ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 5.1 Desolate Sands

Go down 
SzerzőÜzenet
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeKedd Márc. 01, 2016 12:08 am

5.1 Desolate Sands Tyr

A Tyr városában magasodó ziggurat tetején három alak állt. Kalak, a város máguskirálya pikkelyesedő bőrével és hatalmas alakjával kiemelkedett közülök. Érezte, ahogy a szél belekap az átváltozás miatt hulló fehér hosszú fehér tincseibe.
- Megérkeztek. Az átok hordozói a bolygón vannak, de a birodalmi források szerint megfigyelés alatt tartják őket
- Igen, tudom Mester, a ma éjszakai jelenés során érzetem én is. – Mondta Sus- Mus.- ne aggódj, a kis kedvenceim majd gondoskodnak az égben repkedő drónokról
- Az előkészületek hogy állnak?
-A papír utcai rezidenciádon az utolsó simitásokat hajtják végre a munkások.
A máguskirály elégedetten bólintott és folytatta.
-Skorpiónak remélem megfelelő lesz a büntetése az elhibázott küldetés miatt.
-Igen Mester, a viadal után száműzöm, illetve áthelyezem egy másik helyre ahol kémkedni fog és a célnkat szolgálja.
Az eddig hallgató törpe alak is megszólalt
- És velem és a megállpodásunkat mi lesz?
- Türelem kis barátom mindennek eljön az ideje…

A hideg esti szél az torony tetején állók arcába vágott és több szó nem esett köztük.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeKedd Márc. 01, 2016 12:19 am

A reggel melegére keltek, az éjszaka eseménytelül telt és a végén Ervin is lefeküdt aludni. Izith biztosította róla, hogy egyedül is ellátja az őrséget.
Dacára az álmotoknak, nem vagytok olyan megviseltek, mint régebben.
A csekély reggeli elfogyasztása után (No more food left) fejeteket vakarva azon gondolkoztok merre induljatok. A hőmérséklet emelkedik és a ruháitokban izzadva szeditek össze a cuccaitokat.

Előtettek amerrre a szem ellát, csak vörös homok és kiszárad, felrepedezett talaj teríti be a láthatárt.

5.1 Desolate Sands Mudflats%20-%20%5BDSCC%5D
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeKedd Márc. 01, 2016 8:15 am

A tábortűz maradékánál valamelyest felmelegítjük a kihült és alaposan megszáradt gyíkhúst. Nem sok, de arra talán elég, hogy legyen erőnk elindulni. Reggeli közben átbeszéljük együtt a hajnali beszélgetés részleteit.

Jobb ötlet híján egyetértünk abban, hogy felesleges vakon beindulni a sivatagba, kell egy terv. Arról nem beszélve, hogy a közönséget is ki kell szolgáljuk. Ismét 4 főre duzzadt a csapat, de valahogy hiányoznak Manu érthetetlen spanyol mondatai. Masszívan kínlódna ezen a bolygón a gyümölcshiány miatt. Vajon mi lehet vele?

A friss hamuban megpróbáljuk lerajzolni merre is vagyunk. Szerencsére voltam annyira leleményes, hogy tanulmányoztam a bolygó vázlati térképét, de annyi épelmém nme volt, hogy hozzak is magammal. Meg se kérdezve erről a többieket, kis kavicsokkal és faágakkal jelölöm, hogy hol vagyunk és kérdően nézek Isith-re és Ervinre, hogy mire emlékeznek az elmúlt pár napból.

- Merre lehet kereskedelmi útvonal vagy bármilyen "civilizáció"?
Vissza az elejére Go down
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeKedd Márc. 01, 2016 1:23 pm

A tűz épphogy csak pislákol. A gyenge fényénél nehéz őrködni. Úgyhogy megpróbálok inkább a hallásomra támaszkodni miközben azon töröm a fejem nem lenne-e jobb sötétben aludni. Ebben az éjszakában gyakorlatilag világító céltábla vagyunk. A goblinok meg jól látnak a sötétben. De mindegy végigvárom az éjszakát. A sivatag ilyenkor szinte életre kel. Mindehol hallani a furcsa vérszomjas állatok sündörgését akik túl kicsik ahhoz, hogy pont minket támadjanak. A csillagok gyönyörűek az Athason így éjszaka. Már milyen rég itt vagyok és még egyszer se láttam őket mert vagy hatvan másik rabszolgával eggyütt kuporogva vagy egy bánya mélyén robotolva húztam végig az éjszakákat. Pedig közvilágítás és szmog nélkül még egy ilyen élőholtat mint én is szinte hipnotizál a fényük. Ez lenne az utolsó ami az athasnak maradt? Az ege? Nem túl sok. Mire ide jutok addigra a Doki is felébred és legyőzve az ébredés pillanatában előugró kalandozó ösztöneit nem támad rám rögtön. Inkább csak odaül mellém a tűzhöz beszélgetni. Eggyütt megpróbáljuk kisakkozni, hogy hol lehetünk.
----------------------------------------------
Reggel már ezalapján adjuk elő a tervet a többieknek. Mikor a
Doki rákérdez, hogy jó-e a hamuba rajzolt térképe. Bólintok.
-A felrepedezett talajból ítélve ez valaha víz alatti terület lehetett. De akkor totál rossz irányba haladunk. Nyugatnak kell menni amíg el nem érjük a nagy utat. Azt követve gyorsan találunk. majd egy karavánt vagy egy rablóbandát. De az én ismereteim nagyon felületesek.
Vissza az elejére Go down
Szenes Ervin
Meteorbringers Team member
Szenes Ervin

Hozzászólások száma : 33
Tartózkodási hely : Valahol Athas sivatagában. Őszinte bánatára.

Tulajdonságok:
Fajta: Goblin
Kaszt: Tűzmágus / Robbanóanyag-ipari szakmérnök
Szint: 1

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeKedd Márc. 01, 2016 10:37 pm

Hiába kutatok kitartóan a tábor körül, munkám eredményeként mindössze csak egy általam ismeretlen lény tollát tudom felmutatni. Elteszem a rongyaim egy megfelelő zugába, ez is jól jöhet még valamikor.

FEATHER GET!

Végül úgy döntök én is inkább lepihenek, ki tudja milyen megpróbáltatásokat hoz a holnap.

Isith épp a csillagokat bámulja, amikor visszaérek. Közeledtemre felém fordítja a tekintetét.
Szétárom a karjaimat és megvonom a vállamat, jelezve, hogy semmi említésre érdemesről nem tudok beszámolni. Érzem, hogy kezd utolérni a fáradtság és ilyenkor nem érzek már késztetést felesleges szóváltásra, csak fejemmel a tűz felé biccentve jelzem, hogy én is ledőlnék, amit ő is egy biccentéssel konstantál és visszafordul a csillagok felé.

Annyira közel fekszem a tűzhöz, hogy a tűzvédelmi ismereteim alapján elfogadhatóan kicsi legyen a kigyulladás kockázata, viszont maximális legyen a rám eső hő mennyisége.

Igénytelen goblinhoz méltóan kimondottan kényelmesen és pihentetően alszom, sikeres bombakísérletekről, arcomba csapó lángnyelvekről és hatalmas haszonkulcsokról álmodva.

---

Ervin utolsóként ébred, szemmel láthatóan kipihenten és enyhén kormosan. A különös csapat társaságát már egészen természetesnek veszi, ellenére a sok apró és kevésbé apró jelnek amik egy óvatosabb (és várhatóan hosszabb életű) faj tagjánál már bekapcsolna mindenféle pirosan villogó, mentális vészjelzést. Betudható ez fajtája azon jellemzőjének, hogy amilyen kiemelt figyelemben részesítik a technológiai kütyüket, főleg ha azok életveszélyesek is, vagy a pénzszerzési lehetőségeket, annyira kevés jut a figyelmükből minden másra, beleértve a saját fajtársaikat is. Egy tipikus goblin szaki pár óra után fel tudja sorolni a frissen szerzett szerszáma minden egyes részletét milliméteres pontossággal, de nem biztos a 10 éve vele együtt élő felesége szeme színében. Vagy abban, hogy éppen hány gyereke van. (Ez tipikus esetben egy magas értékről induló, de rohamosan csökkenő szám, tekintve a faj szaporaságát, veszélyekkel teli környezetét és leküzdhetetlen kísérletezési kedvét. A természetes szelekció csak az igazán szerencsés goblinoknak kedvez.)

Csatlakozom a már beszélgető társasághoz és reggeli közben megállás nélkül karattyolok, hol a kaszinós kalandjaimról, hol az uránium kritikus tömegének a jelentőségéről, folyamatosan csapongva a témák közt, úgy általában a nagy világnak címezve, nem is igazán törődve, hogy odafigyel-e valaki.

Reggeli után tanakodni kezdenek a többiek helyzetünket és a leendő útirányunkat illetően. A Doki felrajzolja amire emlékszik a térképből és megvitatja Isith-tel, hogy hol lehetünk és merre is kéne mennünk. Utána kérdőn fordul felém, hogy tudok-e hozzátenni valamit.

A normális étkezés, a kiadós pihenés és a rendszeres életemért való menekülés hiányában egészen sikerült kitisztulnia a fejemnek és megpróbálom összetenni az emlékeimből, hogy merre is járhattam.

Ervin egy darabig tanulmányozza a hamuba rajzolt térképet. Derekára teszi a kezét és lassan körbenéz a horizonton. Majd bal szemét becsukva a jobb elé tartja a hüvelykujját és összpontosítás közben kiölti oldalra a nyelvét. Mégegyszer körülnéz, majd egy darabig elidőzik a tekintete a nap pozícióján.

Itt egy pár perces közjáték következik, amíg szemét fogva dülöngél és próbálja visszanyerni a látását a sok napba nézés után.

Miután ez sikerült, néhány gallyból, a rongyaiból letépett vékony csíkból és egy önkéntes néhány hajszálából összeeszkábál egy körzőt és egy szögmérőt. Készenlétbe helyezi az újonnan készített eszközöket és diadalmasan előveszi rongyai közül a tollát. Lekucorodik a földre és félig magában motyogva rajzolgatni kezd a tollal, precíz, vékony vonalakkal.


- Lássuk csak. Most itt vagyunk *motymoty*  a zombis, forgatásos hely innen kb. 3-3.5 óra volt *motymoty* az átlagos sebesség 4.5-5 km/h... kb. 15.5 km innen észak-nyugatra... kelet-nyugat tengelyhez képest 70-71 fok.

Itt rajzol egy kis stilizált filmforgatást zombikkal meg egy vikingszakállas emberkével.

- Oda érkeztem *motymoty* beesési szög... észak-nyugat, 24-25 fok... hmm... lassan haladhattam, 1.5, maximum 2 km/h-val *motymoty* órán keresztül... kilóméterre lehetett...

Ide rajzol egy ellipszist, szaggatot vonallal, benne egy stilizált halálfejjel és felkiáltójelekkel.

- Itt *motymoty* kelet felől... sikítva... meglehetősen nagy sebességgel... de nem is ez a fontos.

Egy idő után már mindent elnyom a halk motyogás. Ervin csillogó szemmel belefeletkezik a régen használt rajzolgatás és számolgatás örömeibe. A térkép mindenféle tisztességes átvezetés nélkül átcsap egy műszaki rajzba.

A csapat kérdőn egymásra néz, aztán Leó és a Doki némán odamennek Ervinhez, a vállainál fogva felemelik a földre firkantott komplex ábra mellől, amiből egy pillanatra a "Teller-Ulam típusú, taktikai  csiperke bomba"  és az "ESÉLYEGYENLŐSÉG 2.0" feliratokat vélik kiolvasni, majd visszaviszik és lerakják a rajz azon részéhez ami még ártatlanul egy térképet akart ábrázolni.


- Mi ez itt? - bök rá a Doki a koponyás részre.

Visszatérek a valóságba, ránézek a térképre és mesélni kezdek.

- Öööhát idefele rendszeresen kergettek mindenféle elvetemült lények, feltehetőleg megevési vagy meggyilkolászási szándékkal. Itt éppen valami emberevő törzs kisebb csapata kergetett kelet felől és én sikítva futottam az életemért. Nem bírtam volna lerázni őket és túl nyílt volt a terep, hogy szem elől tévesszenek. Viszont valami olyan területre tévedtem, ahova már nem követtek. Azt hiszem féltek oda követni. Nem volt időm körülnézni, talán mintha valami tábla is lett volna ott, de annyit futás közben is felfogtam, hogy határozottan meg volt jelölve egy terület határa. Talán 1 órán belül lóháton kergettek ki onnan egészen a határig és szerintem csak azért nem öltek meg, mert olyan jót mulattak rajtam, ahogy sikítva-bukfencezve menekülök előlük. Nem tudom pontosan mit kerestek, de én ennyi láttam, aminek jelentősége lehet.

Ezután, néha a vállam fölött vágyódva visszapillantva a csiperke bomba tervrajzára, nézek felfele a többiekre és várom, hogy mit sütnek ki az egészből.
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeSzer. Márc. 02, 2016 7:17 am

Nézegetem egy darabig a térképet, de semmi értelmes nem jut eszembe róla. Jójó, hogy térképet rajzolunk az EDDIGI utunkról, de hogy fogja ez megmutatni a TOVÁBBI utunkat?

- Hm, emberek (és egyéb élőlények..., ööö, és Isith), mi lenne, ha rajzolgatás helyett inkább szétnéznénk? - mutatok a hátam mögé, a legmagasabb bucka tetejére.

Valami igazság lehet a mondandómban, mert ahogy mászok felfelé, jönnek utánam a többiek is. A dombocska tetejéről körbetekintünk a reggeli napfényben.

- Ott, ott - kezd el mutogatni északnyugati irányba a doki - ott füst van, ahol füst van ott pedig élet is!

- De dokikám, mé mennénk má arra, hiszen onnan gyüttünk? - érzem, hogy a meleg és a sok idegesség hatására új pick kezd kialakulni bennem, és ha nem figyelek előjön belőlem a békési paraszttünde-tájszólás (New pick). Hm, ez legalább kreatív és vicces, és nem ölök meg vele senkit, gondolom magamban. Visszatérve a dokihoz folytatom már normális stílusban: - Onnan jöttünk... az valószínűleg a félszerzet tábor füstje amit látsz. Ha viszont kelet felé néztek, ott a messzeségben hegyeket lehet látni. Ahol hegy van ott lehet víz is, ahol víz ott pedig a civilizáció, arénák, átoktörők, stb...

Szóval mehetünk kelet felé, a hegyeknek, vagy pedig vissza a lezárt zónához. Melyik legyen?
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeSzer. Márc. 02, 2016 9:42 am

Az athasi klímához nem teljesen sikerült még alkalmaszkodnom. Talán megsütötte kicsit a fejemet a nap és érthetetlen módon a becsapódásunk helyszinét hiszem a problémánk megoldásának. Leo gyorsan visszaránt a valóságba, mert a tőle meg nem szokott tájszólása bárkit magához térítene.

A többiekkel ellentétben megdícsérem Ervin rajzait, próbálok neki önbizalmat sugározni, de nem hanyagolhatjuk el a térképet sem. Ugyanakkor behódolok a csapat vezetőjének és egyelőre ellenezve a lezárt zónát, támogatom a hegyeket, bármi furán is hangzik egy elftől ez az ötlet.

Lemászom a dombról összeszedem a cuccaimat, megkérek mindenkit hogy pisiljen a desztilláló tartályába és jelentkezem indulásra.

Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeSzer. Márc. 02, 2016 4:01 pm

Amíg Leo az eget kémleli az út meghatározására, megbökdösöm Ervint, hogy ha ötlete van álljon elő vele nyugodtan. Ekkor villan be, hogy igazából fogyóban van a gyíkhús, igazából már el is fogyott és gondolataimnak hangot adva felnyögök:
- Amúgy valahonnan kaját kéne szerezni, szóval gyorsan kell döntsünk, mert kaja nélkül gyengék leszünk. Asszem vadásznunk kellene...
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeSzer. Márc. 02, 2016 4:15 pm

- ÉS dokikám, ismered-é e bolygó flóráját és faunáját? Tudod-é, hogy vajh hogyan kéne az itt tenyésző állat- és növényvilágból a számunkra is fogyaszthatót összegyűjteni? Mert én sajnos nem, erre nem készültem. Egyetlen biztos, bejáratott módszer van, amit már kipróbáltunk és láthatólag működik, mert egyikünk sem hányta végig az éjszakát és még mindnyájan élünk - és itt kérdőn Isith-re tekintek - az a gyíkhús khm, az nagyon finom volt. Bevállalnád megint a csali szerepét?
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeSzer. Márc. 02, 2016 4:25 pm

- A növényvilágot egyelőre hanyagolnám, oázist meg nem nagyon láttam, de APA-n tartott kiselőadásban eléggé színes az élővilág, a többség fogyasztásra alkalmas lehet, sütve talán nem is halnánk bele.

A csali használata még jó is lehet, de jobban belegondolva nem ismert az élőlények többségének felbukkanási helye. Hosszasan morfondírozok, de jobb ötlet híján arra az elhatározásra jutok, hogy ha találunk egy látszólag útvonalként funkcionáló csapást, akkor mint a tengeri útvonalakon, talán azok mentén ólálkodnak az itteni ragadozók is.

Ismét Isith-re és Ervinre pillantok, mert egyelőre még mindig többet tudnak a bolygóról, mint én.
Vissza az elejére Go down
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeSzer. Márc. 02, 2016 7:01 pm

-Aha peeersze. Bármikor kinyiratom magam azok kedvéért akik az átkot igyekeznek megtörni ami életben tart.-förmedek rá a a Dokira.-Azok után, hogy végignéztétek ahogy lecsuknak és elhoznak ide. A pokolba? Nézzétek meg mi lett belőlem! Nézz rám, bele a szemeimbe!- Ekkor kapcsolok, hogy valami nem stimmel. Izmaim befeszülve. Ugrásra készen állok. A hangom szinte már hörgés. A többiek ijedt arcát látván vicsorgásomat is észreveszem. Próbálok lenyugodni de nem megy. Mi a fene volt ez? Elvileg nincsenek érzelmeim. Talán az átok? Vagy a Hollópadláson fölszedett pickem?
-Uh bocs. Nem tudom mi ütött belém. De így ilyen felszereléssel kizárt, hogy vállaljam. Ha esetleg valami páncélom meg fegyverem lenne. De így semmiképp nem vállalom, hogy egy dög benyeljen. Bocs.
Visszafordulok a nap felé.
-Keletnek akartok menni nem? Akkor haladjunk.
Szinte érzem a hátamban Leo és a doki tekintetét amint az forog a fejükben, hogy nem ez az az Isith akit megismertek.
Vissza az elejére Go down
Szenes Ervin
Meteorbringers Team member
Szenes Ervin

Hozzászólások száma : 33
Tartózkodási hely : Valahol Athas sivatagában. Őszinte bánatára.

Tulajdonságok:
Fajta: Goblin
Kaszt: Tűzmágus / Robbanóanyag-ipari szakmérnök
Szint: 1

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeSzer. Márc. 02, 2016 11:56 pm

Az Isith és a Doki közt lejátszódó jelenetből nem sokat fogok fel. Amennyire én tudom, ez a szociális érintkezés teljesen szokványos módja lehet emberek és elf félék között. Vagy emberek és élőholtak között?? Az élővilágos kérdésen viszont elgondolkozom.

- A helyi élővilággal való találkozásaim alapján a következő megfigyeléseket tettem: egyrészt engem a fauna egésze és a flóra egy része is ehetőnek vélt, másrészt viszont én is mindent ehetőnek találtam, amire rá tudtam tenni a mancsom. Ez leginkább dögöket, növényi részeket és nondeszkript szerves jellegű anyagokat takart. Valamint egy esetben egy sült madárembert. Az első megfigyelés alapján kijelenthetjük, hogy remek csali lennék. A menekülésben amúgy is nagy gyakorlatom van és a változatosság kedvéért még jó is lesz úgy menekülni, hogy ezúttal az üldözőimre is vadászni fognak. A második megfigyelésből nem javaslom, hogy következtetéseket vonjunk le. Q.E.D.

Kicsit gondolkodok még és hozzáteszem:
- Az előfordulási helyük pedig a megfigyeléseim alapján, rendszerint a hátam mögött, hirtelen felbukkanva és kellemetlenül gyorsan közeledve. Még a nagy büdös semmi közepén is.
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeCsüt. Márc. 03, 2016 6:46 am

"-Keletnek akartok menni nem? Akkor haladjunk."

Van némi igazság Isith utolsó mondatában, még ha elég durván is fogalmaz. Még szoknom kell, hogy most már nem Isith csak halott-Isith az, aki velünk mászkál, így muszáj lesz az ilyesmit elnézni neki és egy kicsit toleránsabban viselkedni vele.

Menet közben szerencsére telik az idő, mert van aki szóval tartja a bandát: Ervin. Én közben nézelődök, hátha látok valami ehetőt, vagy legalább a nyomát valami ehetőnek. Néhány, alig vegetáló növényféleségen és egy két gyorsan eliszkoló skorpión kívül azonban semmi ehetőt nem veszek észre. A skorpióknak meg még nem jött el az ideje, ahhoz még azért nem vagyok elég éhes.

Ahogy felérünk az egyik bucka tetejére, a szomszéd dombtetőn mozgást látok: valami patkányféleség szimatol. Persze ő is észrevesz minket, de ahelyett, hogy elfutna, inkább kérdően néz a csapat felé.

- Aha, láttam már ilyet - kezdi jó nagy hangon Ervin - én csak sivatagi tolvajpatkányoknak neveztem el őket. A két napja éjszaka megették a reggelre félretett madárember-maradékot. Megpróbáltam elkapni egyet, de gyorsak a rohadékok, és mindig csak annyit futnak, hogy ne érd utol őket, aztán csak állnak, és néznek, mint ez itt most. Állítom hogy röhögnek rajtunk...

- Na majd mindjárt megnézzük, ezen hogy röhögnek - mondom, és előveszem az íjamat. Ahogy meglátja a kis patkány, azonnal elszalad, úgy látszik ilyet már látott azelőtt. Nem megy messzire, csak a következő buckáig. Okosak a kis dögök, gondolom magamban, de nem annyira mint mi. Legalábbis remélem, mert egyébként ők fognak belőlünk enni, és nem fordítva.

Közel megyek hozzá, amennyire csak merek. A kis patkány figyel, és ahogy Ervin is mondta, tényleg vigyorog. Figyeljél csak, kis köcsög, gondolom magamban, majd az agyi energiáimmal megemelek a háta mögött egy kisebb sziklát, és a fejére ejtem. Ki is nyúlik egyből.

Odaszaladunk gyorsan, hogy nehogy lelépjen, de nincs már szükség az óvintézkedésre: a patkány kinyúlt. Megvizsgálom a tetemet: patkánynak nagy, de kajának elég kevéske.

- Hát, ebből még legalább négy kellene, hogy tele legyen a hasunk ma este - állapítom meg.

[Subquest added: Kill the desert thief rats 1/5]
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeCsüt. Márc. 03, 2016 8:47 am

Kérdően, de legfőképpen megdöbbenve tekintek Isith-re. Nem azért, amit mondott, még csak azért se ahogy, hanem azért, mert nem értem miért nekem mondta...

Visszapörgetve gondolataimat felelevenedik előttem mit is mondhattam:
"A csali használata még jó is lehet, de jobban belegondolva nem ismert az élőlények többségének felbukkanási helye. Hosszasan morfondírozok, de jobb ötlet híján arra az elhatározásra jutok, hogy ha találunk egy látszólag útvonalként funkcionáló csapást, akkor mint a tengeri útvonalakon, talán azok mentén ólálkodnak az itteni ragadozók is."

Amint felérünk a dombtetőre a döglött patkányhoz, ki is fakad belőlem, hogy: - Szövegértés kolléga!

Miután kifejtem mire is gondolt a költő, látom a szemekben, hogy nem láttak még idegállapotban. Ervin nem ismer, ezért csak pislog a többiekre, Leo-n látom, hogy néha hiányzik neki a bolondos doktor, viszont Isith arcán érzelmeket feldedezni nem tudok.

Dühömben fortyogva érzem ahogy fennakad a szemem és elveszítve testem felett az uralmat, letérdelek és könyékig nyúlva a földbe, kirántok egy patkányt és laza csuklómozdulattal kitöröm a nyakát, majd odadobom a többiek elé.

[Subquest added: Kill the desert thief rats 2/5]

- Na szóval, most hogy tisztáztuk ki akar csalinak használni kit, átvesszük még egyszer mire gondoltam vagy már tiszta mindenkinek?

Harmadik szemem szerencsére még használható, ha már az Alkony adta képességeimet itt nem tudom kamatoztatni. Megvizsgálva az auráinkat azt tapasztalom, hogy a vérvörös rúna elkezdett terebélyesedni, mintha áradna szét a testünkben.

[Curse strenghtened, internal conflicts added]

- Isith, az átkot így vagy úgy megtörjük, de előbb biztosítjuk az életben maradásodat. Van is egy tervem rá, de az Alkony ezen a bolygón nem elérhető számomra. Félek tőle, hogy Sus-Musra, rosszabb esetben Kalak-ra is élve lesz szükségem.

[Doktor sub-quest added, save Isith from the Damnation]
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeCsüt. Márc. 03, 2016 7:33 pm

@Leonidas, Dr.Casanova Boltar: 10xp gained.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Szenes Ervin
Meteorbringers Team member
Szenes Ervin

Hozzászólások száma : 33
Tartózkodási hely : Valahol Athas sivatagában. Őszinte bánatára.

Tulajdonságok:
Fajta: Goblin
Kaszt: Tűzmágus / Robbanóanyag-ipari szakmérnök
Szint: 1

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeCsüt. Márc. 03, 2016 8:48 pm

A csali téma elvetése után keletre indulunk. Ezúttal Leo mellett baktatok, Doki és Isith mögött kicsit lemaradva. Miközben a tájat kémleli, én az anti-anyag fegyveripari felhasználhatóságáról magyarázok a derekának. Észreveszem, hogy pillanatra megakad valamin a tekintete és azt követve meglátom az eliszkoló skorpiókat. Leo nem méltatja további figyelemre őket, én viszont csöndben lemaradok.

Egy bucka tetején érem utól őket, hangos ropogással kísért, intenzív szájmozgással és a számból kilógó skorpiófarokkal. Továbbra is ropogtatva és némi érdeklődéssel figyelem, ahogy a Doki... ööö... valami irodalmi értekezést tart Isithnek. Számára nagyon fontos témáról magyarázhat a heves indulatok alapján. Bólintok. Nagyon is jól tudom milyen, amikor belelkesedik valaki magyarázás közben.

A jelenetet megszakítja egy szimatolgató sivatagi tolvajpatkány felbukkanása. Ó, lesz még itt több is akkor a kis rohadékokból. A vállam fölött hátrahajítom a skorpiófarkat és tele szájjal magyarázni kezdek, hogy mekkora kis rohadékok ezek. Közben elő is kerül még néhány, kissé szétszórtan.

Csendben figyelem, ahogy Leo bravúrosan elkapja az egyiket. (Wat? Jedi a fickó?) Mire visszaér hozzánk, a Doki már kitört nyakkal dobja le elénk azt amit a földből rántott ki. (Wat? Ez meg bűvész?)

Na egyet csak ellapok én is. Kijár még nekik a jó kis sült madárcombért... Óvatosan közeledni kezdek az egyik felé és figyelem, hogy mekkora a távolság amit tart. Mivel láthatóan nincs nálam semmi, a szemtelenség maximalizálása kedvéért csak kicsivel karnyújtásnyi távon kívül marad a pimasz állatja. Ha! De nem sejti, hogy mágikus tartalékaim már feltöltődtek és bőven a hatótávomon belül van. Egy jól irányzott precíz tűzlövedék és kész a patkány gyorskaja.

Némán koncentrálok, farkasszemet nézve az előttem álló patkánnyal. Az hirtelen állati előérzettől vezérelve hátrafordul és már készülne futni, amikor mindkettőnket elnyei egy hirtelen, látványos tűzkitörés. Döbbenten pislogok, aztán miután regisztrálnak a történtek az agyamban,  lángoló és üvöltő fáklyaként futásnak eredek egy véletlenszerű irányba, a jól átsült patkányt magam mögött hagyva.

[Subquest added: Kill the desert thief rats 3/5]

- VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ-pffft.

(Pálya?)futásomnak véget vet a tény, hogy hirtelen derékig süppedek a homokban. Két patkány odajön a közelembe a kárörvendés és a kiadós étkezés ígéretére. Süllyedés közben feléjük kapok és az egyiket sikerül megragadnom a farkánál fogva. A másik hangosat nyikkantva eliszkol. Lassan elnyel mindkettőnket a homok, míg végül csak az egyik, még mindig lángoló, kezem látszik ki belőle, amit egy hirtelen ötlettől vezérelve ökölbe szorítok és feltartom a hüvelykujjamat süllyedés közben.

[Subquest added: Kill the desert thief rats 4/5]
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeCsüt. Márc. 03, 2016 11:16 pm

@Szenes Ervin:20xp gained
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimePént. Márc. 04, 2016 6:42 am

Kicsit később...

--------------------------

Megyünk tovább a hegyek felé. A patkányok óvatosabbak lettek, rájöttek hogy velünk nem lehet cicózni, így csak tisztes távolból látjuk az alakjukat. Kár, pedig egyet még igazán szereznünk kellene a vacsorához.

Az egyik bucka tetejére érve az Athason nem túlságosan megszokott látvány tárul elénk: egy birodalmi csapatszállító űrhajó landolt, ami mellett rohamosztagosok tevékenykednek kiscsoportokban. Persze hamar kiszúrnak minket, és egy őrmester a két bakájával megindul felénk a bucka tetejére.

- Két droidot keresünk - kezdi köszönés nélkül - látták maguk ezeket? - felvillant egy képet, amelyen egy ezüstzszínű protokolldroid és egy zöld-fehérben játszó asztromechanikai droid látható. - A kvantumháló legutóbbi nyitásánál szöktek le a bolygó felszínére a gonosz lázadó gépek. Ha bármilyen információval rendelkeznek a helyzetükről, akkor azt kötelesek haladéktalanul átadni a Birodalom legközelebbi tisztségviselőjének!

Most mondhatnám neki, hogy ti "nem ezeket a droidokat keresitek", de egyrészt ugye nem vagyok jedi, így simán válaszolhat, hogy de, másrészt meg biztos ő is látta a filmet. Inkább egy másik hirtelen ötlet alapján szólalok meg:

- Sajnos nem láttuk... ez aztán a szép fegyverzet és páncél, még így, homokosan is nagyon deli legénynek tetszik lenni, őrmester úr! De úgy hallottam, hogy már megbocsásson, de a lövészetet egy kissé elhanyagolják a birodalmi akadémiákon. Még egy vicc is született róla:

5.1 Desolate Sands Dc23f445b3d0bbacbe4c74a38cf1d687697865b92d175fd0f6ddc4c0ee31e0eb_1

- Na tudod kivel szemtelenkedj koszos elf - kezd el handabandázni a rohaoszi. - Tudunk mi jól lőni elhiheted. Be is fogom neked mindjárt bizonyítani! - elkezd a rádiójába beszélni: - DC-365 ide hozzám! Hozd a sandvipert is!

Hamarosan egy újabb katona érkezik, kezében egy jó nagy lézerpuskával. A parancsnok büszkén mutatja: - Ez itt a sandviper, direkt sivatagi környezetre kifejlesztett mesterlövészpuska. Éppen most teszteljük. A fény nem látható tartományában látható lézerrel működik, így nincs nyoma, hogy honnan érkezik a halálos lövés...

Erre nem számítottam, még nem is hallottam a sandviperről, ami volt fegyvergyáros kapitalistaként eléggé nagy szégyen.

- Na mire lőjünk?

Vagy kétszáz-kétszázötven méterre ott vannak most is kis patkányok, és nagyon figyelik az eseményeket. Námi habozás színlelése után rájuk mutatok. - De mind a hármat ám! - mondom az örmesternek.

- DC-365, tüzelőállás! - a kiskatona lehasal, kinyitja a fegyver támasztólábait becélozza a mit sem sejtő homoki patkányokat. Az őrmi elővesz egy távcsövet, majd rákezd a pattogó parancsolgatásra: - Gyorstüzelési mód aktiválása: távolság 263 méter szél keleti, 5 csomó, három célpont 0, -2 és -5 foknál. - egy pillanatra megáll, majd kiadja a parancsot: Tűz, tűz és tűz!

A fegyver hangja ugyanaz mint a normál lézerfegyveré, de csíkot nem húz. A három célpontnak mozdulni sem marad ideje, ott roskadnak össze ahol vannak.

- Ez már igen - kiáltok fel, és nagy lelkesedéssel kezdem el dicsérni a rohamosztagosokat, a Birodalmat és annak fegyverkészítő üzemeit. Közben a hátam mögött mutogatok Isithnek és Ervinnek, hogy nyomás, szedjék össze a dögöket, még mielőtt valami sivatagi ragadozó idetalálna...

[Kill the desert thief rats 5/5]
[Kill the desert thief rats 6/5]
[Kill the desert thief rats 7/5 - subquest completed]
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimePént. Márc. 04, 2016 8:40 am

Éppen kezdek magamhoz térni a dühkitörésből és éppen sikerül elkapnom a fejem Ervin robbantásából. Ügyes megoldás a patkányfogáshoz, de vicces ahogy lángoló kézzel szaladgál. Órákig elnézném, de nincs erre időnk.

Még ki se gondolom a tűzoltási stratégiát, amikor látom, hogy az amúgy sem a magasságáról elhíresült Ervin derékig eltűnik egy lazabb szerkezetű futóhomokban. Szépen lassan elkezd süllyedni egyik kezében egy patkánnyal, míg a másik lángol és amonyan Ítéletnaposan ökölbe szorítja, csak a mutató ujja helyett a középsőt tartja felénk.

Egy pillanatig azon gonodlkodom, hogy illendő-e ez a hozzáállás és várok amíg kezd ernyedni a görcsös kéztartás, majd egy határozott lépéssel benyúlok a földbe és ahogyan a patkányt is kirántottam, kirántom Ervint is. Az ő nyakát persze nem töröm el. Leporolom a kis embert, mutató ujjam lóbálásával megdorgálom, majd a patkányokért megdícsérem és Leo után lökdösöm, aki már lefelés tart a dűnéről.

A hegyek felé menet belebotéunk egy őrjáratba, Leo lekezeli a helyzetet, ahogy az ilyenkor illik és agyafúrt módszerrel szerez még 3 dögöt a közösbe. Amíg a többieket elküldi begyűjteni a maradékot, én megkörnyékezem az urakat és amolyan visszataszító módon pisit kérek tőlük. Néma undor fogja el őket és Leo dícsérő szavai miatt inkább leraknak elénk egy 100 gallonos tartályt tele friss vízzel és az egyik hibás homokfutójukat.

Értetlenül nézünk egymásra, ilyennel még nem találkoztunk. A homokfutó már nem működik, de arra jó lesz, hogy a készleteinket rápakolva húzhassuk magunk után.

A távolba meredve nem tudom eldönteni, hogy Isithék egymás mellett futnak vag yéppen kergetőznek, minden esetre vicces képest festenek még innen is.

Pofátlanul még eg ytérképet is kérnék, de abban nem tudnak/akarnak segíteni és tovább is állnak. Megköszönjük a segítséget és az ellátmányt, cserébe majd éltetjük a nagylelkű Birodalmat (hát persze, csakis).
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimePént. Márc. 04, 2016 9:31 am

@Leonidas:30 xp gained.
@ Party Food-subquest completed 100 xp gained, now you have food for two day

------------------------Objectives Updated-------------------------------------------

"Curse Breaker" Mission : - Find a town, village
                                              - Get information where is Tyr and resupply resources
                                              - Go Tyr and find the Arena
                                              - Win the tournament and get the medal and break Kalak's Curse

Personal Quest: Dr. Casanova Boltar: Save Isith from the Damnation
Optional quest added: With the medal, search the Tomb of the Sunken King

Misc quest: Find Peez and reunite the jawas


A hozzászólást Eszka összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Márc. 06, 2016 10:27 am-kor.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimePént. Márc. 04, 2016 10:21 am

Időközben Ervinék visszaérnek a dögökkel...

Amire emlékszem az athasi előadásokból beugrik, hogy Tyr a hegyek között van és vezet oda kereskedő útvonal is. Viszont azt nem tudom megmondani mi hol a fenében lehetünk. Egyelőre sikerült az összes információ forrást lemészárolni vagy lekoptatni.

- Amondó vagyok keressünk egy települést és az áldozatok számát minimalizálva derítsük ki hol vagyunk, jobb esetben kérjünk útmutatást.

Isith-re nézek, aki méla fintorral közli, hogy talán északról hozták őt, de azzal nem megyünk sokra. Ebben tökre igaza van.

- Leo, keresnünk kéne egy magasabb pontot, ahonnan körbenézhetnél.

Amerre nézek csak sivatagot látok, nincs kiindulási pont. Közbe Leo és lemászott a szikláról, de nem látott sok mindent, nagyjából a semmi közepén lehetünk. Van két napi kajánk, jó sok napi ivóvizunk.,

A készlet ellenőrzését Ervin szakítja félbe. Eszébe jutott egy település, a nevére nem emlékszik, valami hangzatos volt és innen nyugatra lehet olyan 5-6 mérföldnyire. Elismerő tekintetáradatban fürödve felnézünk az égre, nagyjából becélozzuk nyugatot és útnak indulunk.
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeSzomb. Márc. 05, 2016 9:22 am

Már vagy jó 3 órája caplatunk a sivatagban amikor a sík terep enyhén emelkedni kezd. A vízben dúskálunk egyelőre, de ételünk továbbra is szűkösen van. Olyan dél lehet és borzasztó a hőség.

Felmászva a kapotatón, a távolban hatalmas hegyvonulat tárul elénk. Messze van és így még jobban kivehető monumentális vonulata. Amerre csak a szem ellát. Utak semerre, csak a végeláthatatlan pusztaság.

- Remélem jól emlékszel Ervin, mert bizony hosszú még az út.

Hallok némi zsörtölődést a hátam mögül, de sajnos tisztában vagyok az okával. Egyrészt az önkénteskedés nem dívik, ha van vezetője a csapatnak, másrészt pedig ahogy közeledünk, az átok is egyre erősebben nyomja a lelkünket. Legalábbis így érzem, bár az én lelkem amúgy is tropa már egy kicsit.

Séta közben elmerengek kicsit. Semmi bajom nem volt, ittam, cuccoztam és az ég világon semmi gondom nem volt. De amióta elkezdtem kalandozni, valahogy megávltozott minden. Először egy elvetemült nőszemély akarta a testemet ruhának hordani, aztán annyira megsértődött, hogy rámvert egy millás adósságot. Jó, részben jogosan. Aztán segíteni akartam a társaimon és cserébe akkora maflást kaptam, hogy egy másik dimenzióban kötöttem ki mindenféle jelekkel magamon. Ez még nem lett volna elég, de ez a jel nyitott portált haza és azóta valahogy más lettem. A tudatom megnyílt és olyan dolgokra lettem képes, amiket világ életemben megvetettem. Meg amúgy is, képességek? Hol élünk?

Visszaemlékezésemet egy sikítás szakítja félbe. Megfordulok és látom hogy nem olyan messze egy barna taláros gyermek méretű alak menekül valami elöl. Ahogy közelebb ér, észreveszem a nyomában iparkodó uszonyt.
- Cápa! - kiálltok fel

Hirtelen mindenki harci állást vesz fel és sziklák után keresve kicsit szétszóródunk. Ervin talál is a hátam mögött egyett, de túl magas neki, ezért segítek neki felmászni rá, hogy biztonságban legyen.

- Leo, feszítsd az íjat és cél a szeme köze amikor szólok.

A felénk rohanó gyermek felé kezdek szaladni félkörös ívet leírva. Már csak pár méter és elkapja a homokban portyázó cápa, látom ahogy kezd kiemelkedni a homokból. Elrugaszkodom és a gyermek felé vetődök. Mielőtt elkapnám, elordítom magam és a jelzésre Leo elereszti sistergős vesszejét. A gyermeket megölelve eltűnünk és majd fél méterrel alrébb a földön hemperegve tűnünk fel. A cápa beleharapott a levegőbe és nyílvesszővel a homlokában elterült a homokban.

Felsegítve a gyermeket, hátracsúszik a csuklyája és tengerkék szemeivel néz fel rám, soha nem láttam még ilyet. Nem győz hálálkodni a fiú, miközben a többiek is odaérnek és nyugodtan konstatálják, hogy mindenki rendben van.

- Mi a neved, gyermek? -kérdezek tőle.
- Paul. -feleli félénken. Eltévedtem.
- Merre laksz?
- Azt nem mondhatom meg.

Egy pillanatra elgondolkodik, megfogja a kezemet és lehúz magához. Ahogy ott térdelek előtte, megérinti a homlokomat és mintha olvasna a fejemben.
- Meggondoltam magam, gyertek velem, Freedom-ba megyünk.
- Hova?
- Az egy titkos város a hegyekben, az utolsó, ahol a népem elrejtőzött. Ti jó emberek vagytok és ezt az enyémek is látják majd.

Egymásra nézve követjük a gyermeket, elvégre mi bajunk lehet, ha találunk egy várost. Némileg szétvagdossuk a cápa ránézésre fogyasztásra alkalmas részeit, felpakoljuk a homokfutóra és elégedetten követjük a gyermeket.
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Gurney Közjátéka pár nappal ezelött   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeSzomb. Márc. 05, 2016 10:33 pm

Izzadva ébred.
Álmában midig sok zavaró dolgot látott és ezt betudta a rendszeres fűszerfogyasztásnak. Ritkán váltak ezek valóra, de a mostaniakakat túl igazak, túl erősnek érezte és  így ébredés után mindig kavarogtak benne.
Pár dologra tisztán emlékezett.

Egy kecske állkapocsból készült tőrre és örűlt tekintetű gazdájára.

Egy élőholtra, aki a jelenlétével megfertőzte a valót.

Egy burnuszos alakra, akinek a félszeg mosolyától a szőr felállt a hátán.

Ezek az alakok körbeállták Pault, szeretett kunzinját és egy nem létező isten oltárán akarták feláldozni.
A halandzsájukból csak néhány szó értett csak:

Lady Arielle, Vérkötés, Átok, Culcu


Nem teszett ez Gurneynak és megbánta, hogy Pault elendete vadászni. A legjobb embereit adta mellé, de ismerte Athast. Ha valakit meg akar kapni, akkor addig nem nyugszik, míg fel nem falja.
Kinézett az ablakából és a hajnali égbolton egy tüzes folt suhant át, bár tudta, hogy nem csillag zuhant a bolygóra mégis kívánt.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeVas. Márc. 06, 2016 2:40 pm

Egy barna kapucnis kis alak. Csak nem a jawa akit már időtlen-idők óta keresünk? Mint világító kék szemeiből kiderül: nem. No mindegy legalább van aki elvezet egy faluba. Megindulunk de tíz perc után kis srác megálljt parancsol:
-Ne lépjetek egyszerre és a lépéseitek ütemét is gyakran változtassátok. A különben a cápák észrevesznek. Ha amúgy nincs akkora balszerencsétek, hogy pont beléjük futtok.
Miután ezt tisztáztuk folytatja csapatunk átkalauzolását a sivatagon. Több óráig menetelünk a tűző napon dél felé mikor végre fölbukkan valami a horizonton. A lenyugvó nap utolsó sugarai világítják csak meg de határozottan látszik a homokszínű torony. Körülötte már kigyulladtak a szabad nép tábor tüzei. Gyorsan előrerohanok a sor elejére ahol a fiú halad a doki mellett.
-Ismertem valakit. Ugyanúgy kék szeme volt mint neked. Egy hollóval járt. Legutoljára egy rabszolga táborban találkoztam vele.
-Atreyu? Nagyon régóta nem hallottunk felőle. Apám legjobb felderítője volt. Egy napon a Baraka egy látomás miatt elküldte. Aztmondta meg kell találnia Izaurát és vele visszatérnie. Azóta csak egy üzenetet kaptunk felőle a hollóján keresztül. A madár azt állította megtalálta Izaurát.
Teljesen ledöbbenek.
-Én vagyok Izaura. Többször szólított így. Egy rabszolgatáborban Urik alatt. Emlékszem aztmondta, hogy nyugodjak meg.
-Az lehetetlen. Izaura meghalt. A Barakának látomása volt. És ő eddig sosem tévedett.
-Én is meghaltam. Csak egy átok tart életben.
A fiú megáll és a homlokomra helyezi a tenyerét. Pár másodpercig csak a szél fúvását hallani. Majd megrettenve hátraugrik.
-Malak al-mut.-Néz rám dühösen.- Egy szörnyet hoztam a népemre.
Malak al-mut? (Intergalactic lore skill check: success) Tanultam az egyetemen a sivatagi népek nyelveiről. Azt jelenti: „A halál angyala“.
-Én nem akarok ártani senkinek.....a népedből.
-A város kapujáig elvihetlek démon. Onnantól már az őrök és apám döntenek a sorsod felől.-mondja a fiú és hátatfordítván nekem elindul, hogy megtegye a maradék távot.
-Malak al-mut mi? Dögöljek meg mégegyszer ha értem én miért szopat a sors.
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeHétf. Márc. 07, 2016 8:01 am

Útközben Paul mesél az életéről, nagyon őszinte gyermek képét festi. Nyugodtságából akkor zökken ki, amikor megtudja Isithről az igazat. Kifordul magából és szinte reszket. Gyors szóváltást követően inkább visszalép mellém és néha hátrasandítva folytatjuk utunkat a városába.

Zavartalanul jutunk el odáig hála Paul tanácsainak. A városkapunál nem éppen kellemes fogadtatásban részesülünk, mintha már vártak volna minket...
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitimeKedd Márc. 08, 2016 10:43 am

Egy öltönyös madárember tűnik fel a képernyőn, szinte kirobbanva érkezik a kép aljáról.
5.1 Desolate Sands Talisman
- Anton vagyok műsor házi gazdája, Kedves nézőink reméljük élveztek az első részét vadonatúj túlélő shownak, ha tetszett maradjanak velünk és megtudhatják, hova vezeti a csapatot a kék szemű kisfiú.
Talán egy újabb csapda vagy a szent városukba vezeti őket?

5.1 Desolate Sands 432976108_640
Kis ízelítő a következő epizódból:

- A hatalmas robbanás szinte beteríti a képernyőt és Leonidasz burnuszba tekert teste egy piaci standnak vágódik, szertegurulnak a portékák és az elf nem mozdul.

- A doktor aggodva nézi a saját tőrét, amit egy idegen markol, és az alkarjába vág a penge

- Az élőholt elf egy tűz mellett ül és egy csuparánc vénasszony egy csontkaszát nyújt át neki és különös víziószerű látomások úsznak át a képernyőn.

- Az Ervin nevű goblin egy hatalmas fogon egyensúlyoz, körülette még több ilyen fog. Mintha egy hatalmas szájban lenne. Aprócska zöld ujjaival reménytelenül próbál elérni egy bőriszákot ami a száj belső felén lóg. Nem látja a háta mögül, a torokból felbukkanó férfideréknyi csápokat.

Snitt, és ismét a házigazda látszik.
- Találkozunk jövő héten - búcsutik el Anton minden tévé nézőtől.


5.1 Desolate Sands Astroshow-logo

Maradjanak velünk, mert pár pillanat múlva forog az Astro kerék. A Nebula csillagködtől az Origó bolygóig, mindenki számára jósol Teri Anya.
Kredit mágia, rontás levétel vagy csak a nagy szerelmet keresi, hívja a +66 6 666 666 666 számot (hívás díja 30kredit+kapcsolási/várakoztatási díj)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Enter bosszúsan kapcsolta ki a tévét a mélyűrön áthaladó űrhajóján.
A klónjai az ágyon ülve élezték a csontpengéjű kardjaikat míg ő az adást figylete.
Nem sokára elérik a Peremvidéket és végre szembenéznek a Meteorhozókkal.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Ajánlott tartalom
5.1 Desolate Sands Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.1 Desolate Sands   5.1 Desolate Sands Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
5.1 Desolate Sands
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Fejezetek, Chapters
 :: 
Load Game
 :: 
Fifth Game Cycle - Curse Breakers
-
Ugrás: