ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeSzer. Jan. 20, 2016 4:42 pm

Ártány.

Egy az útszéli porfészek az utóbbi pár évben fejlődött fel dinamikusan, a modern technika vívmányai ide is utat találtak úgy, mint a birodalmaik toborzócsapatai. Mivel az itt élőknek eszük ágában nem volt háborúzni, kiegyeztek inkább egy köztes megoldásban, ami mindkét félnek jó.
Fellendítve a falu gazdaságát a turizmusra koncentráltak, így lett a Birodalmiak ingyenes nyaralóhelye ez a falu, ami persze nem felett meg az idelátogató csapatoknak ezért beszálltak az infrastruktúra fejlesztésébe.

Gombamód szaporodtak el a hostelek, panziók és még spa élményközpontot is építettek, mert az itt lévő iszap csodákra képes. A lézerkarabélyt hordozó megfáradt karokat acélossá varázsolja és megfiatalítja a bőrt.

Az előttetek elterülő faluból lett város közepén magasra emelkedik az UNi vallás templomtornya, körülötte pedig a lakóházak és más építmények terülnek el. Az égbolton TIE vadászok  repkednek látszólag csak rutinköröket téve.

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Do


Az erdő szélén állva Józsi meséli el ezt nektek aztán folytatja és közben a testsúlyát billenti át a mankóról a meglévő lábára.
- Tudjátok a birodalommal való kiegyezés részben nekem is köszönhető, hisz az egyház nagy összeggel támogatta ezt a projectet. Sajnos szinte eladósodott ez a település ebbe a fejlesztésbe, de mint minden hosszú távú befektetés ez is meg fog térülni. Ilyen beruházásra a falunak nem lett volna pénze így segítet a Birodalom és mi is. Nem egy jó egyesség, de megindult a polgárosodás, többet járnak templomba az emberek és egész jól alakult, amíg fel nem tűnt ez a szemfényvesztő Gyula... – itt Jóska elhallgat és bánatosan vagy morcosan elindul Ártány városa felé.


A hozzászólást Mesélő összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Jan. 20, 2016 10:07 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeSzer. Jan. 20, 2016 4:43 pm

A városba befelé menet látjátok, hogy hiába az iparosodás; de itt még tehenek, unikornisok és pegazusok legelnek a határban mellettük egy joggingba öltözött nagybajuszú elf gazdával. A távolban mögötte egy birodalmi űrkikötő, ami szöges formáival fenyegetően hat a háborítatlan zöld környezetben.

A gazda bólint titeket látva és tovább rágja elektromos pipaszárát, zavartalanul folyatjátok utatokat Ártányba.

- A templomban megszállhatunk estére - mondja az apát – és holnap a végére jártok ennek a Gyulás ügynek. Kipihenjük ezt a rajtaütést és azt a tényt, hogy Origón új gonosz ébred tudatára, ami várhatóan nem fogja beérni pár város lerombolásával, amiről okvetlenül értesítenem kell a Rendem illetékeseit.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 405
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeSzer. Jan. 20, 2016 10:17 pm

Három napnyi gyalogos menekülés az erdőn keresztül, szabad ég alatt alvás, ázás-fázás és  Manu űrhajós kajájából álló eléggé egyoldalú étrend egy cseppet kiakasztotta a bandát. A javák eleinte élvezték, elneveztek egy csomó dolgot amit még sosem látott ezelőtt egyetlen java sem (bokor, fa, medve stb.), és faragtak egy jó kis mankót Józsinak, de a harmadik napra már az ő karattyolásuk is megszűnt, csendben baktatott mindenki  vadcsapásról vadcsapásra.

Igazi felüdülés volt, amikor végre kiértünk a kövesútra és felvett egy teherautó, hogy elvigyen egészen Ártányig. Alig egy óra múlva már ott is voltunk, a város határában.

...

Az UNI-tár templom még csak véletlenül sem hasonlított egyetlen általunk ismert egyházi épületre sem: három szimpla tízemeletes házat csodálhattunk meg a város közepén. "Az Istenek ujjai", így hívták az itteni népek, ahogy az útbaigazító paraszttól megtudtuk. Gondolom mindegyik valamelyik felsőbb hatalom feltartott középső ujja, legalábbis amit szoptunk mostanában, nem tudok másra gondolni...

A középsőbe vezet be Józsi, ami a dnd-s isteneknek van szentelve. A földszinten portásfülke, amiben egy unott arcú papi taláros növendék van szolgálatban. Természetesen felpattan ahogy meglátja egyháza vezetőjét, és egyből elkezd telefonálgatni, hogy szállást kerítsen nekünk.

A "Eminenciás úr" az elsőn lévő luxuslakosztályokba kerül elszállásolásra, mi persze a nyolcadikon. - A lift elromlott - szól még utánunk a növendék, de mi az a nyolc emelet már nekünk, három napnyi erdei kódorgás után...

- Holnap délelőtt szedjétek rendbe magatokat - mondja Józsi - javítsátok meg a besűlt fegyvereket, vegyetek új telefonokat stb. A javák majd segítenek: az erdei út számukra nem csak fizikai igénybevétel volt, hanem spirituálisan is eljutottak a következő szintre. Elfogadták az UNI-tár egyház tanításait, így most már ők is az istenek szolgái - csacsog nekik valamit érthetetlenül, mire a négy kis alak ájtatosan visszacsacsog. - Holnap ebéd után találkozunk! A nyomozásban mindenkire szükségem van, hisz több szem többet lát, ti olyasmit is észrvehettek a világi érzékeitekkel, amit én már sajnos egy ideje nem. Úgyhogy nem csak testőrök, nyomozók is lesztek! - gyanítom, hogy ezt a státuszt valaki másra akarta tukmálni az öreg először, csak hát a sok segítő és a személyzet mind ott maradt a rajtaütésnél az UNI-tár gépjárműflottájának színe-javával együtt...
Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeCsüt. Jan. 21, 2016 12:13 pm

Ha a többieknek nem kell a vákumcsomagolt és/vagy szárított gyümölcsöből, olajos magvakból és zöldségekből összeállított változatos táplálék, az izotóniás italok, a gyümölcslevek, és a chia-mag-kakó-kókusz proteinszeletek... több marad későbbre. Ezek legalább nem romlanak meg... olyan gyorsan. Farkasként esnek neki a szerzetesek pászkájának, a misebornak és a sajtnak, amit felkínálnak a számunkra. A sajtból elveszek egy keveset, aszalt almával elnyammogom, aztán lelépek gyorsan... szerencsére lefelé nem gáz a 8 emelet.
Láttam valamit odakinnt és újra kell ellenőriznem.

Nem messze az egyháztól van egy kis bódé, telezsúfolva mindenféle szakrális tárggyal. Rózsafűzérek, gyertyák, szentképek, bucsucédulák, álomcsapdák. És igen, maga az árus. 6-7 éve is annak, hogy utoljára láttam... azaz nekem csak 1-2, de neki 6-7 telt el.

Dr. Armin Zola, fogorvos és a misztikus tudományok nagymestere, az Álomúr.
Annak idején, amikor a gyémántbetétet kellett rakatni a fogamba, és az ő székében ültem, mesélt dolgokat. Elmesélte azt is, hogy az álomúr technológiájának köszönhetően bűbájt szerkesztett, az azóta GyilkosCápának nevezett szuperbűnöző szájába, hogy nagyobb legyen a hely odabenn, mint az kívülről látszik, így mesterségesen néhány száz plussz tépőfogat tudjon beültetni, no meg, hogy könnyedén beférjenek az áldozatainak végtagjai, feje, stb... Kaptam is az alkalmon, és vettem tőle egy ilyen technomágikus áldást a táskámra... Aztán este visszamentem Batmanuelként és letartóztattam bűnpártolásért. Mostanra reálisan kiszabadulhatott jó magaviselettel, és gyanús, hogy a praxisát nem kaphatta vissza odahaza.

Feltűnés nélkül, mint aki az árut böngészi körbeszaglászok a helyen. Igen, megtalálta a helyét, és vásári portékát árul, kisebb nagyobb technomagic enhancmentekkel.... Le is emelek az egyik akasztóról 4 álomcsapdát, meg egy féltucat bucsucédulát, és megyek is fizetni.
- Ezek tuti működnek? - kérdem, miközben úgy teszek, mint aki a pénzét keresi.
- Ha a bucsucédulákra gondol, az garantáltan felülír minden korábbi bűnt és megtisztítja a lelket. De ha az álomncsapdákra... noss... azok csak díszek, az igazi cucc itt van. - kipakol az asztalra négy másikat, ám ezek szemmel láthatóan fel vannak upgradelve drótokkal, kis lítiumos akksival, digitális kijelzővel és ledekkel - Ez a tuti. Ez megfogja a rossz álmokat, a rontást, mindent... és jelzi, ha valaki be akar törni az asztálénedbe az antisszon vagy a théta9-es csakrán keresztül.
Elmosolyodok, pnt ezt kerestem, de az arcán látom, hogy a mosoly rossz ötlet volt.
- Várjunk csak? Ezeket a fogakat ismerem, hiszen én készítettem... - hőköl hátra, de eddigre már ráfogom a "bénító" pisztolyt, amit eddig markolásztam a zsebemben és az asztalra dobom a bilincset.
- Ha nem akarsz nagy balhét, akkor felteszed a bilincseket, csendben velem jössz és ha válaszolsz néhány kérdésemre, szabadon elmehetsz majd.
- De... mi?... ÉÉn egy legitim üzletember vagyok, aki... nem tudok semmit... semmiről... te egy őrült vagy, egy elmegyó - de belészakítom a szót.
- Fogd be és gyere velem, még jól is kijöhetsz abból ha segítesz nekünk, de ha ellenkezel, lelőlek, elvonszollak a templomba, ahol feltámasztunk, hogy kifaggassunk, és utánna újra lelőlek.
- De... eh... megyek.
4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Dw-amys-choice_dream-lord
12 perccel és 8 emelettel később egy alacsony, tömzsi kis fickóval térek vissza, aki szürke kis zakóját a kezében hozza. Mint kiderül azért, hogy eltakarja az ízmúti csendőrség csápformájú bilincsét a kezein.

- Hölgyeim és uraim. - kezdem színpadiasan - ez az úr itt, megváltáscédulákat és halálpálcákat árult a templom sarkában...
- Nem árultam halálpálcákat, és technikailag a templom bejáratától 51 méterre kezdődik a bódém, szóval nem követtem el semmilyen illegálisat.
- ... és azon kívül, hogy információkkal tud szolgálni a hamis megváltás templomáról, esetleg még abban is segíthet, hogy legalább egy éjszakát átaludjunk.
- Alvászavaraitok vannak? Miért nem ezzel kezdted, ez a főprofilom.
- Meg a fogtündér. De ha eléd állok segítettél volna?
- Persze... hogy nem. - ismeri el. - De nem vagyok a pénznek az ellensége, újabban elég húzós a vállalkozási engedély az Origón, különösen Ártányban. És még az áruért sem fizettél.

Odaadom gyorsan a hagyományos és az upgradelt álomcsapdákat is a dokinak (3-3db-ot, mert 1-1-et magamnál tartok), és hasonlóképpen teszek a bucsucédulákkal is.
- Ezzel már kezdetét is vette a nyomozás.
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeCsüt. Jan. 21, 2016 12:49 pm

Ahogy felértünk a nyolcadik emeletre, Manu valami hirtelen gondolattól vezérelve elviharzott és úgy igazán ki se tudtuk pihenni magunkat amikor visszatért egy fura, köpcös alakkal. De hiszen ez Dr. Zola... próbálom eltakarni az arcomat.

Nem lenne jó ha felismerne, az egyetemen folyamatosan azzal zrikált, hogy soha nem leszek igazi orvos, soha nem leszek sikeres a szakmában. Valljuk be, valahol valóban megbicsaklott a karrier.

Nagyban dolgozom az inkognítomon, amikor Manu hirtelen a kezembe nyom néhány kütyüt. Intek, majd diszkréten távozom. Az eszközöket leteszem a priccsemre és amikor senki nem figyel kilógok és meglátogatom az elsőn Józsit. Valamit hadovált az Alkonyi ismereteiről, nem ártana beszélgetnünk kicsit. Ha segít, talán meg is bocsátom neki a mnass healinget...

Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeCsüt. Jan. 21, 2016 2:34 pm

Fel se tűnt mennyi időt töltöttem Józsinál. Szivélyesen fogadott, már-már elfelejtette velem a rosszalló gondolataimat vele kapcsolatban. Arra a kérdésre, hogy honnan tud ennyit az Alkonyról nem volt hajlandó válaszolni.

Alkony knowledge updated

Megint előttem áll 7 emeletnyi szenvedés és akkor még csak meg kéne vizsgálni Manu kütyüjeit is. Nagy lihegve felérek és belépvén a csarnokba látom, hogy szerencsétlen Zola még mindig ott térdepel a fölötte állók kérdései közepette. Nem akarom őket zavarni, fáradt is vagyok, dolgom is lesz bőven. Délutáni pihenőm felé tartva belépek Manu szobájába és hagyok egy cetlit az ágyán, hogy feltétlenül keressen meg az eszközök miatt és beszéljük át a dolgot...
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 405
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeCsüt. Jan. 21, 2016 9:15 pm

A szobánk jó papi szokás szerint közelebb van a cellához mint lakosztályhoz, de ez most nem érdekel, csak leheveredek a kemény ágyra, és próbálok egy kicsit pihenni. A mennyezetet bámulva végiggondolom a teendőinket, amit a következő 24 órában kell megcsinálni. Igen előkelő helyen van benne egy nagy alvás, végre ágyban, meg persze meg kell csináltatni a sok tönkrement fegyvert és elektromos kütyüt, tájékozódni, hogy milyen pletykák mennek a városkában...

...

Ajtócsattanásra ébredek, nem aludhattam 10 percnél többet, kótyagos is vagyok rendesen. Ahogy kinézek az előtérbe, látom hogy Manu egy alacsony, tömzsi kis fickót rángat befelé. Hijnye, de hát én ezt ismerem...! Ő a... nem jut eszembe, na, itt van a nyelvemen... nézegetem tovább a fickót, talán mégsem ő az? Jobban megnézve fogalmam sincs, ki lehet ez az alak.

Kisimogatom az alvástól gyűrött ruhámat, komor arckifejezést öltök, majd Manu végszavára (Indulhat a nyomozás vagy valami ilyesmi) a fénykardomat lóbálva rossz zsaruként kicsörtetek az előtérbe.

Ahogy meglátnak, bekapcsolom a képességemet: a fények elsötétednek, a baljós árnyékok elmélyülnek, valahonnan pedig felcsattan a starwarsos sith téma:


Felkattintom a fénykardot és nekiszegezem a kis gömböcnek a legfontosabb kérdéssel együtt:

- Ki az a Gyula? Honnan ism.. - ekkor jövök rá, hogy a fénykardban az összes kis dióda megadta magát, úgyhogy meg sem mukkan. Fény nélkül meg a fénykard annyit sem ér, mint egy piaci lézerpointer. Menteni próbálva a menthetetlent hátralépek, lekapcsolom a zenét és szépen fokozatosan visszatekerem a világítást. A kis ember közben érdeklődve figyel, arca elgondolkodó kifejezést ölt.

- Mondd csak, nem ismerjük mi egymást...? - határozottan rázom a fejem. Közben a javák kikapják a kezemből a fénykardot, és egymás közt hablatyolva a szemem előtt szedik darabjaira a családi ereklyét. Ajánlom nekik hogy össze is tudják rakni, különben egyenként fogom feldugni mindegyik kis kontár végb... nem, ez nem én vagyok, ilyesmikre nem szabad gondolnom soha többet! Ők a barátaink, még ha ilyen kis nyeszlettek is!

- Szóval ott tartottunk - néz rám kenetteljesen Manu, mintha mise történt volna - hogy mr. Zola némi anyagi juttatások fejében hajlandó nekünk a Gyula nevű helyi díszpintyről mesélni. Leo, kérlek ha már így félbeszakítottad a beszélgetésünket, fizess az úrnak 100 kreditet barátságunk jeléül!

Ahogy a pénzt számolgatom továbbra is azon pörög az agyam, honnan ismerhetem a köpcöst. Tán csak nem valami zenés csatornán volt műsorvezető, hülye tarajjal? Nem, az egy másik Zola lehetett. De az biztos, hogy a tévében láttam, bár eléggé homályos a kép...

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Latest?cb=20141127015752

- Nagyszerű, bár megjegyzem, 50 is elég lett volna mein Herren... - kezdi sejtelmes mosollyal. Hát köszi Manu, jegyzem meg magamban. - ...mivelhogy eléggé rühellem az említett úriembert. Mióta betette a lábát Ártányba, alig-alig működik a búcsúcédula-biznisz, pedig nagy reményekkel vágtam bele annak idején a vállalkozásba. Szóval állok rendelkezésükre, mert higgyék el, nekem is szúrja a szemem az a bajkeverő...

Merengve hallgatom, azon gondolkodva, hogy ebből vajon mennyi igaz. Be akar csak vágódni nálunk, vagy tényleg utálja? Ezt a behízelgő mosolyt ismerem, ez nem mindig jelent igaz szavakat... de honnan ismerem??? Te jó ég, ebbe bele fogok bolondulni...

- Szóval a keresett úr az A-var közben bérel egy két szobás kis lakást. Minden reggel hétkor indul a belváros irányába, Molly-nál vesz egy fánkot és egy tejeskávét, a visszajárót a sarki koldus kalapjába dobja. Pontosan nyolcra érkezik meg a munkahelyére, a Gyula Gyönyörűséges Gyűjteménye nevű antikváriumba. A 3Gy-ben csodatevőként ténykedik: aki vásárol a vackaiból, azzal különböző szintű csodák történnek: eltűnnek a pattanások vagy a szemölcsök, kigyógyul a delikvens a köszvényből, elkezdenek a tehenek dupla adag tejet adni. A helyiek majd megzabálják, pedig biztos hogy kókler... állítólag újabban elkezdett a komolyabb csodákért mindenféle ellenszolgáltatásokat kérni, na ez verte ki a Felkenteknél a biztosítékot.

- Délután pontban ötkor bezárja a 3Gy-t, és átugrik a Diófába vacsorázni. Ledönt még egy korsó sört Tamás Bátyjánál, aztán vagy hölgytársaságban, vagy egyedül elindul vissza a lakásához. Este 8-9 körülre haza is ér, a hölgyek általában hajnal előtt hagyják el az A-var közi lakást... elég részletes voltam, uraim?
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimePént. Jan. 22, 2016 1:23 am

- Akkor én mennék is, azt hiszem lebeszéltem a száz kreditet - mondja Dr. Zola és elindul az ajtó felé de egy pillanatra megtorpan - kifelejtettem valamit, jut eszembe.  
Az eredeti neve ennek a Gyulának  Oros Kazimír, de egy jó ideje csak a Gyulát használja mait meg is értek. A pletykák azaz  törzsvásárlóim szerint a háza afféle inverz gyógybarlang. Bemennek a beteg, gazdagok és egészséges szegényként jönnek ki. Aztán meg afféle közhelyeke mondanak, hogy  "a pénz nem számít csak egészség legyen"
Most teljes a történet és szerintem megérdemlem a pénzem, ajánlom magam és boltomat.

Ezzel Zola doktor távozik, közben vissza adja a bilincset Batmanuelnek azaz Nyugat Ádámnak és szúrós tekintettet mereszt rá.
Láthatóan neheztel rá (a múltban történtek miatt)

Új társatok Red, miután tudomást szerzett az átokról az erdőben, mikor egyszerre ébredtetek izzadva és véres szemekkel még ő őrködött, most egyik lábáról a másikra állva mondja:
- Auf Wiedersehen meine Dame und Herren!
Lehet, hogy jó csapat vagytok és tapasztaltak is de az én falkámban azt mondják, hogy a rühös, bolhás szőrt is jobb hordani mint egy átkot. Ha megtörtétek talán csatlakozom újra hozzátok, Ancsa tudni fogja merre vagyok ha szükségetek van rám.

Könnyes búcsú és puszi nélkül távozik a partyból...
( Red Riding Hood has left your party )

Nem tudjátok hova tenni  az efféle kirohanást de ha menni akar hadd menjen, különben is fáradtak vagytok ahhoz, hogy vitatkozzatok egy pirosan és vastag betűvel beszélő nővel.

Hosszú nap volt a mai is, a sok kutyagolás úttalan utakon és erdőben töltött éjszakák után full extrásnak tűnik a priccs ami a szerzetesek egyszerűségét sugározza.
Felaggatjátok az ágyatok fölé az álomcsapdákat és csak remélni tudjátok, hogy végre kialusszátok magatokat. Mióta az átok rajtatok van, azóta nem aludtatok egy jó ízűt.
Hol Kalak, hol a Sus-Mus tűnt fel  és a lelketekre pályáznak mindketten.
A rémálom a rajtatok elhelyezett  pecséttel indul,
4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Tumblr_mkfyujmTfi1qibimio1_500

és a két alak ismét  feltűnik a most már sablonosnak ható szövegükkel:
Enyém a lelketek!
De most nem ébredtek fel, egy sivatagban vagytok egy romos szélfutta templom bejáratánál. Bejutni nem tudtok, ahhoz egy kör alakú talizmánra van szükségetek amiben egy stilizált sárkány van. Érzitek, hogy bent van az amivel megtörhetitek az átkot.
Az Elsüllyedt Király Koronája.

Verejtékben úszva ébredtek, de magabiztosabbak lettetek, mert van remény az átok megtörésére.
(The curse will strengthen every fifth day, now the party have -2 penalty for every skill check
Mission updated win the Mortal Kombat and find a crown of the Sunken King)
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimePént. Jan. 22, 2016 10:28 am

A nyolc emelet gyaloglás meg se kottyan ezután a három nap után.. Eleinte az idegesített, hogy miután másodszor is kiütött az álcázó varázslat arra ébredtem, hogy egy sárkány majdnem rámtapos. Aztán eszméletlen sprintben értem be a többieket és útközben még meg is mentettem egy jawát. Amit utólag meg is sajnáltam mert az eszeveszett karattyolásuk az agyamra ment. Utána már csak zombiként meneteltem át az erdőn. Summa summarum holtfáradtan még étellel a számban dőltem be az egyik ágyba, hogy talán most talán sikerül jót aludnom. De persze a star wars soundtrackjére átkozódva másztam ki belőle arra gondolva hogy nem érdekel ember,isten,élet vagy halál ezt a személyt most kinyírom. Mintegy megerősítve magamat felkapom szegény Mick gépfegyverét. (Isten nyugosztalja.) Amit azóta cipelek magammal mióta elvesztettem a rövidkardomat és dühösen kirombolok. Mikor meglátom az alacsony fickót az előszobában megtorpanok és végighallgatom a szövegét. Megvárom míg elmegy majd belépek.
-Naszóval-mondom csípőre tett kézzel.-Ez a Gyula egy nagy nőcsábász mi? Tudom mire gondoltok és igen vállalom mert jó terv. De! Nem ezért vagyok itt.
Odalépek Leóhoz és félig dühösen félig mosolyogva rászegezem a fegyveremet.
-Na, hogy van az hogy hangos zenét nyomatunk miközben valaki aludni próbál?
Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimePént. Jan. 22, 2016 10:56 am

Reggel összegyűjtöm az álomcsapdákat. Láthatóan mindegyikben kisültek a biztosítékok... hát igen, Zoia egy másodosztályú fogtechnikus, 3 Álomúr presztizsklasszal... az összesen 5. szintű... az átokgyanúsan ennél magasabb lehet.
Gondosan lejegyzetelem a kijelzőkről az adatokat. Ügyelek arra, hogy papírt és ceruzát használjak, nehogy megint valami dekonverzáció miatt elvesszenek... (Luck check) És örömmel nyugtázom, hogy Isith még alszik.
Az ő álomcsapdájában, igaz felpúposodott az utolsó kondenzátor is, de nem pukkant el. Hagyom, hogy aludjon még egy kicsit, hiszen az alvásból is rengeteg energiát lehet nyerni.
(Isth has only -1 penalty now)
Most Leó ment reggeliért. Én meg csak most látom, hogy a doki hagyott egy cetlit, hogy beszéljünk. De amikor megkeresem, azt mondja, hogy inkább egy fél óra múlva... Hát jó.
Akkor felkeresem a jawákat.

Ők valamire nagyon rápörögtek az éjjel, mert egész végig dolgozgattak. Az ábra szerint megcsinálták a doki nyílpuskáját, ami mostantól egy taktikai shotgunt használ az egész vázaként, mivel az eredeti eltörött.. kiegészült egy jó kis nyílvesszőtartóval és egy 5-ledes lámpával a cső alatt és egy távcsővel.
(Doki got a: shotgunXbow, doublefeature weapon, with 3X scope and flashlight)
A bázisát egy Vacsi-kolomp márkájú vadászsörétes alkotja, ami egyszerre 5 db 12Gau sörétes töltényt hordoz magában. Jól karban tartható, hüvelykilökő zárványozással, szintetikus váltámasszal. A távcső optikai, olajlencsés 3X nagyítással. És a nyílpiska 5+1 nyílvesszőt hordoz. (5 a tokban, 1 a sínen.)

Kész van törcsi is, de én nem tudom jól felmérni az állapotát, amennyire értek a Java-scripthez, az alapján jónak tűnik, majd Leó és a Doki felmérik.
Aztán kicserélték a diódákat Leó fényszalonnázókésében is. Feltöltötték a chrómiumionos aksit, kifényezték a burkolatot és a markolaton lecserélték a gumírozást, hogy ne csússzon ki az ember kezéből, illetve mostantól, ha bekapcsolod egy RANDOM sztárvársz zene szólal meg. Ezt demonstrálják is... bár szólnak, hogy lehet némi rizikó az artisztjuszttal a jogdíjak miatt.

elhallgatom pár percig. Jó lesz ez.

Kérdezik, hogy nekem mi lesz, de mondom, hogy én törcsit kértem fizetségként így a negyedik cucc ISith-é lesz....
Erre mondják, hogy az rendben, de az egyház kifizeti nekik az apróságaitokat, mint telefon, zseblámpa, meg ilyenek... szóval kapnak munkát... de cserébe kaptak pár láda kaca... hasznos holmit amiből bőven ki tudják gazdálkodni. Még beszélgetek velük egy kicsit, ápolom a kapcsolatunkat (Side quest, Get Peez to Réz updated) Szóval odaadom az apróságokat, az apróságoknak, és megígérem, hogy meginterjúvolom Isithet.

... Aki még mindíg alszik. Írok neki egy cetlit. "A Jawák hálából ingyen javítanak, vagy készítenek neked valamit, ha igényt tartasz rá, csak legyél velük barátságos."

Vissza a dokihoz, az álomcsapdákkal, meg a kigyűjtött adatokkal. Ahogy nézem a bejövő támadás nem proxy szerveren keresztül jött így a IPP adress (Inter-Pszí Protokoll) alapján visszakövethető.

Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimePént. Jan. 22, 2016 12:40 pm

Arra ébredek fel, hogy Manu a fejemnél matat az álomcsapdákkal. Magyaráz valamit, hogy beszélni akartam vele, de kérek fél órát, mert jelenleg azt se értem amit gondolok. Azon a rohadt álmon töröm azt a fényes kobakom.

Éppen hogy csak kilépek a zuhany alól, már érkezik is vissza a kis meetingünkre. Mielőtt bármit kérdezhetnék, a kezembe nyomja a drága rugós nyílpuskám valami rémisztően eltorzult mását. Konkrétan mintha valamelyik Rambo filmból rántották volna elő. Természetesen megköszönöm, elvégre ilyen menő holmim tán még sosem volt. Igaz ezt nem tudom gombnyomásra retikül kompatibilisre csomagolni, de elég rémisztő megjelenést biztosít.

Nem hagyva sok időt a csodálatra gyorsan a kezembe nyomja az álomcsapdák jelentéseit. Sajnálattal közli, hogy a proxy szerveren keresztül érkező támadásokat gond nélkül visszakeresené, de ezzel nem boldogul. Kerülnöm az Alkonyba való belépést, de sajnos a harmadik szem ide most kevés lesz.

- Rögtön jövök.

Hasznos információ, nem szerve dolgokat magammal tudok rántani az Alkonyba, gebedjek meg ha nem próbálom ki egyszer egy tengerimalaccal. Kevés időm van ezért próbálom a legtöbbet kinyerni az adatokból, azonban a meditációmat egy távoli hang szakítja meg.

- Lááátlak téged!

Nem gyengén összerezzentem, amikor Cobra látom közeledni.

- A frászt hoztad rám, te szenilis vénember. Tudhatnád, hogy óvatosnak kell lenni.
- Nyugodj meg. Az Inkvizíció tudomására jutott, hogy Pista el akar kapni és egy kis időre most lefoglalták. Túl sokáig aludt és már nem uralja az Alkonyt, ezért be kell őt regisztrálni. Tudod hogy van ez, bürokrácia, de ez kapóra jön nektek.

Túl sok energiát szív ki belőlem az Alkony, ezért megkérem Cobra-t hogy segítsen megfejteni a nyomokat.

-Ó, ez Sus-Mus munkája, a vén kókler, még mindig ilyen ózsdi módszerekkel próbálja riogatni az embereket? Ha-ha-ha, ennél még Frici is kreatívabb volt, pedig nem használt mágiát. Ismered Fricit, nem? Na majd egyszer elmesélem a történetét...


Megtudom, hogy az álmunkban látott zárt ajtó kulcsa az az amulett, amit a Viadalon lehetne megnyerni. Azt használva bejutnánk és megtörhetnénk az átkot. De a sivatagról egyelőre nem tud mit mondani Cobra se, de ígéretet tesz, hogy felkeres még. De egy biztos, a jel Tyr városából érkezik. El kell menjünk a külső kadrásba és meg kell találjuk a Dark Sun rendszer egy kisebb bolygóját, az Athast. Ott találjuk Tyr-t is.

Visszatérek Manuhoz, kissé lihegek, eléggé lemerített a bent töltött idő, de gond nélkül beszámolok a hallottakról.

- Idefelé jövet láttam egy űrkikötőt. Nagyon nem akaródzik megint űrutazni, de ha muszály... Leo-t kéne leküldeni, hátha tud hatni az Irodalmiakra.
- Jut eszembe, hol vannak a többiek?
Vissza az elejére Go down
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimePént. Jan. 22, 2016 1:14 pm

Gépfegyverestül dőlök be az ágyba és már látom is magam előtt a sivatagot és a romos templomot. Talán van valami oldalsó bejárat a romon vagy valami ilyesmi. Ekkor valami hideg megböki a bokámat. Fölugrok és odakapok, hogy aztán egy lihegő kölyökfarkas ártatlan tekintetével találkozzak.
-Hógolyó-örömömben fölkapom és magamhoz szorítom a dögöt és amint ez megtörténik változni kezd a hely. Először csak mintha a homokból növények kezdenének kinőni. Fokozatosan életre kel a hely és körülbelül két perc alatt már egy dzsungel idill közepén ülök. Elég giccses de még mindig jobb mint az előbbi rémálom és az a nyomasztó érzés. Lehet ennek az egésznek a Zola féle álomcsapda volt a katalizátora de kell hozzá egy totem állat is, hogy pihentető álmot kapjunk.

---

-Njáh.
Egy pihentető alvás után nyújtózkódva ébredek. Rápillantok az órára. TIZENEGY. Te jó ég. Egy picit elaludtam.-gondolom miközben kimászok az ágyból. Valami furcsát érzek a homlokomon. Odanyúlok és leszedem az odaragasztott papírcetlit.

“A jawák hálából ingyen javítanak vagy készítenek neked valamit ha kedves vagy velük.”

Hülye marketingesek. Már semmitől nem riadnak vissza. Kinyitom az ablakot és kiotdítom, hogy a homlokom nem reklámfelület. Majd ettől függetlenül úgy döntök, hogy élek a lehetőséggel. Úgyhogy a lefelé lépcsőzés közben megállok a Jawáknál és a tört beszédemmel átnyújtom nekik a géppisztolyt amit mostmár sajátként kezelek. Meghagyok nekik négy dolgot:

-Az első prioritás az, hogy ilyesztő legyen és ha az ellenfél meglátja kétszer gondolkozzon el rajta, hogy harcolni szeretne-e.
-A második ami fontos, hogy kompakt legyen és könnyen elrejthető.
-Ha idejük engedi és belegravíroznák “Mick Ralan” nevét annak örülnék( mert még mindig mar belűlről, hogy ilyen brutálisan öltem meg. )
-Minden mással kapcsolarban szabad kezet kapnak.

Ezután elhagyom a földszintet megidézem Hógolyót és elmegyek körülnézni a városban.


Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimePént. Jan. 22, 2016 3:27 pm

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire 23m0pj5

majd megvár az ágyadon.

Dióhéjban: visszatolható válttámasz, két tár, a markolat mellett, automatikus átállással. (+1 tartalék tár az első markolatba rejtve)
Lecsukható, ezúttal 2X digitális scope, ami spotlámpaként is funkcionál.
Eltávolítható a flexxel kiélezett első markolat alja...
Csavarokkal könnyen darabjaira szedhető, tisztítható az egész ketyere. A főmarkolatot bandázsolták, ami elveszi a hideg fém tapintásának érzetét, és az izzadtságot is felissza. A festés témájában nem tudtak megegyezni, ezért mind a négyen adtak hozzá egy kicsit. Pár helyen még, könnyen eltávolítható, tüskés acéllemezeket illesztettek a dizájnba, nem annyira praktikus okokból, hanem mert Manu szerint így 20%-kkal kúlabb.
Ha mindenáron kompaktabbra akarod, akkor csak a markolatot, sínt, zárványzatot hagyod meg a két tárra... akkor az azért lenne félelmetes a fegyver, mert ha nem célzol, akkor is esélyes, hogy eltalálsz vele valakit...
A zárványra felvésték Mick Ralan nevét is persze.
Próbáltak rajta vérfoltokat elhelyezni, mármint festéssel, de szerintük sok használat során ez autentikusabb lesz.
Manucus Sportacus el Bandito-nak nevezte el.
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 405
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimePént. Jan. 22, 2016 8:43 pm

"Leo-t kéne leküldeni, hátha tud hatni az Irodalmiakra." - persze, mert a birodalmiak egyáltalán nem rasszisták, bírják az elfeket és egyéb fajzatokat... vagy pont nem, de ki foglalkozik már ilyen részletkérdésekkel? - morgok, persze most is csak magamban.

Na mindegy, jó lesz már egy cseppet kimozdulni és beszívni a várost... illetve talán azt mégsem, de érdekes lesz szétnézni. Ki tudja, talán még az antikváriumba is belebotlok útközben...

Persze nem bízom a véletlenre: a nyolcemeletnyi lépcsőzés után (lefelé egészen szórakoztató), a portán kérek egy várostérképet. Az unott ministránsfiú ikertestvére odalök egy QR-kódot, miközben valami olyasmit motyog az orra alá hogy elmúlt már a XX. század. Újradrótozott telefonom elsőre megbirkózik a kóddal, így máris egy térképalkalmazással gazdagabban lépek ki a tízemeletesből.

Nem sokat kell kerülni szerencsére, ez egy ilyen kisváros hogy itt minden útbaesik. Negyedórányi gyaloglás után el is érem a Gyula Gyönyörűséges Gyűjteményét, közismertebb nevén a 3Gy-t. Ahogy benyitok, a szokásos antikváriumokra jellemző kacathegyek fogadnak, csak a tulaj más, mint ahogy elképzeltem. Gyula egy hatalmas, bár töküres mahagóni  íróasztal mögött ül, és nem egy árpádkori ősmagyar vallási vezető, hanem egy jól szituált, jól öltözött középkorú úriember benyomását kelti kis körszakállal és gondosan nyírt frizurával. A méregdrága elegáns szemüvege mögött szúrós szemmel figyeli ahogy csetlek-botlok a kincsei között.

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Sherlock-s3-characters-slide-magnusson-09-crop-648x327

- Segíthetek valamiben? - szegezi nekem a kérdést, de nem kell fel az íróasztaltól - Ahogy látom uram, ön a Kardashianról jött, és valószínűleg él-hal a korabeli fénykardokért - csak ámulok, hát ezt meg honnan tudja? Még csak két perce vagyok az üzletében... - Nos, az oldalán lógó másolat is nagyon szép, bár hagy némi kívánnivalót a kidolgozása - eszembe jut a javák kontárko.. illetve munkálkodása, hát, elhiszem, hogy ezek után a tervezője sem ismerné fel a Leo 402yw-t. - Ha gondolja, mutatok Önnek egy igazi ritkaságot, amit nem olyan régen sikerült kalandos körülmények között szereznem... - ezzel egy kis fadobozt vesz elő az egyik fiókból. A dobozban egy párbajtőrmarkolatban végződő fegyver van, díszesen kidolgozott markolattal és cirádás összevissza gabalyodó keresztvassal. Ahogy bekapcsolom, vörhenyes vörös fénnyel kúszik elő belőle a fénypenge.

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire 4bf1421a811f9891d15d6976b11454b1

- Darth Anyan fegyvere... ha esetleg nem ismerné, ő egy legendás bajvívó Sith mester volt a Régi Köztársaság korai éveiben. Ezzel a pengével jedik százait küldte a másvilágba... és most csak magának, megszámítom 50 kreditért. - na persze, gondolom, ha valódi lenne, akkor nem 50-et, hanem 50 ezret érne. Az eredeti pengét mi csináltuk, ez csak egy olcsó másolat. Még a Leonidas felirat sem stimmel a zárógombon, Legolast írt a kis mocsok kínai csaló... mindenesetre továbbra is ámulást mímelve figyelem a kard pengéjét, pedig egyáltalán nem szép. Látszik, hogy valami selejtes kristály lehet benne, a piros színben néha megjelenik némi fekete szennyeződés...

- Elviszem! - mondom Gyulának. A seftes megértően mosolyog, ahogy elétolom a plasztik hitelkártyámat. Becsomagolja a fegyvert, majd odatolja elém.

- Minden vásárláshoz jár egy csodatétel - mondja, majd bal kezét felém emeli, oly közel, hogy el tudom olvasni a mandzsettáján lévő C.A.M. feliratot - látom, kissé zilált... ezt én most a felsőbb hatalmaktól kapott erőmmel megszüntetem! - érzem, amint tényleg csökken a feszültség bennem (nincs büntetés a következő alvásig), majd így folytatja:

- Nem fogja elhinni Mr. Leonidas, hogy ki hívott fel tegnap - szinte már barátságosan átöleli a vállamat - egy közös ismerősünk, a világ egyik legszebb asszonya, akinek szépségét csak kiemelik az általa viselt egyedi szabású és anyagú ruhák. Képzelje, épp most rendelt tőlem 4 ilyen exkluzív és előkelő szettet. Még gondolkodom rajta, hogy teljesítsem-e kérését, végülis egy szép nőnek badarság lenne nemet mondani - arcomra odafagy a mosoly - mit gondol? Ha ön szerint illik a hölgyek minden kívánságát teljesíteni, akkor jöjjön csak vissza társaival ide szerény kis boltomba, és megbeszéljük a kérdést. Egyéb esetben szerintem célszerű lenne elhagyniuk a várost... persze egyébként is nehéz helyzetben vagyok: az igazán szép nők sokszor megállíthatatlanok, elég egy telefonhívás is neki, hogy maga jöjjön el azokért a ruhákért, ha már olyan régen, öt éve vágyik rájuk...

Támolyogva lépek ki a boltból, azt sem tudom hol vagyok. Minket itt most nagyon alaposan megfenyegettek... de honnan tudott Gyula ennyi mindent? Egyáltalán honnan tudta a nevemet? Gondoltam hogy majd mr. Syphillis néven mutatkozok be (az y szigorúan ü-nek ejtve), de erre nem volt alkalmam...

A kínzó kérdéseket félretéve tovább folytatom utamat a birodalmi űrkikötő felé.
Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimePént. Jan. 22, 2016 8:44 pm

összegzem a többieknek:
- Tudjuk a feltételezett napi rendjét. A lényeg, hogy 5ig dolgozik. Kell egy önként jelentkező, aki meglesi őt, lehetőleg feltünés nélkül... ha nem jelentkeztek, majd akkor én. Utánna átmegy a diófába kajálni, meg inni ami egy furcsa szokás, hacsak nem a diófa egy fogadó neve... oooo, így már több értelme van... szóval ott találkozik Isith-hel, aki elcsábítja, így vele együtt bejut a házába... majd beenged minket is...
De mindenek előtt, délben találkozunk Józsival. Illetve nekem is utánna kell még néznem egy infónak.
Mi a meglátásotok? - nézek körbe, de úgy látszikegyedül a Dokinak beszéltem,meg a jawáknak.
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimePént. Jan. 22, 2016 10:38 pm

@Isithieländé:

A városban egy jó fertályóra után rájössz nincs sok látnivaló. A fő utcán végigkergeted  Hógolyót és hirtelen elhatározástól felindulva veszel neki a pórázt.( -10 kredit ) Zoli és a Vad Állatok boltban.
Ezek után már kényelmesebb a séta, csak a folyamatos területmegjelölései  kényszer miatt vannak pihenők .
Öt percenként.
Meglepően sok civil ruhás birodalmiba botlasz, felismerni őket a beszédükről és arról, hogy még egyenruha nélkül is ajnározzák a Birodalmat. Az itt lakók láthatóan elfogadták őket, mert szóra se méltatják ezt, sőt rá is replikáznak, hogy "Éljen a császár!"

A  Zola által említet helyeket könnyen megtalálod, a Diófa egy csárda jellegű vendéglátó egység. Elhaladva előtte, már pittyeg a telefonod és a hely e-brossúrája tűnik fel rajta közvetlen ajánlatával és esti a hely autentikus szokásait tükrözvén esti lányrablással.
Páran megállnak és megdicsérik a fehér kutyát, ők igazítanak útba a Tamás Bátyja Kunyhójához.
Neve ellenére ez egy non-stop kocsma, játékgépekkel és közepes árakkal. A teraszán egy kávét fogyasztassz el ( - 5 kredit ) és beszélgetésbe elegyedsz a helyiekkel. Kiderül, hogy eleinte ők is utálták a birodalmiakat de mióta beindult a turizmus jobban élnek mint négy éve. Többen vannak a városban, mert közben várossá is avanzsáltak, új helyeket építettek. Szóval boldogok vagy legalábbis annak látszanak.
Egy fröccsét fogyasztó félszerzet erre csak annyit mond, hogy:
- Jó a császár pénze mert erős valuta, csak kár hogy szar embereket alkalmaz, hogy képviseljék őt meg az eszméjét. Tudod, mióta az egyház is akívabban részt vesz a város életében jó itt lakni. Bár nekik most a tyúkszeműkre lépett Gyula - mondja hümmögve - ő jobban és ami a lényeg gyorsabban gyógyít. Az én köszvényemet is eltüntette egy esti kezeléssel. Igaz, csak arra emlékszem, hogy bementem hozzá és mikor kijöttem már nem fájt a lábam és azóta se fáj. Sokba került de megérte.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 405
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeSzomb. Jan. 23, 2016 6:34 am

Na, itt már szinte tényleg olyan, mintha a Coruscant-on járnék a Birodalom legszebb éveiben - gondolom magamban, ahogy a spa és az űrkikötő közelébe érek. Birodalmi egyenruhás tisztek, rohamosztagosok és fekete-fehérre festett droidok glasszálnak mindenfelé. Gyorsan el is rejtem a fénykardot, mert ugyan minden engedélyem megvan hozzá, de lehet hogy mégis felesleges érdeklődést váltana ki némely túlbuzgó birodalmiból...

Nagy toborzásban vannak, mindenfelé ilyen plakátokat látok:

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Szoki-The-Empire-Needs-You

Persze a fontoskodó hivatalnokok és katonák mellett itt is található mindenféle kisegítő személyzet. Szóba is elegyedek néhánnyal, akiktől némi pénzmag folyósítása után a következő információkat tudom meg:

- Pista miatt Origofalva űrkikötője egyenlőre nem fogad és nem is indít járatokat sehová, így elég sok hajót fogadnak mostanában Ártányban (ezt speciel mindehol beszélik, nem kellett fizetni érte).

- A birodalmiak toboroznak, mert igen nagy pofont kaptak nem is oly régen a Szövetségtől, kell az új töltelék (ez is ingyen volt, tetszettem a pultosnéninek)

- Nincs civil hajó ami minket érdeklő DS-101 (Dark Sun 101) rendszernek akár csak még a közelébe is menne... (10 kredit volt a lekérdezés az űrkikötő vendégpultján).

- Ellenben Origó felett áll orbitális pályán az Inseminator nevű csillagromboló, ami hamarosan indul a Kakuszi-ra egy lázadó bázist felszámolni, onnan meg csak 3 parszek a DS-101 (ezért meg kellett rendesen kennem egy félig részeg altisztet -50 kredit).

- a DS-101-nek három kőzetbolygója is van, sorban az Athas, a Porthas, és az Alamus. Az Athas-on kőkorba visszazuhant mágikus civilizáció él, a Porthas lakhatatlan, az Alamus viszont ideális életkörülményeket biztosít, ezért kapcsolatban van a galaktikus civilizációval is. Az Alamus-iak szemét egy népség: legkedvesebb szórakozásuk az, hogy fogadásokat kötnek az Athason lévő gladiátorviadalok és háborúk végkimenetelére. Az eszükbe se jut, hogy egy-két párologtatót vagy bármi más létfentartó eszközt küldjenek az Athasra, sőt, le is zárták egy kvantumburokkal, hogy modern technika oda be ne jusson, és ők folyamatosan élvezhessék az egész bolgyóra kiterjedő valóságshow-t. (ez speciel wiki, addig olvastam amíg vártam, hogy az altiszt megfelelő részegségi állapotba kerüljön).

Inseminator - ízlelgetem magamban a nevet - oly felséges elnevezés egy hajónak, vajon mit jelenthet? Sok információval, de meglehetősen tanácstalanul indulok vissza a szállásunkra.
Vissza az elejére Go down
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeSzomb. Jan. 23, 2016 10:53 am

Szóba elegyedek egy kissé módosabbnak látszó félszerzettel is. Jót beszélgetünk időjárásról, politikáról. Megkérdezem  arról, hogy mit gondol Gyuláról:
-Én még nem jártam nála. De a feleségem esküszik rá, hogy neki köszönhetem, hogy még nem mentem csődbe. De pont miatta kerültem csőd közelbe.
-Maga is mágiával foglalkozik?
-Nem dehogy. A családom híres arról, hogy nem ért a mágiához. Emlékszem szegény másodunokatestvérem Ruit így vesztette el szemevilágát. A mai napig úgy gondolja, hogy nagy mágus lehet. Amúgy itt él délre a várostól egy toronyba zárkózva a bolondja. Na de a kérdésedre visszatérve. Én történelmi ereklyékkel foglalkozom. Főleg fegyverekkel. A boltom neve Harcikalapács egyszer nézzen be ha érdekli az ilyesmi.


Megígérem neki, hogy úgy lesz majd hazaindulok és összefoglalom magamban az élményeket. Ártány egy rohamosan fejlődő nyugodt kis városka. Kedves emberekkel meg birodalmi katonákkal és talán csak az utóbbi lóg ki. Bár még mindig határozottan jobb a hely mint Izmuth volt. Brr. Ha azokra a latyakos utcákra gondolok a halfejűekkel még most is kiráz a hideg.

Hógolyó nagyon póráz ellenes. Érzem azt, hogy mérges rám.
-Figyelj. Így jársz ha elfutsz. Majd ha megtanulsz viselkedni akkor leveszem.

Mire hazaérkezek már egy körül jár az idő. Föl megyek nyolc emeletet és fél úton hazaküldöm Hógolyót úgy látszik most többet bírt mint legutoljára. Lehet, hogy ez az idő növekszik az állattal együtt. Mikor megérkezek a szobámba. Meglátom a vadonat új fegyveremet az ágyon. Gyorsan odakiáltok egy hangos köszönömöt az egyik Jawának és már rohannék is a lőtérre játszani. De az ajtóban Józsi állít meg, hogy most ebéd és aztán szeánsz úgyhogy ne menjek sehova.
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeSzomb. Jan. 23, 2016 10:41 pm

Az ebédet közösen költitek el és jó szokás szerint közben nem esik szó munkáról. József kedvesen érdeklődik mi jó történt veletek az eltelt öt év során. Mivel valódi érdeklődést mutat, nagyjából felvázoljátok az izmuthi eseményeket, amire ő csak hümmög.
A desszert - ami mézes szerzetessörben pácolt gyümölcs - elfogyasztása után viszont belecsap a témába:

- Szóval, hol is kezdjük?
Ja, igen Oros Kazimír azaz Gyula ahogy hívja magát.
Tisztességes könyvkereskedőnek és antiváriusnak látszik de meglepően jól informált és óvatos.
Esténként külön fogad ügyfeleket és meggyógyítja őket. Kihallgattunk párat a gyógyultak közül, de ők egybehangzóan azt mondták, miután átlépték a küszöböt nem emlékeznek semmire, csak arra hogy kijöttek tőle és kábák, fáradtak voltak.
Másnapra azonban nyom nélkül tűnt el a betegségük. Ennek híre ment hamar itt és megritkultak a vasárnapi templomba látogatók és a fizetős szolgáltatások ( gyógyítás, áldás, gyónás) is csökkentek  két tizedet hónapról-hónapra a statisztikák alapján.
A helyi Felkentek meglátogatták de nem találtak fogást rajta, olyan mint az angolna.

Nyíltan fellépnek ellene nem lenne jó, mert csökkentené a mostani nem túl magas népszerűségünket. Épp ezért gondoltam egy független kalandozó csapatra, mint Ti.
Még a mai délután elhagyjátok a templomot és megszálltok máshol, így megerősítve azt, hogy csak a testőreim voltatok az utazás alatt, visszaváltotok szabadúszóba.
Nem köthet titeket semmi hozzám, a Rendhez.
A feladatotok egyszerű: vegyétek rá Gyulát, hogy hagyja el a várost vagy szép szóval vagy erőszakkal.  A költségeitekre 1000 kreditet tudok biztosítani ami tartalmazza a fizetségeteket is. Szívességet kértem tőletek de nem várok ingyen munkát el. Ha motiváltabbak vagytok az nekem jobb, gyorsabbak és hatékonyabbak lesztek.

Miután rábólintotok elétek tol egy vaskos aktát és egy köteg kreditet és egy ismerős kék quest ikont ami jelenleg kérdőjelet mutat.
- Ebben megtaláltok mindent amit eddig összegyűjtöttünk róla. Remélem hasznát veszitek és ha most megbocsájtotok, nekem intéznem kell a Rend ügyeit, ez a Pistás incidens meglehetősen bekavart.  Ha átnéztétek a megbeszéltek szerint költöztetek át, azt hiszem az Alföld Hotelben még van pár szabad szoba. Mikor végeztetek a küldetéssel az egyikőtök jöjjön el imádkozni és rendezzük az xp-t és a továbbiakat. Az UNItár Istenei vigyázzak lépteiteket- mondja búcsúzóul azzal dolga végeztével távozik.

( Main quest updated: Confront  Gyula.
Try to convice him to go away or beat the crap out him
)


Ti az asztalnál belemerültök az ott hagyott dokumentumokba.

Gyula, született Oros Kazimír, 40 éves egyedülálló.
Négy- öt éve telepedett le Ártány városába és az A-var  közbe költözött be egy két szobás lakásba., Eleddig bérelte de most meg akarja vásárolni a tulajdonosától , bizonyos Albert Weskertől. Sajnos ő már nincs a városban, elhagyta és a Mosómedvék Városába költözött, mert munkát kapott egy feltörekvő biológiai vegyész cégnél  az Esernyő Vállalatnál.
4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Maxresdefault
A lakását korszerű technikával szerelte fel, elektronikus és analóg védelemmel, amire kapott az önkormányzattól engedélyt és a tulajdonostól is. Emellett erős mágia védi a fürkésző és szakrális varázslattól.  
Az alaprajz megvan a régi dokumentumokból, de ezt már elődje Wesker is kibővítette egy pincével.
Nem tudni Gyula mint épített át benne.
A napirendje  megegyezik a Doktor Zola által említettekkel, ennyi a dosszié tartalma.
Ezek után nincs más mint a költözés egy  új szállásra a gyanú elkerülése érdekében.
.....
Valamivel késöbb:
Nagyot döndül mögöttetek az UNI egyház kapuja, az utcán álltok késő délután van, nyaraló birodalmi egységek lődörögnek és az égén sivító hangal elhúz fellettetek egy TIE Bomber.

The door to safety is shut.
There is no turning back

Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Enter negyedik bejegyzése   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeVas. Jan. 24, 2016 1:19 pm

Gondterhelten ül a szobában, a híreket K kapcsolattartója Á jól fogadta, viszont Danik nem.
Neki kellett az apát mert gazdatestnek akarta használni, hogy a necromorfok utat találjanak Origóra.

" - A testvér holdak felébredtek, a Vörös Oszlopot kiásták a Mosómedvék városában, egységesíteni kell az UNI-tárat a Unitologia Templomával és új hajnal köszönt be a bolygón." - ezek a szavak aggasztották Entert.
Izmuthban nem volt része az intrikázásban és most sem volt ínyére, majd kiengeszteli valahogy ezt a Danik Jákobot.  
4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Tumblr_m04u2xYocu1rqebq8o1_500
A kezében a névjegykártyáját forgattaés időközönként az asztalt kopogtatta vele.


Kinyílt az ajtó, és az egyik klónja érkezett
- Mester, a célszemélyek elérték Ártány városát -  mondta szintetikus hasonmása.

 "We are all awake now. Awake and hungry. But where is it? Take us home, Isaac. Make us Whole."
   —The Brethren Moons "talking" with Isaac Clarke.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 405
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeVas. Jan. 24, 2016 1:36 pm

Mielőtt még kilépne a szobából, odaszólok Józsinak:

- Álljon meg egy szóra még, apáturam - mondom neki, majd elmesélem mindnyájuknak a délelőtti látogatásomat Gyulánál. Józsi homlokán felszalad a szemöldök, egyből fogja, hogy az, hogy a célszemély látókörébe kerültünk, az bizony probléma lehet. Rövid gondolkodás után ennyit mond:

- Pakoljátok össze a cuccaitokat! Egy óra múlva visszajövök, és akkor kijuttatunk benneteket az új szállásra csendben. - majd odavakkant valamit a javáknak, és elhagyják a szobát.

Pakoljunk össze? Egyrészt nincs mit, másrészt meg épp csak hogy most érkeztünk. Kb. két perc alatt útra kész vagyok újból, a maradék 58 percet pedig a HaPSZIchológiai munkatankönyv tanulmányozásával töltöm.

A második fejezet a "Tárgyak mozgatása" című. Aránylag egyszerűnek tűnik, amit a karom erejével meg tudok emelni, azt - ha látom - akkor az elmém erejével is sikerülni fog. Ha nem látom, vagy nehezebb a tárgy, ahhoz már béta-állapot szükséges, oda meg még nem szívesen merészkednék le. Megemel, irányít, zsonglőrködik vele - minél több tárgy, annál több energiát emészt. A repülésre tervezett tárgyak (nyílvesszők, dobótőrök de még a robotrepülőgépek is) kilőhetőek és még  irányíthatóak is, csak némi gyakorlás kell hozzá. Mire végigcsinálom a fejezet gyakorlati feladatait, addigra a plébánia szegényebb lesz egy kis virágvázával és egy "Miellikki bejövetele" című faliképpel, a deszkafalak viszont gazdagabbak jó néhány kisebb-nagyobb nyílvessző és tőr ütötte lyukacskával.

Kisvártatva az apát visszatér a javákkal, és bejelentést tesz:

- Az istenek megsúgták a megoldást. Mivel yo javas az egyetlen, akiben megbízhatunk, így felkértem kis növésű testvéreimet a közreműködésre. Kérlek vegyétek fel a cuccaitokat, és sorakozzatok fel a javákkal szemben!

Felsorakozunk, nekem Horuz jut. Nem nagyon csípem, szerintem ő a legnagyobb kötekedő a négy kis alak közül, de azt el kell ismerni, hogy remek szerelő. Közben Józsi is odaáll a két szembenálló csapat közé, majd halk hangon mormolni kezd. Néhány percig ez így meg, már kezdem unni, de látom hogy csöpp kis alakok még bírják így én sem kezdhetek el panaszkodni.

Hirtelen megszédülök, a látásom homályossá válik, a nézőpontom elkezd ugrálni... hol feljebb, hol lejjebb, hol egy homályos Horuzt látok magam előtt, hol pedig egy hatalmas elfet... hirtelen átfordul minden, kitisztul a kép, és már csak a hatalmas elfet látom magam előtt...

Az elf megszólal, de csak a java csipogását hallom. Megbillent tudatom még nehezen dolgozza fel a hallottakat, csak a Horusa yar'kosa részt értem, ami annyit jelent hogy Horuz nagy lett... hm, én meg akkor kicsi!

Jó alaposan megnézem a Horuz/Leonidas példányt, és ahogy látom, tökéletes munkát végzett a mágia. Megszólalásig én vagyok, még a fénykardom utánzata is ott lebeg az övén... kicsit gyúrnom kéne, meg talán többet mozogni is állapítom meg magamnak, de a fitneszt most úgy döntök elnapolom - most az egyszer az indokom is megfelelő hozzá...

- Napszálltáig ebben az alakban maradtok - tájékoztat minket Józsi - elfoglaljátok szobáitokat az Alföld Szállóban. Az egész szálloda automatizált, egy Marika nevű MI vezeti, őt nem fogja átverni a trükk, de nem is foglalkozik a mágiával különösképpen. Odafelé az utcán és idegenek közt nincs beszéd, mert a hangot nem változtattam meg, az egyből lebuktat. Emlékezzetek, senkiben sem bízhatunk, mindenki lekötelezettje lehet Gyulának!

A javák közben velem együtt látványosan elhagyják a várost egy SUV-val, és a közeli Nagyszánás gyógyfürdőiben egy wellness hétvégén pihenjük ki a fáradalmakat. Ezt az áldozatot szívesen hozom meg a sikerért, úgyhogy nem kell megköszönni...

Lemasírozunk a lépcsőkön remélhetőleg utoljára, de nem panaszkodom. Józsi legalább kétszer annyiszor mászta meg mint mi, mankóval, féllábbal. Az előtérbe érve, odaint egy ministránst magához:

- Miserio, egy kérésem lenne hozzád - kezd az apát, majd ránk mutat: - kis testvéreink jobban meg akarják ismerni az Egyszemű hitét, ezért átirányítottam őket az Alföld Szállóba. Kérlek kísérd őket el odáig! Az új hittársaink ezt zarándoklatnak fogták fel, és némasági fogadalmat tettek. Kérlek ne zavard elmélyülésüket felesleges beszéddel!

Miserio meghajol Józsi előtt, majd kiterel minket a szabadba.

Nagyot döndül mögöttünk az UNI-tár egyház kapuja. Késő délután van, az utcán nyaraló birodalmi egységek lődörögnek az égén pedig sivító hanggal elhúz felettünk egy TIE Bomber....
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeHétf. Jan. 25, 2016 10:29 am

Az ember még ki se pihenheti magát normálisan, már menni is kell tovább. Nincsen sok cuccunk, ezért gyorsan összepakolászunk. A díszsorfal eredménye érdekes volt. Még sose láttam magamat ennyire kívülről. Ez a Józsi fiú nagyon kikupálta magát az elmúlt években mágiából. Látszik rajta, hogy tényleg megjárta az Alkonyt, remélem idővel én is képes leszek ilyen szintű mágiákra.

Miserio készségesen elkísér minket az Elföldbe, majd magunkra hagy. Szép is lenne, ha a hasonmásom wellnesspiheőnej hatással lenne rám is, de hát ez csak illúzió.

Belépve a recepcióra Segíthetek Marika kedélyesen fogad bennünket, mellesleg vak, ha jól látom. Minket lát, de pont nem érdekli. 6. emelet, 6.os szoba, 6 főre.
- 6? - nézünk rá értetlenül
- De hiszen mi 4-en vagyunk?

Ekkor érzem meg a másik kettő jelenlétét. Nem semmi ez a Marika. Nemcsak átlát az álcán, érzékeli az alkonyban minket kísérő alakokat és mindezt vakon. Várjunk csak, másik kettő? Én is érzem, nem vagyok boldog. Az Alföld Szálló egy szent menedék romjain épült, idebent tiltott a háborúskodás. Ilyen formában biztonságban vagyunk, bárkik is legyenek, de azért nem feltétlen a nyugodtságom.

Látom a többiek szemén, hogy kérdően néznek rám. Egyre csak tágul a pupillájuk. Bólintok, hogy rendben, jó lesz a szoba. Átvesszük a kulcsokat és felbaktatunk. Rejtélyes kísérőink elöl az ajtót zárni felesleges, az Alkonyban úgyis bejutnának.

Belépünk a szobába bezárjuk az ajtókat, behúzzuk a függönyöket es az újrakalibrált fegyvereinkkel készenlétben állva felszólítom az idegenek, hogy lépjenek ki az Alkonyból és igazolják magukat...

- Aggodalomra semmi ok! - intek a többieknek. Ez csak Hógolyó és Cobra, éppen valami pitizz a jutifalatért játékot játszanak.

Azzal lehuppanok az első ágyra és magam elé kapom a Józsitól kapott kódexet, hátha találhatunk valami rést a pajzson.

Kis idő múlva nagy sóhajjal kísérve emelem fel a fejemet.

- Én azt mondom merényeljük meg!
Vissza az elejére Go down
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeHétf. Jan. 25, 2016 1:48 pm

A jawává alakulás eléggé megzavart. Mármint sose láttam magam ilyen nagynak. Pláne, hogy elfként hozzászoktam, hogy mindent a magasból figyelek. Láthatólag a jawám is szédül ő sincs hozzászokva a magaslati levegőhöz.
-Srácok nem kéne fogyóznom?-mondom saját testemre tekintve.

-------

A két alkonyos plusz entitásról gondolom, hogy az egyik az Hógolyó. De a másikról lövésem
sincs.
Mikor a doki előáll a merénylet ötletével. Rögtön előkapom a gépfegyveremet és egy vérrel teli üvegcsét.
-Egyetértek. Válassz. Esetleg mindkettőt?
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 405
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeHétf. Jan. 25, 2016 3:55 pm

Marika vagyok. Segíthetek?

Szállodánk, az Alfőld Szálló*** a fejlődésben lévő Ártány egyik legbiztonságosabb és legbarátságosabb hotele. Maximális diszkréció vendégeinknek - nálunk ez a jelszó!

"A szálloda egyszemélyi tulajdonosa M.A.R.I.K.A, a Galaktikus Lajstromtárba gc-51452687 jelzésszámmal felvett mesterséges intelligencia, aki galaktikus állampolgári és független jogi személy státuszban van bejegyezve, ezáltal döntéseiben önálló, azt semmilyen szervezeti, politikai vagy egyházi érdek nem vezérli. Feldolgozóegységeinek java része és a memória 95%-a a hipertér egy 30 köbparszekes terében található szétszórva, de az épület fizikai biztosítása is több mint megfelelő: aktív radarvédelemmel van felszerelve, továbbá EMP-, lézer- és robbanásálló (0,5 kilótonna felső határig), mindez az Ön nagyobb biztonsága és kényelme érdekében."

Unatkozva dobom félre a prospektust. Ezek szerint itt nem tudnak lecsapni minket, gondolom, bár persze láttunk már karón varjút, a SUV-ok is el voltak adva hogy micsoda okosautók, és mi lett belőlük... a parazsuk szerintem még most is izzik az origófalvi autópályán.

Túl jól sikerült Józsi illúziója, még a wc-re is úgy kell felmásznom, vagy legalábbis az agyam úgy érzékeli a dolgokat. De legalább végre tisztában vagyok azzal, hogy mi is van a köpeny alatt...megértem, hogy nem nagyon veszik le a csuklyát. Amikor megnéztem magam a fürdőszobatükörben, oly borzalom nézett vissza rám, hogy majdnem eldobtam egy sanityt...

- Marika - szólítom meg az MI-t - tudnál-e nekem segíteni?

- Hát persze, kedves Leonidas - hallom a testetlen hangot - miben állhatok rendelkezésedre? - úgy látszik, ebben a városban mindenki ismer, de persze azonosíthatott a check-in-nél gondolom valamilyen biometrikus módon. - Meg tudnád mutatni nekem, hogy milyen Fast Travel végpontokat érhetek el a szállóból?

- Óhajod szerint - mondja Marika, akinek hangja alapján egy jól megtermett konyhás nénit tudok elképzelni, de nem a mogorvát, hanem a nagydarab mosolygósat, aki mindig ad repetát. A fürdőszoba tükör átalakul képernyővé egy hosszú listát jelenítve meg. Ismerős nevek futnak végig a listán szépen egymás alatt: Űrkikötő, Tamás bátyja kunyhója, Diófa, sőt még a 3Gy is köztük van. A lista alatt az apró betűs részben olvasható, hogy magántulajdonban lévő épületeknek csak a határára tud eljuttatni az eszköz, és csak nyitvatartási idejük alatt működik a fogadókapu.

Hm, egynek jó, gondolom. - És mondd csak, nálatok hol található az indulási pont? - kérdezek még egy utolsót. - A földszinten, a hallban, de diszkréció számunkra nagyon fontos, így kívánságra bármelyik lakosztályba tudunk telepíteni - szinte látom magam előtt, ahogy a mondat végén még kacsint egyet...
- Köszönöm Marika - mondom, majd kimegyek a többiekhez, elújságolva hogy mit tudtam meg. Gyűlnek az infók, most már csak valami akcióterv kéne...
Vissza az elejére Go down
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeHétf. Jan. 25, 2016 7:19 pm

Ezután hosszas vita következik az öljük meg/szégyenítsük meg vonalon. De végül abban maradunk, hogy ennek eldöntéséhez még kevés az adat. Úgyhogy szétválunk és kihasználva jawaságunkat utána nézünk egy-két dolognak. Én elindulok a boltjába, hogy teszteljem vajon elég erős mágus-e , hogy ezt kiszúrja. Belépek a boltba. De nem látom őt. Úgyhogy megpróbálok csöngetni a pultnál hátha sikerül jawaként fölérnem odáig és ekkor szólal meg a sziréna. Majd érzem ahogy pörög körülöttem a világ. /PUFF/ Újra elf vagyok. A biztonsági rendszere kiszúrt és hatástalanította Józsi álcázó mágiáját. Ez bizony nagy gáz. Ekkor lép be a boltos.
-Áh. Miss Isit. Kérem maradjon nyugton és nem lesz semmi gondja.
-Meghiszem azt.-kiáltom ahogy fölemelem a fegyveremet és elkezdek darálni. Igazából erre az erőre még egy ilyen brutális kinézetű fegyvertől se számítottam. A hatalmas visszarúgásnak köszönhetően a golyók fele átlyuggatja a plafont azok amelyek pedig eltalálnák Gyulát azok elő könnyedén félrelép.
-Szép volt-Tekint a plafonra.-de nem eléggé.-mondja ahogy kinyújtja felém a kezét és mormol valamit.

(Sleep spell resisted)

-No mi? Én ám már túl éltem egy Culcu féle sleep spell úgyhogy ne ugrálj.
Csak elmosolyodik. Tesz egy heves mozdulatot a csuklójával és átküld a szomszéd szobába. A falon. Természetesen sikerül ismét kiütni engem.

-----------
Dream:

Egy sötét helységben ébredek megkötözve. Olcsó kötél. Gyula ott áll előttem és valami alig kivehető piros fonál tekereg az ujjai közt.
-Kíváncsi vagy, hogy csinálom igaz? De itt inkább a miértek az érdekesek. Az, hogy hipnotizálom a vevőket szintén mellékes. De, hogy mitől is érzik jobban magukat? Nos drágám. Ezektől: Tartja az arcomhoz azt a kis vörös vackot. Ez a kis élőlény amit bizonyos bolygókon életvonalaknak hívnak. Mert mikor megnőnek az áldozatnak vége. De addig! Boldog és betegségmentes életet él. Sajnos ez az állatka sok élőlénybe csak hipnotikus állapotban tud behatolni. Úgyhogy lazulj el.
- villantja meg a mandzsettáját. De ekkor már csukott szemmel szorongok.
-NYISD KI A SZEMED.-Emeli a kezét, hogy pofonvágjon. De mikor arcomhoz ér a keze. Beleharapok a tenyerébe.
-ÁÁÁÁÁ.-Kapja el a véres kezét.- te kis @$#+-%%?*. Kiharaptál egy darabot a tenyeremből.
-Vravristnk.
-Ezért kínhalállal halsz.
-Vhéravh istnke. Kopongf a koopunyja tróhura.
-Mit motyogsz?
-VÉR A VÉRISTENNEK. KOPONYÁK A KOPONYA TRÓNRA.
Az adrenalinnal fűtött vérgőzös énem. Akinek most az egyszer örülök. Könnyen kitépi magát a kötélből. De hálistennek annyira még megmaradt, hogy ne a mágusnak essen neki puszta kézzel hanem. Lépjen olajra miközben az útközben földről fölkapott géppisztolyommal hátrafele tüzel. Majd az éppen javítás alatt álló csatornába ugorva meglép és elmegy inkább az ottani patkányokon kitombolni magát.
Vissza az elejére Go down
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeKedd Jan. 26, 2016 8:09 am

Gyula boltjával szemben ébredek, egy csomó civil áll körbe és rohamosztagos katonák állnak körbe.
-Uff. Mi volt ez?-kérdem.
-Belépett a boltba, szétlötte ennek a kedves Gyulának az üzletét  és sikítva kirohant de balszerencséjére az ajtófélba ütközött és elájult.

-Mennyi az idő-mormogom miközben fogom a fejem. Féltizenegy körül.
Dehát az akkor jóval azelőtt van, hogy Gyula elkapott volna. Mi a fene volt ez? Lehet, hogy csak illúzió. Inkább hazamegyek miközben azok a kérdések merülnek föl bennem, hogy miért nem vagyok Jawa? Meg most akkor hipnotizáltak? Igaz ez az életvonalas hülyeség?(@Meslélő:Javítva és újraértelmeze)
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeKedd Jan. 26, 2016 8:44 am

@Isithieländé:

Gyula boltjával szemben ébredek, egy csomó civil áll körbe és rohamosztagos katonák állnak körbe.
-Uff. Mi volt ez?-kérdem.
-Belépett a boltba, szétlötte ennek a kedves Gyulának az üzletét  és sikítva kirohant de balszerencséjére az ajtófélba ütközött és elájult.
-Mennyi az idő-mormogom miközben fogom a fejem.
-Féltizenegy körül, de Önnek nem az idő miatt kellene aggódni - szól oda egy rohamosztagos rendfenntartó.

Távolabb Gyula beszélget egy magasabb rangú birodalmi katonával, akinek sebeit mutatja és közben hevesen gesztikulál feléd és a boltja felé.
Ezek után a katonák talpra állítanak, megbilincselnek és egy páncélozott autóba raknak.
Próbálsz szabadulni de a bilincs kitart az autó elindul és a magas rangú katona hátrafordul.

- Jogában áll hallgatni. Bármi, amit mond, felhasználható Ön ellen a bíróságon. Joga van egy ügyvéddel beszélni. Ha nem tud ügyvédet fogadni, a Birodalom fog kijelölni egyet Önnek. Megértette ezeket a jogokat, ahogy felolvastuk őket?”


Még mindig kábán és értetlenül állsz a történetek után.
A vád Ön ellen:
- köztiszteletben álló személy ellen elkövetett gyilkossági kísérlet,
- rongálás,
- engedély nélküli módosított lőfegyverrel való visszaélés illetve,
- lőfegyverrel elkövetett rablási kísérlet.
A várható büntetés háromtól – tíz évig terjedő szabadságvesztés és közmunka egy erre kijelölt börtönbolygón.


@Isithieländé: Your side quest started.. Your are going to Atlas


A hozzászólást Mesélő összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Jan. 26, 2016 11:12 am-kor.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeKedd Jan. 26, 2016 9:17 am

Furmányos egy furkó ez a Gyula. Most vagy borzasztó bátor vagy félelmetesen ostoba. Hogy hagyhatta jóvá, hogy lehessen hozzá hopponálni? Félek tőle, hogy ő inkább túlságosan magabiztos. Ezt kellene felhasználjuk.

Miközben Leo-val próbáljuk kitalálni az opcionális megoldást, Manu rohan vissza a szobába és lihegve közli, hogy Isith eltűnt és órák óta el van. Úgy tudja Gyulához ment, de nincs hír róla. Azt hiszem lassan elfelejthetjük a békés megoldást, ennek lassan porba tiprós mentőakció szaga lesz.

Marikát meg kéne kérdezni van-e valami információs kiosk az épületben. Liftet használva lerongyolunk a hallba és gyorsan útbaigazítást kapunk a személyzeti mosdók melletti holoinfoablak felé. Remélem a totemét is vitte magával. Hógolyót, mint minden rendes háziállatot, meg kellett csipelni. Keressünk rá. A kivetítőn feltűnik egy piros pont. Ő lesz az. Várjunk csak, ez az épületben pittyeg, egészen pontosan itt mellettünk. Manu beletúr a zsebébe és megtalálja a totemet.

- Isith magára maradt... (emelem fel gondterhelten a tekintemet)
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeKedd Jan. 26, 2016 1:39 pm

Nagy mélázás közepette a kijelző ismét villogni kezdett és a háttérből Marika hangját véljük felfedezni.

- Most érkezett a hír, hogy Gyula birodalmi segítséggel börtönbüntetésre ítéltetett egy meggondolatlan kalandozót.

Felkapjuk a fejünket, mert Isith elvileg oda ment.

- Két opciónk maradt, uraim! - fordulok oda a többiekhez. Megkeressük Gyulát és felajánljuk neki, hogy segítünk áttelepülni az idefelé látott városba, hogy terjessze ott az igét és teszünk az áldozatokra, bízva benne, hogy minket nem ítéltet el vagy marad a mérgezős merénylős változat. Úgy vélem már az idő sem mellettünk áll, szóval igyekeznünk kell.

Hirtelen újra felcsendül Marika hangja...
- 4 rendbeli szabálysértés vétsége miatt a várható büntetés háromtól – tíz évig terjedő szabadságvesztés és közmunka egy erre kijelölt börtönbolygón.
- köztiszteletben álló személy ellen elkövetett gyilkossági kísérlet,
- rongálás,
- engedély nélküli módosított lőfegyverrel való visszaélés illetve,
- lőfegyverrel elkövetett rablási kísérlet.

- A bizonyítékok egyértelműek, a gyors eljárású tárgyalás jogerős és megkezdődött az ítélet végrehajtás. A kalandozó láncra verve úton van Athasra.

A holoképről egyértelműen kivehető, hogy a szóban forgó kalandozó Isith. Nah, Isithnek megvan a fuvarja, de nem vagyunk elölrébb.

- Még opció lehet a nyílt leszámolás és a hit, hogy nem azonnali halálbüntetést kapunk és akkor a feladat elvégezve, ingyen fuvar megoldva Arthasra és ott ötletelünk a hogyan továbbon.

Ezt annyira nem támogatnám, mert bizonytalan a büntetés és amúgy is van meghívónk a bolygóra, az ingyen út pedig nem ér annyit. Gyula egyértelműen okosabb és erősebb nálunk, nyíltan vagy sunyiban konfrontálódni esélytelen. Uljünk le tárgyalni, aztán meglátjuk mi lesz (bár úgyis szívességet fog cserébe kérni, K-val is így szívtuk meg).
Vissza az elejére Go down
Batmanuel
Meteorbringers Team Associate
Batmanuel

Hozzászólások száma : 110
Tartózkodási hely : Szöged és Kalapácsod

Tulajdonságok:
Fajta: Gothami-latino
Kaszt: Politikus
Szint: első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeKedd Jan. 26, 2016 3:34 pm

- A nyomozásnak, a lejáratásnak és a hitelünknek lőttek. De ha már úgy is tud rólunk, akkor nem veszíthetünk semmit azzal, hogy meghallgatjuk egymást, illetve mi az ő ajánlatát. A börtön megoldást nem preferálom, mert az azzal jár, hogy elvesznek minden cuccot, és esélytelen, hogy azokat utánunk küldjék Atlaszra. A kiadom magam ügyvédnek, se járja, mert ezek szerint Gyula befolyása elég ahhoz, hogy meghallgatás és fellebbezés nélkül elítéljenek valakit... Bár ha csomagban előre küldjük a cuccainkat az fél megoldás, de a Gyulás Kveszt nyitva marad, és bár Padre Hosé-val szemben is vannak ööö... fenntartásaim, de Julioval még nem is találkoztam, és már kiver a víz. Estúpido hijo de puta tiene poder!


A hozzászólást Batmanuel összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Jan. 26, 2016 3:35 pm-kor. (Reason for editing : Batmanuel)
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeKedd Jan. 26, 2016 3:48 pm

A befolyása miatt a fenyítés nem játszik. Befolyásánál fogva nincs az az isten, hogy el akarjon menni.
- Ez bizony patthelyzet, uraim?!

Józsinak tudnia kellett, hogy Gyula erős, ahogy azt is, hogy kevesek leszünk hozzá. Ha lelépünk, akkor jó esélyünk van rá, hogy őt is magunkra haragítjuk.

Egyre inkább kezd úrrá lenni az elkeseredés a kis csapaton, amikor hatalmas szirénázások hallatszanak a városkában. Sikoltoznak az emberek, pánik-hangulat alakult ki. Kétségbeesetten kapjuk fel a fejünket és kérdően nézünk Marikaára.

A holokivetítőn Brekin' News felirat található.
"Tűz ütött ki a belvárosban. Gyula egyik páciense rejtélyes körülmények között elhunyt és az elkeseredett feleség egy vasvillával hátbaszúrta a méltóságos Gyulát, az emberek gyógyítóját. Miközben Gyula egy megvadult kalandózót veretett rabláncra, figyelmetlen volt a körülötte zajló eseményekre és ezt kihasználva súlytottak le rá. Az asszonyt a helyszínen hatástalanították a testőrök, de Gyulát nem sikerült megmenteni."

Gyula, a megmentő halott!

Döbbenten figyeljük a kivetítőt...

- Akkor ez most megoldva? Elvégre Isith balhéja terelte el a figyelmet...
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitimeSzer. Jan. 27, 2016 1:13 am

A szobában beállt hangulat dermesztő.

Izithet  letartóztatták és azonnali hatállyal elítélték, hiába volt az órákon tartó tervezés és a hozzászólások hada. Az előkészületeket sutba vágva a saját szakállára vágot bele.
Leonidas valami olyasmit mormog az orra alatt, hogy :
- Bezzeg az én időmben a fiatalok hallgattak az öregekre..

Boltar doki összefoglalja a történteket és utána lemerevedik a székben:
- A befolyása miatt a fenyítés nem játszik. Befolyásánál fogva nincs az az isten, hogy el akarjon menni.
- Ez bizony patthelyzet, uraim?!

Ezután csak motyogás és artikulálatlan hangok hagyják el a száját.

@Leonidas, Batmanuel: Értetlenül néztek társatokra de ehhez hasonló már történt vele. Mióta megjárta Hollópadlás nem a régi.

- Gyula, a megmentő halott!
Az apró nép félreugrik a hirtelen reakcó hatására és csak a nagy emberre figyel aki vagy hallucinált vagy látomása volt.
Ebben a pillanatban kopogtatnak, Feri az Alföld hotel mindenese áll az ajtóban egy levéllel.

- Uraim, - néz rátok, java formátok megzavarja- levelük jött. Utini! Utini!- veti latba mindne nyelvtudásást a mondandója végén.

Azzal az ajtót nyitó Batmanuel/java kezébe nyomja a papírost és elszelel.
Az átadott borítékban egy régi pergamen van és kaligrafikus írással ennyit tartalmaz:

Beszélnünk kell!
Este tízkor nálam.
Ne okozzanak csalódást.
Gyula


(Party invite sent )
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Ajánlott tartalom
4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Empty
TémanyitásTárgy: Re: 4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire   4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
4.2 Ártány, the secret resting place of the Empire
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Fejezetek, Chapters
 :: 
Load Game
 :: 
Fourth Game Cycle - On Holy Quest
-
Ugrás: