ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 Gyíkemberek

Go down 
SzerzőÜzenet
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

Gyíkemberek Empty
TémanyitásTárgy: Gyíkemberek   Gyíkemberek Icon_minitimeVas. Jan. 24, 2016 3:51 pm

A gyíkemberek kultúra rövid analízise
Írta: Tongleriendiel del Tirnotrienn


Megjelenésük

A gyíkemberek magassága 140-től 160 cm-ig terjed. Jellemzően a hímek a magasabbak. Bőrük színe zöld ritkábban szürke vagy fekete. Gyakori a fejen kialakult tollazat amely a mágikus képességekre utal.  Néhány pélgányon felfedezhetőek harci tetoválások. Ezek az elért győzelmeket és hőstetteket mutatják.

Belső felépítés

Ezek a lények hüllők  ezért tojásaikat kizárólag melegvizű forrásoknál találni meg. Bár eme "keltetőket" erősen őrzik és jól álcázzák. A Gyíkemberek mindössze 6 év alatt már teljesen felnőttnek számítanak. Ám maximális teljesítményt 18-20 évesen képesek nyújtani. Ezután már inkább öregnek számítanak. Ha elérik a harmincat akkor visszavonulnak a falujukba a fiatalokat tanítani. Majd általában 40 éves korban elhunynak.

Kultúra


A gyíkemberek hite szerint a világ egy nagy Aleofával kezdődött melynek az első terméséből megszületett Xit mindenek atyja ő kezdte gondozni a fát a Tekoncha
az égi folyó vizébol 23 esztendőn át.
Mikor az Aleofa újabb négy termést termett.
Az elsőből Xit megalkotta a Tasszkaxot, vagyis a gyíkemberek otthonát. Feltehetőleg a legenda a bolygóra utal.
A másodikból pedig égi palotáját a Tokal Cha-t, a holdat. Ez azért furcsa mert a Tasszkaxnak két holdja van de a történet sehol nem említi a másikat.
A harmadik termés olyan nagy volt, hogy több élőlényt is készíthetett belőle. Elsőnek egy kígyót és egy békát tőlük születettek a Gyíkemberek. Majd sorra a többi élőlényt. Aztán elhelyezte őket a világban.
A negyedik termést elültette, hogy ezzel biztosítsa az örök élet keringését a fajok számára.

Gyíkemberek 1606237


Klánbeli élet

A klán gyíkember nyelven szövetséget jelent és valójában tényleg családok szövetségéből áll. Általában hatot tömörít magába és mindegyik egy fővel képviselteti magát az öregek gyűlésén. A klánok egymással ritkán viselkednek ellenségesen sőt nagyon gyakran megférnek egy helyen. Amíg nem avatkoznak egymás dolgaiba szent a béke. 
A családokat általában papok vezetik. Alattuk állnak a legnagyobb dicsőségű harcosok. A többiek pedig általában egyenrangúak.

Technológia

Az anyabolygójukon az átlag élet elmaradott kőkori szinten stagnál. Néhol az elszakadtabb kontinenseken elérte a bronzkori szintet. Ám a legérdekesebb a Szi vagyis a legnagyobb északi kontinens ahol a Illumxinatszi klán űrkori technológiával rendelkezik és tulajdonképpen  nagyon figyel arra, hogy a többiek ne fejlődjenek. Bár a bolygón mindenki nekik dolgozik és sokan valamiféle új istenekként tekintenek rájuk erősen gyanítható, hogy a technológiájukat egy fejlettebb faj adományozta nekik.

Gyíkemberek Biq6g2
Vissza az elejére Go down
 
Gyíkemberek
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Hasznos információk
 :: 
Monsters Compendium
-
Ugrás: