teeeeeee, újfiú? (kérdezik nem túl barátságosan)

Nem akarok balhét, pláne nem kisgatyában és még inkább nem az első itt töltött napomon nem. Elnézve őket, helyi keménygyerekek lehetnek, nem magasabbak 1. szintnél. Megmosolygom a próbálkozást és udvariasan válaszolok.

- Üdvözöllek, a nevem Casanova, nem rég érkeztem.

Látszólag bandafőnöknek tűnő halacska közelebb lép. Nem túl jó a szaga, amúgy sem szeretem a halat, kicsit fintorgok is, ami tovább generálja benne a faji előítéleteket.

- Te itt nekem ne, újfiú. Ez az én területem.

Továbbra sincs semmi kedvem a balhéhoz, ezért a jobb kezemmel megvakarom az orromat, hogy látszódjon a stigmám. Eddig bevált, hátha rá is hatással lesz.

- Te itt nekem ne villogtassad az összefirkált kezedet, kinek hiszed magad?

Hát jó, ezek olyan szinten 1. szintűek, hogy még azzal sincsenek tisztában, hogy alkoholos filc nem is létezik. Itt bunyó lesz, ez már elkerülhetetlen.

- Meginnám az italom ha nem bánják.

Azzal hátat fordítok nekik és a poharamért nyúlok. A pult feletti üveglapon látom, hogy a főnök mögém lép és két társa körbefog. A csapos mintha de-javuje lenne, elbújik a pult alá. Nagyszerű, szólhatott volna, hogy itt hogyan zajlik a beavatás. Hát rendben.

Már látom, hogy lendíti az öklét és abban a pillanatban, hogy eltalálna, eltűnök a szeme elöl. Nagy lendületében megfejeli a pultot és mielőtt társai észrevennék mi történt, már össze is koccantottam a fejüket. Ájultam hulltak a földre, mint egy száraz füge. A vérző orrú tag szipogva ül a földön ölében a két fogdmegjével.

Short teleportation skill successful

- Nos, akkor kezdjük újra a beszélgetést. Tekintettel, hogy halszagot árasztotok, a besorolási béretek és iskolázottságotok nem teszi lehetővé, hogy tisztában legyetek az erőviszonyokkal. Most az van, hogy csúnya alázásba csúsztatok bele. A következők közül választhattok. Vagy nagyon csúnyán megagyallak titeket, aztán egyesével kurvára nyakon szúrlak éces tűvel, majd mehettek vissza a főnökötöknek rimánkodni, hogy munkaidőben megagyalt egy újonc vagy elvisztek a kikötőmesterhez...

Nyilván ismerik, halfejűek, halszagúak és értelmileg sem verik a 80-at.

- Jut eszembe. Ageroth. Kérnék egy üveg rumot a három jóbarátom számlájára.

Amíg a díszpintyek (vagy inkább tintahalak) magukhoz térnek, én kényelmesen elfogyastom az italomat, ami borzasztó. Ki gondolta volna, hogy a kalamarinak hal ize van van, eh.

Felkaparom a legényeket és elindulunk kifelé.

- Ha már itt tartunk, nem akartok elvinni a helyi szatócshoz? Vételeznék vlaami gunyát, így kisnadrágban annyira nem komfortos.

A kikötő felé útba is esik egy vegyeskereskedés, ezek mindent árulnak. Találok is megfelelő öltözéket, tisztára úgy nézek ki mint egy helyi halász. Na mindegy, megteszi, legalább nem fognak megint ilyen szerencsételen lowleveles hülyegyerekek kötekedni.

A kikötőben egy köpcös, megviselt szakállú alak már messziről kiabál az embereire, akik igencsak hátrahagyták a munkájukat. Közelebb érve meglehetősen leteremti őket, rám pedig kérdően néz.

- Ezért a csenevészért hagytátok el a munkaállomást? Aztán minek ő nektek?
- Uram, engedje meg, hogy bemutatkozzam. A nevem Boltar, Casanova Boltar. A tisztifőorvosi felügyelettől jöttem, hogy segítsek megfejteni a halállomány drasztikus csökkenését.
- Hát te meg miről beszélsz édes fiam? Értelmesen beszéljél, mert nyakon váglak. Itten nincsen semmilyen felügyelet, nemhogy tisztifőorvosi. Mi a rákot akarsz?

Ekkore kapcsolok, hogy kicsit más idők járnak ezen a vidéken, nem nagyon ismerik a modern valóság vívmányait.

- Elnézést a szavam járásáért, messziről jöttem. A szakszervezet küldött, hogy derítsem ki a halállomány megcsappanásának okát. Az emberei felajánlották a segítségüket, mert szeretnének dolgozni, de ha nincs mit fogni, akkor bizony mindenki éhezni fog. Mit tud mondani a történtekről?
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere   3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Icon_minitimeSzomb. Dec. 12, 2015 8:14 am

Ernő nagyon furán néz rám, mintha továbbra sem tudna hova tenni. Nagy tanakodásában egy hatalmas fénycsóva szelte keresztül az eget. Szemlátomást ilyet errefelé nem nagyon szoktak tapasztalni. Nem is kellett sok a kikötői legénységnek, ahányan voltak, annyifelé szaladtak.

Ott maradtam egymagam a kikötőben megválaszoltatlan kérdésekkel. Jobb dolog híján elindultam vissza a főtér felé, hogy megnézzem magamnak a nagy móka okát.

A főtéren borzasztó nagy tömeg gyűlkt össze a kijárási tilalom ellenére. Egy igencsak környezetidegen iskolabuszról éppen két alak próbált lekászálódni. Az egyik magas, jó kiállású tiszta zöldben, a másik pedig... hát nem tudom.

Közelebb érve azt veszem észre, a délceg figura Leo. Finom mosolyra húzódik a szám, főleg, hogy egy számára furcsán lángoló karddal hadonászik és látszólag nem tudja eloltani. Hi-tech-hez szokott hegyesfülű (kuncogok magamban)

- Oszt visszafelé a nevét próbáltad már? (vetem oda kicsit gúnyosan)
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere   3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
3.0 Stairway to Nowhere and Everywhere
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Fejezetek, Chapters
 :: 
Load Game
 :: 
Third Game Cycle - Fisher Price with Tentacles
-
Ugrás: