ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican

Go down 
SzerzőÜzenet
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimePént. Dec. 11, 2015 4:01 pm

Az OrsósTransz által linenszelt fehér busz a dimenziók vak foltjaiba közlekedett, amit egyesek dimenziókapunak még mások csodának hívták.
Pedig ez üzlet volt a javából, apáról fiúra szállt a családban.
Egyéni vállalkozóként, lepapíroztak mindet, jól fizetett. A dimenzióváltások miatt már máshogy érzékelték az időt, ami jól jött ha a kedvenc meccsük ment a tévében.  

A csontjaiban érezte, hogy gond lesz az Origón, időhurokba került.
Túl sok energia szabadult fel egyszerre, a robbanástól a sérült dimenzió kapu is bekapcsolt.
Gliccselni fog ez a megálló - gondolta.
A valóság szövete beszakadt, a múlt és a jelen összeért, gliccs képződött.
A megálló persze a közepén volt.
Kicsit rázós volt, de mindkét utas felszedte, élnek, három sanity elvesztését nehéz épp ésszel kibírni.
Öntudatlan állapotukból régi családi, és törzsi énekekkel vezette vissza őket a valóságba.
A halott utas nem jó reklám.

Az ajtó nyikorogva nyílik, az általa vágott rés a tér-idő szövedékén ragyogó kaput nyit, túl ezen csak gomolygó köd van.
- Gyerünk fiuk leszállás - mondja a sofőrötök - köszönöm, hogy az Orsós Transzdimenziós Buszt választották.

Szlogenünk szerint két pont között a legrövidebb út dimenziókapun keresztül visz. Átadja nektek a lekezelt jegyeiteket, ki tudja mikor kerültek hozzá.

Hollópadlás csak oda feliratú jegyek hátulján egy fura jel van

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Latest?cb=20150624023834

Hard Galactic Lore skill check is failed

A köd hideg és nyirkos ahogy haladtok át rajta, alig láttok valamit dacára élés szemeteknek.
Kijutva belőle érzitek, hogy megváltoztatok, a világ a saját képére formál titeket. Minden háj-tek kütyütök, a ruházatotok átalakult ebben a rendszerben használhatóvá.

Távolban egy város láttok, ami tengerparti fekvésű mellette egy sárga erdőt, biztos ősz van erre.A település van közelebb, mikor közelebb értek egy bőrszíjas orkfajzatot láttok.

Egy nagydarab ogre az ajtónálló, felragyog a szeme, ahogy meglát Titeket.

- Üdvözlöm az Urakat Hollópadláson- kezdi szép érhető hangon- azon belül is Arkham megyében. Segítség Ikon vagyok és a pár alapvető dolgot elmondanék a számotokra új világról.
Mögöttem Izmuth város terül el és vagy új kalandot kerestek benne vagy meglévőhöz csatlakoztok.  
Nézzük van-e valami olyan nálatok ami segíthetne.

Átadjátok a buszjegyeket, amiket Ikon jól megnéz.

Áh, igen emlékszel erre. Nemsokkal ezelőtt érkezett valaki akin ugyanez a jel volt. Azóta biztos felvette a küldetést, így ti a jegyeitekkel becsatlakozhattok mellé a questbe.
Én a főteret javasoltam neki de, hogy most merre jár, azt csak Hastur tudhatja.  

Sok szerencsét a továbbiakhoz!


Ti kissé zavarodottan lépitek át Izmuth kapuját, tehát a doki valahol itt van.
3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Innsmouth_at_sunset


A hozzászólást Eszka összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Dec. 15, 2015 3:51 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: 3.1 Ravenloft here we come,   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimePént. Dec. 11, 2015 8:05 pm

Magamon végignézve elszomorít a látvány: high-tech kütyüimnek annyi, a ruháim meg úgy néznek ki, mintha a reneszánsz vásáron bohóckodnék a turisták kedvére. Fejemen turbánszerű sapka, hetyke kis bajszom meg szakállam nőtt, a hátamra meg egy mohazöld köpeny. A zöld és barna ruháim minden tünde sztereotípiát kielégítenek, de legalább jó bők viszont cseppet sem kényelmesek. Manura nézve látom, hogy ő sem lett szebb, az eddig diszkréten elrejtett szerszámai most a derekára kötött keményített bőr hasitasikban lapulnak, amikkel úgy néz ki, mint valami vándor ezermester.

A késeim még megvannak, de már nem vibrok, a lézerfegyveremből meg kovás pisztoly lett, egy darab golyóval a csőben, többet hiába is keresek, sehol sem találok. A telefonom, meg mintha soha nem is létezett volna. Szerencsére kedvencemet az íjat érintette a legkevésbé a dimenzióváltás, az simán úgy néz ki most is, mint régen. Bár gyanítom a vesszőkkel már nem ez a helyzet. Elindulok, és egyből meg is botlok a kardhüvelyemben: csodálkozva húzom elő az új handzsáromat, ami nagyon szép, ráadásul még a neve is bele van gravírozva a vércsatornába.
- Anakin - suttogom, mire sárga lángok borítják be a pengét. Szép, szép, meg fasza is gondolom, de az a fénykard a családunk öröksége volt!!! Sírni tudnék dühömben...

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Tumblr_inline_nco91w00M01qc8995

Közben ahogy ott állok a lángoló karddal, óvatosan vagy egy tucat városőr közeledik felém nekem szegezett alabárdokkal. Jó ég, ezek meg azt hiszik hogy terrorista vagyok, fut át az agyamon, majd próbálom eltenni a pengét, de az persze még mindig vidáman lángol. Amíg én szerencsétlenkedek, a városőrség teljesen körbevesz, de amikor rájönnek, hogy nem vagyok magamon kívül senkire sem veszélyes, a szálfegyverükre dőlve előveszik a pipájukat és rágyújtanak.

Kedélyesen elbeszélgetnek, közben tanácsokat adnak: - Egy hordó víz, az bizton megoldja a problémát! - mondja az egyik. -Nem, nem, ezt csak az ellenség vérével lehet eloltani - mondja a másik, mire egy kicsit alábbhagy az általános jókedv, és az alabárdosok is jobban a megemelik a fegyvereiket.

Nagyon gyorsan rájövök, hogy a téren található homok és por nem sokat ér, de a hordó víz sem igazán hasznos a probléma megoldásában. Közben hallom hogy terjed a hír, hogy egy tünde érkezett felgyújtani a várost, hogy erdőt telepítsen a helyére. Egyre nagyobb szájtáti tömeg vesz körbe, akik hol nekem, hol a kardnak, esetleg a városnak vagy az ellen szurkolnak. Mérgemben már ott tartok, hogy kipróbálom a vérhez köthető teóriákat, amikor is a hátam mögül egy ismerős hang üti meg a fülemet:

- Oszt visszafelé a nevét próbáltad-e már? - hallom a jó doktort - a SupNatban mindig úgy csinálták, démonoknál be szokott válni, hátha itt is...

- Kinana - suttogom jó halkan, hogy lehetőleg minél kevesebben hallják. Nem lenne túl vicces, ha a legközelebbi összecsapásban ez lenne az ellenfeleink csatakiáltása. A tűz abban a pillanatban elalszik, mintha sosem lett volna. Csak a csupasz pengét látom, ami épp olyan hideg és merev, amilyennek egy acélkardnak lennie kell.

- Hátranézek és a régen látott Casanovát látom, éppen és egészségesen, halásznak maszkírozva. - Dokikám, hát élsz! - megyek oda hozzá, de az ölelés elmarad, tudom mennyire utálja. - Hoztam neked ajcsit - mondom, és a odalököm neki a dimenzióváltás óta a hátamat egyre inkább húzó számszeríjat és a vesszőit tartalmazó tegezt.

- Batmanuellel még ha futólag is, de azt hiszem már találkoztál - mutatnám be új társunkat, de az ezermesternek öltözött denevérembert oszladozni kezdő tömegben sehol sem látom.

Hát ez meg hová tűnhetett?
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeSzomb. Dec. 12, 2015 8:22 am

Emlékszem rá, a pincében egy szellőzőből hullot ki és nagyon ráflesselt a gyümölcsökre, majdnem rá is ment az egészségem, de helyette ide kerültem.

- Nézd csak, még tetkót is kaptam. Menő, mi?

- Ezek szerint megkaptad Törcsibe táplált üzenetemet. Jut eszembe Törcsi, mi van vele? Sikerült megbütykölni?

Szóhoz sem jut a meglepetéstől, mintha nem számított volna arra, hog yéletben vagyok. Pillanatnyi zavarát az utazás számlájára írom, de azt nem tudom eldönteni, hogy miért billeg úgy mint aki megölelne, de nem mer. Háh, pedig tudja hogy utálom....

A felszerelésemnek igencsak örülök, bár az ujjlenyomat érzékelős rugós szerkezet már nem funkcionál, de a kikevert mérgek nem változtak, hogyan is változhatnának, itt még keményebb szereket lehet füvekből kikeverni. Remélem kipróbálhatom majd élesben is.
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeSzomb. Dec. 12, 2015 9:04 am

- Basszus, akkor ez itt Törcsi! - mondom, és előhúzok egy rongydarabot a zsebemből - még jó hogy találtam lapulevelet, különben elhasználtam volna idefelé az előbb a bokorban... Sajnos nincs túl jól állapotban, még odaát sikerült egy hard resetet nyomni rajta, de a DOS-ban annyira már nem voltunk otthon, hogy az oprendeszerét megjavítsuk. Úgyhogy jelen pillanatban csak az alapfunkciók (értsd: nedvesség felszívása) üzemelnek rajta.

- Egyébként olyan izé van a mi buszjegyünkön is, mint a tetkód, gondolom akkor egy guildba tartozunk vagy valami ilyesmi.

- És te merre jártál dokikám? Olyan welcome partit szervezett a denevérember a tiszteletedre, amilyet még nem látott Tibi kocsmája! Persze ez sem úgy esett, mint ahogyan mi azt elterveztük... - kezdem, és elmesélem neki az eddig velünk történeteket. Eldicsekszem az új szuperhős nevemmel is, és a kendőt is megmutatom neki.
- Gondolom te is szintet léptél. Milyen perket választottál?
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeSzomb. Dec. 12, 2015 9:13 am

Szegény Törcsi... ennyit a kis szófosóról, ő már csak mezei törölköző marad. Ezt hogy adom be K-nak, hát még a végrehajtóknak. Az egyetlen hitelfedezet gyakorlatilag megszűnt létezni, drága kör volt a fene egye meg.

- A tetkó valahol akkor került rám, amikor János diszkréten nőis finomsággal átütötte az álkapcsomat a tarkómra. Itt eléggé nagy befolyással rendelkezik, eddig elég simán bejutottam mindenhova a jel bemutatásával. Még hozzá tartozó questet is kaptam, de nem jutottam még messzire.

Beszámolok a ködről, a farkasokról, a csápokról, Ikonról, a hirdetőtábláról, a kocsmárosról, a balfék halászokról és Ernőről, akivel beszélni kellene, mert elvileg a hazajutást kulcsa a feladat megoldása.

Ahogy a busz eltűnik, a nagyérdemű is kezd felszívódni a háttérben megjelenő polgárőrök ideges fellépése miatt. Nekünk is menni kéne, mert 10 után eléggé agresszívvé válik a helyi közeg.

- Javaslom térjünk be az ivóba és reggel keressük fel Ernőt. Addig is egy kis tivornya belefér. Amolyan welcome partis és asszimilálódás.

Ahogy körbenézek magunk maradtunk, de a gyümölcsfalót nem látom sehol. Kérdően nézek Leo-ra, hogy hogyan tovább...
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeSzomb. Dec. 12, 2015 10:44 am

Végre meglátom a denevérembert, hát persze hogy egy gyümölcsbolt kirakatában csorgatja a nyálát. Gyorsan odahívom, és átesünk a hivatalos bemutatkozáson, kézfogáson és egyéb protokolláris eseményeken. Egy csapat vagyunk végre megint, újból hárman, már nagyon kellett ez.
- Mutasd az utat doki! - mondom, majd megcsörgetem a hátizsákomban talált pénzeszacskómat. - A bankkártyánk tartalmát a dimenzióugrás átkonvertálta a helyi valutára, úgyhogy most elég sok aranypénz van nálam. Nagyon jól néznek ki, az egyik oldalán valami sokcsápos alakkal, a másikon meg azzal a bizonyos szimbólummal - bökök a tetoválás felé a karján. - Néhányat igazán elkölthetünk ma este, borra, gyömbérsörre, gyümölcsturmixra...
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeSzomb. Dec. 12, 2015 11:01 am

A formalitások végeztével mutatum az utat az Agyagba. Ageroth biztosan örülni fog a forgalom növekedésnek és talán a múltkori incidens miatt sem rágott be annyira.

Az odavezető úton beszámolunk egymásnak a külön töltött idő részletesebb eseményeiről. Ki gondolná, hogy nem is olyan régen még egy lepukkant kocsma hátuljában társalogtunk, mostanra pedig itt vagyunk harmadik szinten, egy elfeledett világban.

Voltak áldozatok, jöttek mentek a lelkes vállalkozók, de egyelőre csak a sukár elf és a rosszéletű doki büszkélkedhet az elérhető maximális szinttel. Egyelőre még az új perkem hatalma nem járja át a testem, de talán az esti mulatozás alkalmával ismét megnyílik a tudatom. Régen ittam, szerekkel már nem élek, a tiszteletet is kivívtam az Agyagban, elvileg nem eshet bajunk.

Manu csalódottan követ minket, neki valahogyan jobban ínyére lett volna a gyümölcsös stand, de hát kívülről nyalogatni a mézes köcsögöt nem túl hasznos. Majd reggel kap frisset.

Ageroth régi ismerősként üdvözöl és látva a társaságomat, fel is ajánl nekünk egy szobát fél áron, hálából a legutóbbi incidens káresemény nélküli rendezéséért. Igencsak barátságosak és előzékenyek itt az emberek, ami kevésbé mondható el a halfejű uraságokról.

Átvesszük a kulcsokat és a berendezkedés után visszatérünk az italozó részbe. Deja vu-m van, mintha az Eat'aliano-ban is így kezdődött volna...

- Tüzes Kalamarit ne rendelj, borzasztó.

Odafordulok Ageroth-hoz és rendelek egy helyi főzésű mézsört, úgy hallottam meglehetősen finom.


Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeSzomb. Dec. 12, 2015 11:30 am

- Gyömbérsöre van-e? - kérdezem a csapost, akinek üveges pillantása nem sok jó ígér, hogy itt kapnék kedvenc nedűmből. Lemondóan legyíntek: - Tudja mit, jó lesz nekem is a mézsör.

- Manu, doki - kezdem - igyunk a reunionra! Még ha ilyen kies helyen is történik ez, akkor is szívemnek kedves esemény. Az előző küldiért kapott nagyobb összeg még nálam van, de  szerintem érdemes lesz hamarosan keresni egy csendesebb sarkot, hogy osztozzunk. Meg egyébként is, valamit csinálni kell, mert minden lépésemnél megcsörren, nem adok sok időt neki, hogy a helyi zsebmetsző-céh kiszúrjon magának és egy jól megtervezett akció keretében megszabadítson minket a tisztességes úton megszerzett javainktól - igyekszek úgy beszélni, hogy az esetleges hallgatózók ne kapják fel a fejüket egy jövőbeli zsíros meló reményében, még csak véletlenül sem mondom ki az "arany", a "pénz", "kincs" kulcsszavakat.

Közben azért felmérem a környezetünket is, hogy honnan számíthatunk esetlegesen kocsmai agresszióra. A már hirhedt halfejűek egy kisebb csoportja ül az egyik asztalnál, de ők láthatólag elég nagy tisztelettel pillantgatnak a doki felé.

Sajnos a többiekről ugyanez nem mondható el, ráadásul több is van köztük, akik kalandozófélének tűnnek, persze jellemükben még csak nyomokban sem fedezem fel a "lawful" vagy a "good" jellemvonásokat. A szomszéd asztalnál egy megtermett fekete vértes lovag üldögél, hatalmas kardja az asztalhoz támasztva mellette. Komoly vitában vannak a karddal, szerencsére nem nagyon foglalkoznak velünk. Odébb két szürkeruhás jelentéktelennek tűnő alakot is látunk, akik a tolvajok minden lehetséges jellemvonását magukon viselik: látszólag rongyos ruhájuk alól kivillan a láncing, ujjaikon aranygyűrűk csillognak az ujjatlan kesztyűk felett.

De leginkább az a sötét elf kelti fel a figyelmemet, aki a leghátsó sarokban üldögél. Az ő láncinge nem csillog hanem sötéten matt, a csuklyája alól viszont elszabadul egy kósza fehér hajtincs. Az oldalán szablyák, mellette pedig szinte alig észrevehetően üldögél kedvenc háziállata, egy hatalmas fekete párduc...

- Te doki - kezdem - nem ez az alak, aki annak idején elrabolta Yakovot? Mert ha igen, akkor itt hamarosan kocsmai verekedés veszi kezdetét, és még az is lehet, hogy mi fogjuk kezdeni...
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeSzomb. Dec. 12, 2015 12:24 pm

- Őszintén szólva, fogalmam sincs. Yakov elrablásának pillanatában én egy halom szőrös kiskutya között feküdtem egy porszívő csövében, úton Branhez, vagy tán már ott is voltam.

- Gondolod, hogy követett titeket? Nem olyan közismert ez a hely, akárki, akárhogyan nem jut el ide csak úgy.

A szemem sarkából észreveszem, hogy a halfejűek nagyon sutyorognak és bögdösik egy társukat, mire az feláll és gyámoltalan léptekkel odajön az asztalunkhoz.

- Eeeee-lnézést, véletlenül nem ön járt tegnap a kikötőben Ernőnél? Ismerős a tetoválása. Adna egy autogramot?

Értetlenül nézek körbe az asztaltársaságomon, mert nem tudok róla, hogy közismert sztár lennék. Rövid magyarátatot követően kiderül, hogy hallottak egy transzfesztita szurkolólánynak öltözött szerepjátékosról és a tegnapi "verekedés" egyértelművé tette számukra, hogy én vagyok az. Ezek azt hiszik, hogy az egy fantasy paródia volt és én szinész vagyok.

- Egye fene, hol írjam alá?

Ahogy írom alá a félig meddig taknyos zsebkendőt, a sarokban magányoskodó elf és a fekete lovag gyanúsan nyújtogatja a nyakát. Ez már önmagában sem sejtet sok jót, ezért megkérem a rajongómat, hogy a barátai legyenek készenlétben, mert ha verekedés tör ki és megsérülök, akkor nem lesz több fellépés.

Biztosít a védelemről. Védelemről?! egyes szintű suhancok, de hátha a létszám is elegendő lesz. Ha meg nem, akkor meglátjuk mennyir működik kombóban a demencia-aura és a short teleportation...
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeSzomb. Dec. 12, 2015 1:06 pm

Ja persze, jut eszembe, az még a doki junkie korszaka volt, nem emlékezhet a sötét elfre. Hej, ha itt lenne a telefonom, biztos megcsörgetném az ürgét, vagy legalább ránéznék a Nivába lőtt nyilvessző GPS koordinátáira... De sem az alak névjegykártyája, se telefon, se nyomjelzős nyílvesszők nincsenek itt, úgyhogy ez az opció kilőve.

Ahogy figyelgetem, látom hogy ellepnek minket a halfejűek. Valamiféle hősnek nézik a dokit, autogramot kérnek tőle (ezek szerint az létezik ebben a korban), és mindenféle sztorizgatásokba kezdenek, csak úgy falják Casanova sztorijait és kamusztorijait. Én csak fél füllel figyelek rájuk, közben az sötét elfet figyelem. Drizzit, vagy hogy a viharba is hívták. Már éppen azon vagyok, hogy odamegyek hozzá és neki szegezem a kérdést a rég eltűnt ork barátunk hollétéről, amikor felpattan, lerántja magáról a köpenyt, előkapja a két szabláyát (az egyik kéken világít), és megindul a sötét lovag felé.
- Imádkoztál-e lord Roszkos? Mert most ütött az utolsó órád, Savanah lakói már várnak a túlvilágon! - ezzel a felkiáltással rohamra indul a lovag ellen, nyomában a párduccal.

A páncélos sem teketóriázik sokat, ellöki magát az asztaltól (az asztal és a szék kétfelé repül, mindkettő vagy másfél métert) felkapja hatalmas másfélkezes kardját, ami vörös-feketében kezd izzani és halkan zümmögni, majd harsányan röhögve a sötét elf felé mozdul.

- Ha annyi érmém lenne, ahányszor ezt hallottam, én lennék a leggazdagabb sötét lovag a világon! - mondja, majd összezárja a páncélos öklét, mire sötétlila aura kezd el tündökölni körülötte. Még egy másodperc, és ezek összecsapnak.

- Doki, Manu, hagyjátok most az italt és a sztorikat, le az asztal alá, de gyorsan! - üvöltöm, majd a saját utasításomat megfogadva cselekszem.
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeSzomb. Dec. 12, 2015 3:38 pm

A körülöttem zajló eseményekre oda se figyelve lubickolok a pár perces hírnévben, amikor egy kéz a vállamnál fogva beránt az asztal alá.

Az elf nekiment a lovagnak, ezen felbuzdulva pedig a krimó többi vendége spagettiwesternbe illő tömegverekedésbe kezdett.

- Újabb nyugis este, mi?

Csak úgy röpködnek a bútorok. A nagy párbajt leszámítva mindenki ökölharcban bonyolítja le a kis párharcát. Nagyon nem tetszik ez a pörgés, kotorászok is a zsebemben némi nyugtató után, maikor rádöbbenek, hogy egyrészt nem lenne mivel kilőni, mert a szobámban hagytam az indító szerekezetet, másfelöl a páncélon nem megy át, ha meg az elfet lövöm ki, akkor a lovag hétszentség, hogy kettévágja és akkor még kikérdezni sem tudjuk. Más módon beavatkozni meg nagyon nincsen kedvem.

A csetepaté túlságosan eluralkodott, mindenki ordibál, esélytelen lennefast talkkal meggyőzni az akadékoskodókat. Itt már csak a közeg segíthet.

Ebben a pillanatban a kezemen lévő jel elkezdett izzani, már-már égette a bőrömet. A fájdalomtól üvöltve kimászok az asztal alól és a tömegen át, megpróbálok kifutni, hogy a lóitatóban hútsem le sajgó végtagomat. Teleport képességemet alkalkmazva relatíve gyorsan átjutok a tömegen. Kilépve az ajtón éppen belebotlok a befelé tartok polgárőrökbe. Velem mit sem törődve löknek félre.

Végre megtalálom az itató és már hűteném is le a kezemet, amikor bent hirtelen csend támad, amit egy hatalmas ordítás követ. Mintha valakit élve nyúztak volna meg. Vajon mi történhetett...
Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeVas. Dec. 13, 2015 12:33 am

No... némi képkiesés után. Kicsit lassan dolgozom fel a változásikat. Kell valami ismerős amibe kapaszkodhatok. Táskám is drasztikusan megnehezedett, bár a hátizsákra és az övemre bocsájtott bűbáj, az Álomlordoktól még él, a szabályok megváltoztak, és a sújkülönbséget már nem kompenzálja. Ki is szórok pár nehezebb kacatot a táskából. Áhhá... A kikönnyített üvegszálas-plasztik szárnyaim, acélmerevítésessé váltak. Sajnos ez így vállalhatatlan, és az első adandó alkalommal elrejtem egy jól megjegyezhető sikátorban, némi dobozok és hulladék közé.
Ekkor látom meg a kisboltot "... gyümölcsei" felirattal. Nyami rohanom le, nyálamat csorgatva. Egy pofonnál is kellemetlenül ér hát, amit találok. "Stupfler Olivér és a Tenger Gyümölcsei". Eegen... ezek nem gyümölcsök. Ezzel már egyszer befürödtem. Hagyom hát, hogy Leo elrángasson innen.

Fircsa azért ez a város. Mindenki, akit látunk tagbaszakadt fickó, vastag nyakkal és ronda fejjel, valamint vizenyős szemekkel. A kocsmában sincs gyümölcslé, se gyümölcs, csak hal meg halsonlók, s nem illik ilyen helyen hozott cuccot enni inni, meg amúgy is tök unalmas idebenn... a sok szövegeléssel. Úgyhogy kimegyek az első adandó alkalommal, a lehető legfeltűnésmentesebben.

A tűzlétrán felmegyek a tetőre. Kiállok a peremre és körbenézek az éjszakában. Előveszek egy almát, jóízűen beleharapok és monológozás helyett most inkább elégedetten csámcsogok.

Ekkor látom meg a mozgást odalenn. Mármint valaki kijött a kocsmából. Bentről kocsmahang szűrődik ki, de amikor becsapódik az ajtó eltompul.

Figyelem ahogy a fickó (a testalkatából ítélve közülünk való, s nem helyi hülye) elkerül két rendőrnek öltözött rosszéletű bűnöző kinézetű, együtt négyajtós szekrényt imitáló lokálpatriótát, akik meg a kocsmába tartanak. Amikor belökik az ajtót megint zajokat hallani, most sokkal tisztábban, mert nincs az az idegesítő csámcsogás.

A haver közben odaér az itatóhoz, de megáll a beálló csendre. Aztán egy hatalmas ordítás a kocsma melletti sikátorból. Lepillantok a tetőről abba az irányba. Két újabb rendőrszerű csóka van odalent is, csak az egyikük a földön fekszik és lüktetve sugárban spriccel belőle a vér, míg a másik felemel valamit, hogy a holdfénynél megvizsgálhassa.

Baszkika, ez a szárnyam-jaim... Fúú, elég impresszív így azért. Valamelyik felbukhatott benne és erre kinyílt a cucc, az acélmerevítés meg elég éles vagy hegyes lehetett ahhoz, hogy...

... jobb, ha vissza húzódom. Lelógatok egy kötelet a csávónak az itatónál és lesuttogom. - Leó már végezhetett mindenkivel odabenn, gyere fel gyorsan és csendben, amíg kitakarít maga után, mert a sarkon túl még vannak ilyen halszeműek!
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeVas. Dec. 13, 2015 8:14 am

Az asztal mögül óvatosan kukucskálva lesem az epic battle-t. A drow nagyon gyors, ötször-hatszor is megüti a páncélos csókát, mire az egyszer mellésuhant. A páncélról vagy az auráról azonban minden ütés lepattan. Ez így egyelőre nagyon döntetlenszagú, és nem olyan módon, ahogyan a Gyalog-galoppban gondolta az a másik sötét lovag.

A kocsmai berendezés viszont amortizálódik rendesen. Itt nincs Pacifikátor, felsőlégköri dezintegráló és semmi egyéb biztonsági kütyü, csak a söntés és az asztalok, amik megvédhetnek minket a félresikerült csapásoktól. Hamar bebizonyosodik, hogy ez sem ér túl sokat, amikor a lovag mintegy "véletlenül" egy laza mozdulattal kettévágja a fedezékként használt asztalomat. A két csonk még percekkel később is parázslik a vágás mentén...

Valamikor itt unhatta meg a doki, és valami fals indokkal, hogy ég a keze (még fel sem gyulladt pedig az ivó), öt-hat lólépésben kiteleportálta magát. Szépen vagyunk nem mondom, Manu már korábban felszívódott, engem meg itt hagytak áldozatnak, ez ám a csapatmunka.

A kocsma népe is hamar rádöbben arra, hogy ez nem az a vidám péntek esti free fight mulatság, amire gondoltak. Az intelligensebbek előbb fedezékbe húzodnak, a butábbak később. Vagy soha, de hát ilyen ez a természetes kiválasztódás dolog. Az ő testük is képez némi fedezéket, de sajnos annyit nem, hogy a kijáratig jussak.

Városőrök robognak be nemsokára, de nem tudják a harcoló felek figyelmét hosszan felkelteni, hamarosan ők is a fedezék részeit képezik.

Ekkor egy halk loccsanással-nyekkenéssel egy zöldes-barnás gennyes hasadék nyílik a pult mellett, amelyiken három ünnepi palástba öltözött alak lép át. Az elsőnél hosszú díszes pálca, a végén kékesen világító gömbbel. Mindhármójuk mellén ott izzik a jel, ami a buszjegyről már ismerős.

- Culcu nevében azt mondom állj,állj, állj, ilyet többet ne csinálj! - és koppint egyet a padlón, a bot végén lévő gömb színe pedig szépen lassan átmegy kékből vörösbe, túlvilági ragyogásba borítva az egész kocsmát. Most látom, hogy mindhárom alak illithid, vagy magyarul agyszívó, ami egy különösen undorító fajta, úgyhogy inkább tovább kussolok.

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Illithids

- És ha nem? - kérdezi kajánul a lovag. A sötét elfet és a macskáját viszont semerre sem látni.

- Akkor így jártál - mondja az agyszívó és egy vörhenyes sugarat küld a botjából a lovag felé. Két társa pedig ívelt, gonosz kinézetű kardját előreszegezve rárontanak Lord Roszkosra.

A csata gyorsan lezajlik, a végeredménye egy törött bot, két halott illithid és néhány levágott csáp a főnökről. A lovag még csak nem is liheg.

- Mond meg a gazdádnak - hajol oda a most már megszeppent agyszívóhoz - hogy én, Lord Roszkos a Lélekmetsző és kompániám azért jöttünk erre a kies helyre, hogy rég halott mestereink lelkét végre kiszabadítsuk. Nem nagyon fog tudni megállítani ebben minket senki. - kicsit hátralép, kardjára támaszkodva gondolkodik egy pillanatig, majd ezt mondja: - Vagy tudod mit? Találja csak ki inkább ezeket ő maga - és egy könnyed mozdulattal lecsapja az illithid fejét. A fej elgurul, és még ahogy megáll, utána is percekig ordít, mintha nyúznák... aztán végre elhallgat és nem mozdul többet.

A lovag bólint egyet, majd mint aki jól végezte a dolgát, kisétál a rommá tört kocsmából.

Döbbenten merészkedek elő a pár túlélővel. Hirtelen a sötétségből a drow is előbukkan.

- Hát ez meg mi a franc volt? - kérdezem, már megint az f-betűs szót használva.

- Ez komám - mondj a sötét elf - nem más volt, mint a vég kezdete. A tervem sajnos nem vált be, Culcu távolmaradt. Gyere Guen, más módot kell a találnunk ennek a Lélekvesztőnek a megállítására - majd ő és a fekete párduc is kisétálnak a kricsmiből.
Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeVas. Dec. 13, 2015 10:07 am


- Nem tudom ki az, de ha Leo akkor igencsak felszedet magára néhány kilót az elmúlt perceben... néhány kiló páncélt. - helyesbítek, de a doki ingatja a fejét. Az éppen maradt őr ekkor jönne ki a sikátorból, de aztán gyorsan vissza is megy.
- Szóval az ott a fegyverbolt, ha erre indulunk, itt átugrunk ezen a tetőn, ott átmászunk a ruhaszárító kötélen, aztán be a fogadó ablakán...
- Vagy éppen átmegyünk ezen a pallón itt. - Mutat a másik irányba. Hát igen, abból az irányból ez a szomszédos épület.
- De az én tervem menőbb volt, és sokkal összetette... - de a doki már a túloldalon van és csúszik le a kéményen, halk ho-ho-ho kíséretében... vagy csak köhög?
Alig pár perccel később kirontunk a boltból egyenesen a kocsma felé. Kezeinkben/vállunkon szigonypuskákkal és kartácsfegyverekkel rontunk be az ajtón és meglepődve látjuk, hogy... Két filigrán csajszi egy-egy orvosi táskát és tartalék töltényeket nyom a markunkba... Hát bármilyen játékba is keveredtünk, ez nem egy jó jel.
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeVas. Dec. 13, 2015 1:46 pm

- Állj csak meg rokon! - kiáltok Drizzit vagy ki után - némi magyarázatot azért adhatnál, már csak Ivan Rambovich Yakov kedvéért is! - utánafutok, és látom, hogy a kocsma előtt megállt és engem néz.

- Szóval ezért voltál olyan ismerős, rokon - némi gúnyt vélek kihallani az utolsó szavából. - Biztosíthatlak róla, hogy az szlovjet orkkal történtek egy meglehetősen bonyolult félreértés miatt történtek. Azt a melákot 5 nap magánzárka után kiengedték a Origofalvi Megyei Börtönből, Natasástúl, kártérítésestűl, még a Niváját is visszakapta.

Ami pedig a bent történteket illeti, komoly bajban vagytok, Izmuth minden más lakosával együtt. Lord Roszkos és a kompániája önnön érdekeit figyelembe véve el fogja pusztítani a világot. Hacsak nem állítjuk meg valahogy.

Közben mozgást hallok a háztetők irányából, egy halk ho-ho-hó-t, de most minden idegszálammal a drow ibolyaszemeire koncentrálok.

- Hogyan tudnánk megállítani? Hisz látszólag neked sem sikerült ez túl fényesen, pedig pár szinttel biztos felettünk vagy.

- Járjatok nyitott szemmel, derítsétek ki, mit tervez a csapatuk, keressétek meg a fészküket, pusztítsátok az utánpótlási útvonalukat... szóval a szokásos információszerző-partizán akciókkal próbáljátok őket lassítani, amíg meg nem találjuk a gyenge pontjukat. Culcu valószínűleg fél kézzel elintézné az egész bagázst, de szemlátomást az Öreg nem akar kimozdulni a katakombáiból, csak a spanjait küldte le akciózni, láttuk milyen eredménnyel...

Közben látom hogy két társam vicces középkori fegyverekkel felfegyverkezve ront be a csehó romjai közé. Olyan eltökéltek, hogy azt sem veszik észre, hogy ott beszélgetünk kint az ajtó mellett a drow-val.

- Ha valami eredményre leltek, gyertek el a Zsíros Kenyérbe, a naplemente utáni első fertályórában! Igen, ez egy kocsma, és tudom, hogy hülye neve van, de nagyon finom zsíros kenyeret árul Tóni, a bajszos ork fogadós. De most mennem kell, Mielikki kisérjen utadon!

Drizzitet elnyeli a sötétség, pedig még annyi kérdésem lett volna hozzá. Töprengve térek vissza a kocsma állságos biztonságába, ahol is meglepő látvány tárul a szemem elé...
Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeVas. Dec. 13, 2015 6:55 pm

Mire Leó visszatér, meglepődve látja, hogy a még élő sérültek be lettek kötözve. Sikerült meggyőznöm a dokit, hogy azzal, ha segítünk a helyieken, bevágódhatunk náluk faszán és viszonzásként ők is segítenek majd rajtunk, ahelyett, hogy kiutálnának a putrijukból. Arról meg aztán nem is beszélve, hogy bossz-battle-ra készülődés balszerencséjét egy nyugodt éjszakára cseréljük. Itt azért elveszítjük a közös nevezőt, de abban egyetértünk, hogy egy átaludt éjszaka nem ártana végre.
Persze az sem utolsó, hogy a segítség álcájába burkolózva lefoszthatjuk az elgazdátlanodott kacatokat. Törött mágusbot, dobókések, néhány aranykrajczár...
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeVas. Dec. 13, 2015 8:46 pm

... megdöbbenve látom, hogy társaim társadalmi munkában az elsősegélynyújtást gyakorolják. Gondolom a skillt akarják emelni, vagy achievments pontokat gyűjtenek, mittudomén. Látom hogy nem sok ellátatlan van már hátra, ezért beszállok én is, de csak kamuzok, mit értek én az orvosláshoz vagy a harctéri sebészethez.

Miután végeztünk (kb. 5 perc ment rá az életemből), szegény Ageroth még mindig magán kívül van, ezért tölt is nekünk egy ingyen piát. Leülünk az egyik még aránylag épen maradt asztalhoz, és elmesélem a padtársaimnak a történteket. Amikor a sötét elffel való beszélgetéshez érek, nekem szegezik az így utólag igencsak logikusnak tűnő kérdéseket:

- És te elhittél mindent elsőre ennek az alaknak? És mit mondott, hogy fogja elpusztítani Roszkos a várost? - ekkor döbbenek rá, hogy nem igazán voltam a topon a beszélgetés közben...
Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeHétf. Dec. 14, 2015 10:06 am

- Szóval! - közben egy T-t formázok két kezemmel, jelezvén, hogy időt kérek - Valamelyikőtök összefoglalná élőszóban akkor a dolgot? Elég a Tesco gazdaságos változat is.
Zavart csend, úgyhogy gyorsan folytatom.
- Arkham megye nevétől alapesetben is feláll a szőr a szárnyamon. De lemaradtam róla, hogy miért is vagyunk itt? Aztán a jegyen van ez a szutyok jel, meg még máshol is, amit már tudom, hogy láttam valahol. Először azt hittem, hogy ősellenségem, Mösziő Kérdőjel névjegye,
3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican 22anti
... de a jelek arfra utalnak, hogy talán mégsem, mert a szituáció nem tipikusan utal őrá. Aztán beugrott. Egyszer régen, talán 2-3 évvel ezelőtt a szüleimmel voltunk színházban, valami Sárgába öltözött király c. előadáson, aki a  Carcosa elveszett városa mellett, Hali feketevizű tavában lakik, valahol az Aldebaran csillagképben. Annak a plakátján volt. Azért emlékszem rá, mert a színházból kifelé jövet pont a plakát mellett támadt meg minket néhány utcakölyök és ... - elhal a hangom - ... és... elvették tőlem... a gyümölcsízű gumucukromat... - Igen Nyugi! Légy erős. Nem kell tudniuk a teljes igazságot. Jobb ez így. -  Szóval ha ez számít valamit, akkor erről a témáról tudok egy lehelletnyit mmmm... többet.
- Szóval csak egy pár szót arrl, hogy mit keresünk, és mi kell ahhoz, hogy tovább jussunk, mert ennek a pöcegödör szagú városnak a halfejű lakosatól kezdek kissé kiakadni... - néhányan mérgesen fordulnak felém a szomszéd aztaltól, de szerencsére mindenki túl lestrapált ahhoz, hogy újra kezdje a bunyót. - ... ehhh... na meg itt van ez, teszem a törött botot a még pislákoló varázsgömbbel a tetején és azt a kis tenyérnyi könyvecskét, amit az egyik jobblétre szenderült inter-dimenzionáli-spsziho-terapeuta-hullájának-köppenyének-jobb-hátsó-belső-zsebéből vettem elő. "Lájvkráfti nyelvezet és Culcu idézés hülyéknek, 101"
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeHétf. Dec. 14, 2015 1:45 pm

Megsajnálom szegény Batmanuelt, végülis nem mindenkinek lehettek olyan gazdag szülei, mint nekem, hogy jó iskolákba járassák. Pláne ha ilyen traumák is érték gyerekkorában, hogy elvették tőle a gumicukrait... csoda hogy épkézláb felnőtt lett belőle.

- Szóval - kezdem - ha bejárt valaki a suliban "Külső létsíkok és dimenziók" kurzusra, akkor nagyjából képben lehet azzal, hogy hová is keveredtünk. Az a kis tökkelütött éjgoblin a buszon emlegette Hollópadlást, de talán jobb lenne ha Ravenloft néven keresnétek rá. Ja, hogy itt nem lehet keresni... Akkor mesélek róla egysmást.

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican 1311443287fullres

- Ravenloft egy d&d-s multiverzum, különböző kis méretű síkok összekapcsolódásából keletkezett, és formálódik még a mai napig is. A síkokat egymástól az a nyúlós vacak köd választja el, amelyiken átjöttünk, amikor kiszálltunk a buszból. Jellemzője, hogy minden további ok nélkül képes embereket elragadni, és ilyen vacak helyekre hozni, mint Izmuth városa.

Látom hogy nagyon ez utóbbi kijelentésem sem tetszik a helyi erőknek, de tudják már a helyüket és csöndben maradnak.

- Folytatom. Ha egy kifejezetten nagyhatalmú és gonosz lény kerül be valahogy ebbe a síkba, akkor körülötte birtok alakul ki, aminek ő lesz az ura. Ezt semmilyen módon nem tudja elhagyni, ami azért valjuk be, elég flusztráló, még akkor is, ha azon belül viszont élet-halál ura. Úgy tűnik, nálunk ez a bizonyos Culcu a birtokúr, de persze még ez sem biztos, mert olyanról is tanultunk annak idején az akadémián, amikor valami utolsó koldus volt a birtokúr, aki persze álruhában nyomta.

Mindegy, reméljük nem ez a helyzet, mert akkor keresgélhetjük az urat életünk végéig. Ugyanis a birtokról távozni csak a birtokúr engedélyével lehet, amit elég macerás megkapni, mert hogyan is engedne ki minket, ha egyszer ő nem mehet innen sehová? És hát ugye nem a jó és kellemes jelleműekből lesz ravenloftos birtokúr, hanem a gonosz szadista vámpírokból, sötét lovagokból, licsekből, varázslókból. Szóval elég nagy szarban vagyunk azt hiszem.

Az én elgondolásom szerint az a sötét elf rájöhetett valamire, ami Culcu uralmát veszélyezteti. Nem tudom mi lehet az, de köze van a lovaghoz, lord Roszkoshoz. Lord Roszkosnak valszeg lehetősége lesz széttépni ezt a síkot valahogyan, és az nem biztos hogy Culcunak is tetszene. Na szóval: ha segítünk a birtokúrnak megőrizni az életét és a birtokát, akkor lehet hogy kapunk tőle egy "csak oda" jegyet az OrsósTransz következő járatára. Én ezt okoskodtam ki. Remélem tudtam segíteni, és megcsillant az a bizonyos fény az alagút végén. Bízom benne hogy semmit nem hagytam ki, köszönöm a megtisztelő figyelmet, várom a kérdéseiket - látom hogy Manunak ez így egyszerre kicsit sok volt, de azért tisztába kerülhetett egy csomó dolog.

Titkon persze azért arról is álmodozom, hogy a Mystic Lore vagy valamelyik hasonló skillem most lépett egy nagyot előre...
Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeHétf. Dec. 14, 2015 2:25 pm

- Eegen... - mondom sokat sejtetően - a multiverzum koncepciójával már találkoztam a végtelen krízis idején... megaztán Peter Porker... ehh... Póksonka kollégám is belefutott a pókperverzumba, szóval tudnék mit mesélni. Hollópadláson nem jártam még, de a lakótársam unokatestvérének a sógora már igen, szóval amolyan expert lennék a témában. ... no meg aztán Eberront sem hagyhassuk ki, az avatárom gyakran nyaralgatott arra... de mint valaki korábban említette, ez egy másik történet.

Konszideráltabb szintre veszem a hangerőt.

- Ha egyedül jöttem volna, azt gondolnám, hogy errefelé egy Dagon nevű rendszergazda garázdálkodik, de mind a Sárga jel, mind az általatok elmondottak, de még az elmereptetők jelenléte is némi ellentmondást sugall a témában. Mindenesetre az összefoglalód mégis hasznosnak bizonyult. Az még nem teljesen világos, hogy átutazóban vagyunk itt egy meghatározott cél felé, vagy inkább "véletlenül" csöppentünk ide, kvázi "elraboltak" minket. Ezt azért érdemes lenne tisztázni, mert diplomáciai szempontból nem miondegy milyen alapról kezdjük. Általánosságban véve, ha Rómában járunk, tegyünk úgy mint a rómaiak... ehh. nem ez az... na mindegy, ha már nyalunk, a legmagasabb segget kell megcélozni, vagy valami. Viszont az elmondásotokból nem egyértelmű melyik az. Mert bár a helyi goa'uld az éppen aktuális rendszer úr, lehet, hogy mire odaérünk, addigra leváltja ez a rossz-Kos. - szerencsétlen hülyének a nevéről eszembe jut egy szórakoztatóan tragikus történet, amikor is az Öszvér nevű intergalaktikus forradalmár és X-men megindult elfoglalni a galaxist, és az Alapítvány autómatikus védelmi rendszerei egyszerűen figyelmen kívül hagyták mert a nevéből azt a következtetést vonták le, hogy egy ló és egy szamár... eehhh-hhhe-hhehelkalandoztam. - Szóval ha olyan erős lehet kifizetődőbb, az ő seggébe beköltözve áttelelni, míg meg lesz a vízumunk. - nézem az elgondolkodó szemeket. Basszus, áttértem bürokrata dialektusra.... gyorsan hozzáteszem: -
¿Queda claro?... Comprende?
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeHétf. Dec. 14, 2015 2:38 pm

- Nos ha Culcu a birtokúr, akkor ezen város, a lakói és az egész környék csak addig lesz a létezés síkján, amíg ő végérvényesen meg nem hal... beleértve sajnos személyünket is. Leváltásról szó sem lehet, az egész világ a birtokúrhoz kötődik. Legalábbis emlékezetem szerint. Ha meg is öli valami ultratápos vérpisti, akkor is újra feltámad, és előbb-utóbb benyújtja a számlát az életére törőnek, ezért nem egészen világos, hogy Roszkos hogy fogja ezt a helyzetet felborítani. Talán az drow többet tud, bár nem biztos, hogy az orrunkra köti, ha odamegyünk hozzá kérdezősködni.
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeKedd Dec. 15, 2015 1:18 am

Az asztali kupaktanácsotokat szörcsögés zavarja meg, az agyszívók teste az, még senki sem nyúlt hozzájuk, ti is csak lootolni.
A döngölt padlón lévő testekből rózsaszín füst szivárog elő ami ellepi őket, az a pár ember aki rajtatok kívül a kocsma romjai között tartózkodik, akaratlanul is elhallgat és bámulja a történést. A füst ellepi a testeket bősz szörcsögés és csámcsogás közepedte. A fegyvereitek után kaptok de már nincs értelme, mikor füst oszlani látszik semmi nyoma sincs a halott szörnyeknek. vagy még is @Leonidas Hard Perception check successfull, rare drop:soulshard of an Illithid (fragment)

A közjáték után folytatjátok a véget nem érő lehetőségek fejtegetését és boncolását. Jó sok lehetőség van itt, pont mintegy szerepjátékban. Abban meg jók vagytok hisz a legutóbbi ilyen is elevenen él bennetek, na de hagyjuk a dicső múltat és a megnyomorított egyetemistákat.

@Dr. Casanova Boltar: Még társaid épp a diplomamunkájukat készítik elő Ravenloftbol addig te kimész levegőzni holmi szédülésre panaszkodva.
Mióta tiszta lettél egyre gyakrabban tör rád a szorongásérzet, néha egyszerű szédüléssel
jár,
máskor...
3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican 11372447_1616288695322564_19433178_n
- Lám, lám - mondja ajtót őrző ogre - furcsa módja ez a kapcsolatteremtésnek - tested megbillen- ahogy érzékelem egy kis útmutatásra lenne szükséged. Kérdéses hogy mit is és merre csináljatok? Szembe kerültetek nálatok nagyobb hatalommal? Erre Te magad is tudod a válaszokat. Amennyiben haza mennétek akkor csináljátok meg a főküldetést, amikkel itt találkoztatok - mellékküldetések- lehet keresztezik a Ti dolgotokat és ha azokba is belekeveredtek akkor gond lesz. Mivel jóval a szintetek felé vannak kalibrálva azok a kalandok - a falnak támaszkodva lihegve veszed a levegőt- Még ha segítkeztek is avagy Sub-Nigurath ne adja meg is csináljátok, akkor is itt maradtok. Megmenthetitek a világot de Titeket ki ment meg?
Kövesd a jelet és talán hazajuttok.. - a látomás lassan tűnik tova
Az utcán vagy a sötétben, botladozva épp eléred az Agyag bejáratát, támaszkova lihegsz és a orrodból szivárog a vér.
Hint perk aquired

@Leonidas  @Batmanuel:

Miután befejeztétek a szabályrendszer megtárgyalását feltűnik, hogy a doki jó ideje nem jött vissza. Azt mondta ki megy levelőzni, vajon merre lehet?
A kijárat felé tartva egy támolygó alakra lesztek figyelmesek. Ruhái alapján halásznak látszik de ahogy beesik a kocsma maradék bejáratán látjátok, hogy ez a doktor.
A tagjai remegnek, az arca véres és mögötte a félhomályból egy szárnyas alak bontakozik ki.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeKedd Dec. 15, 2015 8:26 am

Még szinte magamhoz se tértem a tűzlépcsőn csúszkálásból, már bele is csöppentem egy véres végjáték maradványába. Régen láttam vért, meg törzstől elvált testrészeket, de a segítségemre volt szükség. Öklendezésemet visszafolytva próbáltam segíteni a sebesülteknek, kisebb sikerrel.

Ezen merengve kissé elkapott a hányinger, szédülök, levegőre van szükségem. Ismét felpattanok és az ajtó felé vettem az utam. A rehabilitációm óta ráadásul az elvonási tünetek is intenzívebbek. A tetkóm is viszket, nagyon kényelmetlen nekem ez a világ, haza akarok jutni.

"Bárcsak tudnám, hogy mit kéne tennem..."

Ebben a pillanatban érzem, hogy elsötétedik a világ, a szemeim mintha magukba fordultak volna vissza. Magam előtt látom Segítség Ikont, az ajtóőr ogrét. Tanácsokat ad és már emlékszem. Emlékszem mit akartam tenni mielőtt Leo-ék megjelentek és megint szétvertük egy helyi hangulatkarbantartót. De hát most nem is mi voltunk, de mindig ez van. Elmegyünk valahova és vagy így vagy úgy, de az adott hely némiképpen totálkáros lesz.

A földön ülve térek magamhoz a víziómból, fülemből és orromból vér szivárog. Túl régóta lehetek ezen a síkon, kezd az agyam is megtréfálni.

Megpróbálok feltápászkodni és visszajutni a többiekhez. Az ajtót sikerült belöknöm, de támaszték nélkül nagyon nehezen mozgok. Pontról pontra támolygok és amikor meglátom a többieket, azt látom, hogy rémültem néznek rám.

- Mi van, elmosódott a sminkem? (vettem oda viccesen)

Az arcom csupa vér, ez tiszta sor, de ennyire nem lehet ijesztő. Nagy nehezen megfordulok és egy angyalt vélek felfedezni. Jajj, hagyjuk már, ezt megint csak az agyam csinálja, angyalok nem is léteznek...
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeKedd Dec. 15, 2015 9:27 am

A kocsmában zsebre vágom a kis rózsaszín köveket, amik az agyszívók helyén maradtak.

Ahogy matatok a padlón, látom, hogy a doki véres fejjel betámolyog a kocsmába, mögötte egy szárnyas alak emelkedik fel. Hú ennek már fele sem tréfa, megtámadták az egyik társunkat!

Villámgyorsan felajzom az íjamat, majd kirohanok a kocsma elé. Látom, hogy a tér felett egy szárnyas alak kacsázik össze-vissza.

- Szélirány dél-délkelet, szélsebesség 9 km/óra, távolság 35 méter, bye-bye... - motyogom, ahogy a célba veszem az illetőt a fülemig húzva az ideget...


A hozzászólást Leonidas összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Dec. 15, 2015 9:07 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeKedd Dec. 15, 2015 10:23 am

Realizálódik bennem, hogy nem az agyam tréfálódik, más is látja. Nem csak látja, cselekszik is... Leo felpattan és a segítségemre siet, de kell ez? Megpróbálok kommunikálni a külvilág felé, de nagyon nehezen megy.

- Neee, ne bántsd, ő nem... nem tudom. Nem bántott.

Egy pillanatra mintha ismerném, de nem hiszem, hogy ő a vízióm kivetülése. De lehet, hogy mégis, csak miért?! Nem elég, hogy vérzek, még az őrület határát is súrolom.

Látom még kirepülni a nyílvesszőt, de az akadály-mentesen hasít át a kreatúrán... a vessző gellert kap az olajlámpást tartó oszlopon és pontosan a lábam között csapódik be a megmaradt veranda fapadlójába.
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeKedd Dec. 15, 2015 1:22 pm

"- Neee, ne bántsd, ő nem... nem tudom. Nem bántott." - hallom hogy a doki a szárnyas muksó életéért könyörög, de már késő, mert az ideget elengedtem... még az íj fáját el tudom rántani, és ez a pár miliméter is elegendő ahhoz, hogy a vessző az olajlámpás rézoszlopán gellert kapva Casanova nemesebb szerveit fenyegesse.

Szerencsére itt is pár milit csúszott az irányzék, így a lába között áll meg a lövedék hangosan pengve. Huh, nem kell új második nevet keresni a dokinak, gondolom magamban, majd a nyílvesszőmért indulok.

- Megtennéd, hogy egy cseppet arrébb mászol? - kérdem, mert elég hülyén érezném magam, ha a lába közül kéne kihúzni az értékes vesszőt. Pláne mit szólna az az egyszeri vendég, aki éppen akkor indul haza, amikor ez a művelet elkezdődik... valószínűleg meg kellene ölnünk, a pletykákat elkerülendő.

- Dokikám, megint nagyon szét vagy csúszva. Kapjad össze magadat, szükségünk van a szakértelmedre és az éles eszedre. Láttam itt az utcában egy vajákosasszonyt, valami Dotty anyót, szerintem ő tudna segíteni a bajaidon, akármi is legyen az... - nem akarom szegényt már megint lejunkie-zni, látom hogy küzd rendesen a démonaival. - Tudom, hogy remek orvos vagy, de az itteni füveket valószínűleg ő ismeri jobban, biztos tud neked segíteni. Ha gondolod, szívesen el is kisérlek, bár nem tartom a fejedet, és nem takarítok utánad.

Közben a repülő alak egy darabig még kering felettünk, majd nekimegy az egyik 5 emeletes bérkaszárnya legfelső ablakainak, és lezuhan, nagyot koppan és elhallgat. Látom hogy Batmanuel mereszti egy darabig a szemét, majd futva indul a baleset helyszíne felé.

Felnyalábolom a dokit és a denevérember nyomában mi is a repkedő bolond irányába indulunk.
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeKedd Dec. 15, 2015 1:44 pm

- Neeem... nem démon. Segítség Ikon... ogre. Haza kell jutnunk... a kikötő. Feladat... Ernő.

Érzem, hogy a testem könnyű lesz és csak úgy lebegek Leo vállán. Picsába a drogokkal. Próbálom kikommunikálni, hogy mi történt, de nem fognak hinni nekem. Manu-t még meggyőzhetném, de Leo a múltam miatt szkeptikus marad. Hagynom kell hadd vigyen orvoshoz, hátha utána elhiszi, hogy jól vagyok, egy ilyen este után úgyis jól esne egy kis pihenő.

Miközben Leo vállán csüngök újabb vízióm támadt. A szemem megint befordult és láttam magam előtt Ernőt, ahogy kétségbeesetten próbálja halászait menekíteni. Nem tudom, hogy ez most jelen, jövő avagy múlt.

Kétségbe esetten túrkálok a zsebemben és kihalászok egy adrenalinos fecskendőt. A következő pillanatban elököm magam Leo-tól, a döbbenettől elejt és ahogy a földön térdelek verejtékező homlokkal, két kézzel szorítva a fecskendőt, beleverem a mellkasomba.

Kicsit összeroskadok, rángatózok egy kicsit, majd önelégülten elterülök, mintha hóangyalkázni akarnék a sárban. Egyszercsak egy szánakozással teli arc bámul indokolatlanul közelről.

- Te most akkor teljesen megőrültél vagy még odabent vagy? (kérdezi Leo)

- Én vagyok, itt vagyok, jól vagyok. Emlékszel amikor luppoltunk? Mivel én ebben a világban estem át ezen és találkoztam egy számunkra eddig idegen életformával, valamilyen oknál fogva spirituális utat járt be a szellemem és összekapcsolódott Segítség Ikon-nal, az ogréval. Ő a városkapu őre.

Látom, hogy ez így sok volt Leo-nak. Valahogy nagyobb épelméjűséget kéne tanusítanom. Ismét elmesélem az ideérkezésemet, a találkozásaimat, a jelet és hogy a kikötőben kellene Ernővel kezdenem valamit. Még nem tudom, hogy a vízióm áldás vagy átok, de határozottan hasznos hinteket nyerhetek belőle, ha megtanulom kontrollálni.

- A lényeg, hogy Ernő a kjutásunk kulcsa és vele kellene kezdeni a dolgokat. Lehet, hogy összeérnek a szálak, de javaslom ne csellengjünk, ez nem a mi világunk, nem lenne jó ha felemésztene és kiköpne...
Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeKedd Dec. 15, 2015 1:53 pm

- Na kössz... - mondom magamba. Épp leegyeztettem, hogy az éjszakát itt töltjük az emeleten, majd Leó rendezi reggel a pénzügyeket, erre megint rohanni kell.
Valami repülő izé után... Várjunk, csak nem? ...
- Papá?... Padre, Dios mio! - ordítom! Ahogy nekiment az épület falának... egészen biztos, hogy ő az. Szegény papának soha nem volt igazán jó a hallása... De mit keres itt. Miért pont most? Miért pont ő? Sőt... miért pont én?
Oda érek, mindenkinél hamarabb, és ledobálom a törmelékeket róla. Ekkor meresztem csak a szememet igazán...
- Tú no eres mi padre! ... Te nem a Papi vagy...
Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeKedd Dec. 15, 2015 2:10 pm

Pedig a szárnyak ismerősek. Pont olyanok, mint az enyém. Csak éppen az egyik el van törve.... pont mint az enyém... ezzel nem csoda, hogy nem tud repülni. Ráadásul tiszta vér...
Szakadt kék egyenruha. Vastag nyak, mint egy lónak. Békaszerű száj. Hatalmas, vizenyős szemek. Iszapszagú lehellet.  Ez a városőr a sikátorból. A kurafi le akarta nyúlni a szárnyaimat!
- Teee rohadék... te vagy a felelős a társam halá... - mondja erőtlen hangon vádbeszédjét, gyorsan befogom a száját, mielőtt meghallja valaki. Egy darabig még rángatózik, azt mondom neki: - Tssss.... - erre megnyugszik.
Zsebre vágom a rendőrjelvényét és a szolgálati fegyverét, meg a bilincset az övéről... ez kurva hasznos lehet még.
Mire a többiek... percekkel később ideérnek, a fickó már nem él. Belefulladt a tüdejébe visszafolyó vérbe... igen, láttam már ilyet.
A szárnyakat is összecsuktam már és visszacsatolom a hátizsákba. Mire az emberek, és társaim ideérnek, már nyoma sincs.
Néhány helyi markos ember ér ide hamarabb, fáklyákkal és három/négy ágú fogpiszkálókkal, s csak mögöttük jön Leo meg a drogos haverja. (esküszöm egy fecskendő állt ki a mellkasából csak egy perccel ezelőtt)
- La paz! La paz! - kiabálom - mindenki nyugodjon le a picsába! Nincsen itt démon. - látom csak félsiker, ezek még mindíg lincselni akarnak, úgyhogy taktikát váltok - Nincsen itt a Démon, már... már elrepült, ezt a szerencsétlent meg lehajította.... - Igen, a sötétben amit láthattak, az pont elég lehet ahhoz, hogy ez reális legyen - Egy másikat meg szétmarcangolt a sikátorban ott...
Az emberek nagy része elindul abba az irányba, amerre mutattam, hogy repült a démon... hmm.. valami templom van arrafelé. A maradék meg a sikátorba az összekaszabolt hullához... veszélyes ez a cucc...
Mire Leo és Caszanova ideérnek, már csak a síró özvegy görnyed a hulla fölé.
Intekj nekik, hogy hagyjuk magára szegényt a gyászában. És együtt felmegyünk a fogadó szobába aludni. Illetve én aludni,. a többiek még dumálnak egy kicsit előtte.
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeKedd Dec. 15, 2015 5:31 pm

Látom, hogy a doki nagyon nincs jó állapotban. Összvissza beszél mindefélét, ilyeneket hogy "Derítsdkia gazdaságihanyatlásokátahalásznegyedben. Amunkásokpanaszkodnakazsákmánymiatt,márnemfognakannyitmintrégenésezáltalánosrosszulléthezvezet" - szavai összefolynak, alig érteni őket.

Ez már itt a vég, gondolom, de próbálom tartani benne a lelket: - Hát persze, Cassanova, kiderítjük. Csak az kell, hogy egy kicsit erőre kapj, csak néhány nap pihenés, aztán mindent megoldunk. Emlékszel még arra a szép házra a Namekon, amit mindig is emlegettél? Amint végzünk itt, ebben a poros városban, elmegyünk oda, és tartunk egy nagyszabású partit! Elhívunk mindenkit, Yakovot, a vámpírlányt, Lady Arielle-t, Mr. Szürkét... ott lesz majd Tufroszri is, meg Törcsi, meglásd, jobbak lesznek mint új korukban! - a kétségbeeesés beszél belőlem, de igyekszek lelkes lenni, már csak a barátom kedvéért is.

Aztán hirtelen egyszer csak leveti magát a hátamról és tűt döf a bordái közé. Némi rángatózás után felül, és sokkal érthetőbben kezd el beszélni: - A lényeg... - zihálja - hogy Ernő a kjutásunk kulcsa, és.... és vele kellene kezdeni a dolgokat - hörögve veszi a levegőt - Lehet... lehet, hogy összeérnek a szálak, de javaslom ne csellengjünk, ez nem a mi világunk, nem lenne jó ha felemésztene és kiköpne...

Egyetértően bólogatok, közben könnyek szöknek a szemembe. Szegény doki, most egy pár óráig jobban lesz, de mi lesz utána? Nem lehet folyamatosan adrenalinon élni, előbb-utóbb túlterhelődik a szervezet.

- Ki. Kell. Jutnunk. Innen. Akkor teljesen meggyógyulok, a lelkemet béklyóba kötő láncok lehullanak, és újra én leszek én. ígérd meg Leó, hogy hazajuttatsz!

Mit lehet erre mondani, persze hogy megígérem. Közben Batmanuel spanglish nyelven káromkodik, vagy mit csinál, ez nála már a nagyfokú idegesség jele, ezek szerint a lezuhanásnál is történhetett valami. Sajnos ezzel most egyedül kell megbirkóznia, nekem most a doki mellett a helyem.

Mire odatámogatom a dokit a crash helyszínére, már integet Batmanuel, hogy forduljunk vissza, nincs itt semmi látnivaló. Ha ő mondja, biztos úgy van, ezért visszamegyünk a fogadóba, és eltesszük magunkat holnapra.

Másnap reggel csodálkozva tapasztalom, hogy a doki jobban lett. Egyedül jött le az ivóba, ahol jól bereggeliztünk. Kicsit sápadt még, de nagyon céltudatos:

- Most pedig visszamegyünk a dokkokhoz, és beszélünk Ernővel. Minél hamarabb megoldjuk ezt a "Hová tűnt a hal a vízből?" elnevezésű questet, annál hamarabb elhúzhatunk innen a rákba.

Vitatkozni nem tudunk vele, ezért elindulunk a mutatott irányba. A kedvem kifejezetten jó, itt vannak mellettem a társaim, és talán a doki sem fog meghalni. Haladunk a questtel is, Ernő bizonyára tovább fog minket lendíteni a holtponton. Egy régi szerelmes dal jut az eszembe, valahol itt lappang a tudatalattimban már ideje, de csak most tör elő a felszínre:


Ezt dúdolgatva közeledünk a kikötőmester irodája felé.
Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitimeSzer. Dec. 16, 2015 8:18 am

Nembeléjekotnyeleskedni, nembeléjekotnyeleskedni... de.
"Derítsdkia gazdaságihanyatlásokátahalásznegyedben. Amunkásokpanaszkodnakazsákmánymiatt,márnemfognakannyitmintrégenésezáltalánosrosszulléthezvezet"
Ez nekem való téma. A recesszió komoly és valós probléma, nem szabad alábecsülni, mert nem csak a társadalmi jóllét visszaeséséhez, de általános elégedetlenséghez is vezethet.
Ki tudja, lehet, hogy hitelbe vettek fel isteni áldásokat és nem teljesítették a százalékos áldozatokat cserébe, vagy legalábbis nem számoltak a kamatos kamattal progresszívan előre, a lélek/hal átváltásról nem is beszélve...

... majd a helyszínen folytatjuk, ha már odaértünk.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Empty
TémanyitásTárgy: Re: 3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican   3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
3.1 Ravenloft here we come, strike like a hurrican
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Fejezetek, Chapters
 :: 
Load Game
 :: 
Third Game Cycle - Fisher Price with Tentacles
-
Ugrás: