ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei

Go down 
SzerzőÜzenet
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimePént. Márc. 11, 2016 10:11 pm

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Giphy
A tévé elsötétült, pillanatokkal később megjelent az ANIMUS connecting next possible dron save to Skynet Could felirat utána statikus zörej.
Majd teljes sötétség...
... a csapat ebből mit sem sejtve ébredezett a robbanás után

- Temporay colourblindness ends.
- 15 minutes fame gain
- New member added to patry: Szenes Ervin. Ervin skin colour is red


A hozzászólást Eszka összesen 5 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Márc. 14, 2016 12:06 am-kor.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeSzomb. Márc. 12, 2016 5:33 pm

... a sötétben két fehéren izzó szemet látok egy csuklya alatt, majd felém nyúl egy kis, rongyokkal befáslizott kéz. A csöndet egyszerre csak éles java visítás töri meg: - UTINI!

Izzadva riadok a kavargó álmokkal teli alvás után. Gyors ellenőrzés magamon: a közérzetem megfelelő, némileg el vagyok zsibbadva itt-ott, de nem igazán fáj semmim. Ránézek a bal karomra, és mintha érezném még benne az éles fájdalmat, illetve a fájdalom álomból megmaradt visszhangját... brr, szerencsére csak egy álom volt, tele borzalommal, nem a valóság.

Csak egy kórházi lepel van rajtam, az a hátul megkötős fajta, de szerencsére az ágy mellett megtalálom a gondosan kimosott ruháimat és az összes megmaradt felszerelésemet is. Még a bogárkarom is megvan, amivel az utolsó enemyt lerántottam a dokiról. Egy kb. 10-15 cm-es átlójú félkör alakú,  nagyon hegyes, nagyon éles végtagról van szó, ami a hozzákapcsolódó lábcsonkkal együtt úgy néz ki, mint egy kis fekete sarló. Valamire még jó lesz, ha másra nem hát konzervbontásra, úgyhogy elteszem (New item: bug's claw).

Öltözködés közben Isith tűnik fel a sátor előtt. Szó nélkül odaáll elém, és ennyit mond: - Adjál pénzt. Most. - Hosszasan az élőholt szemébe nézek, majd felsóhajtok, és elkezdek kotorászni a pénzes zacskóban. Persze nem bírom ki, hogy közben némileg megdorgáljam:

- Nézd Isith, persze, ez természetes hogy adok, hisz ez közös pénz, nem csak az enyém. De nem lehetne egy kicsit udvariasabban kommunikálnod, legalább felénk? Persze, megértelek, te már élőholt vagy, nincsenek érzelmeid, de az eszed még tán megvan, nem? Ha legalább megjátszanád, hogy érdekel, mit mondanak, vagy gondolnak rólad mások... Hát nem jobb lenne, ha szeretnének az emberek és nem menekülnének előled? Csak annyi kellene hozzá, hogy udvariasan szólítod meg őket... mint ahogy a gondolom nálatok is volt ilyen egyetem menzáján, ha szépen mosolyogtál a konyhásnénire, nagyobb adagot kaptál... hát olyan nagy kérés lenne ez...?

Isith megpróbál elmosolyodni, de ahogy látom, még sokat kell ezt majd gyakorolni, hogy ne egyből valamelyik zs-kategóriás horror jusson eszembe róla.

- Ugye, hogy nem is olyan nehéz? - mondom neki, hogy bátorítsam. - Nesze, itt van még 50 kerámia. Menj el fodrászhoz, vegyél normális ruhát, lehetőleg kapucnisat, a rejtőzködés miatt. És könyörgöm, legalább itt, benn a sátorban tedd le valahová azt a kaszát! Tökre beszartam amikor beléptél, azt hittem, hogy maga a halál jött el értem...

Az élőholt vérelf berserker/volt egyetemista lelép, én meg befejezem az öltözködést. Nem gondoltam volna, hogy egyszer holtak stylist-ja leszek, de a kapunál történt incidens ráébresztett, hogy egy kicsit figyelni kell a társaim életvitelére is. Ha már a liberális gondolkodású Freedomba is alig engedtek be, mi lesz majd a nyíltan rasszista, rabszolgatartó Tyr kapuinál?

Elindulok a piac felé, hogy én is költsek egy kis kerámiát. A bevásárlólistám nem túl hosszú, a nyílvesszőimet kell pótolni, meg pár napi szárított kaja sem ártana, hogy ne kelljen megint sivatagi patkányokra vadászni útközben.

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei 8309bb5a0afc9c92ee230cf466353598

A piacon nagy mosollyal és még nagyobb engedményekkel fogadnak az árusok, így hamar meglesz az ellátmány. A fegyverboltban még egy kávéra is meghívnak, úgy látszik ez a szokás minden sivatagi népre jellemző. Nem is szabadulok csak egy fél órával később, de legalább már újra teli a tegezem a város (garantáltan!) legjobb nyílvesszőivel. Még majdnem egy hatalmas csontíjat is rámtukmál a mosolygós effendi, ami valami rég kipusztult állat csontjából lett kifaragva, és (garantáltan!) mindig célbatalál. El is vittem volna, ha nem valami félóriásra méretezték volna. Alig bírtam kihúzni, így maradtam a régi jól bevált fegyveremnél.

Azt sem felejtem, mit kívánt tőlem az álmom. A piacon kihasználva az öt perc népszerűséget, egy kicsit körbekérdezgetek hátha látta valaki az eltűnt javát, Peezt. Sokan emlékeznek egy világítószemű kis idegenre, aki jó ezermesterként mindent meg tudott javítani a környéken, de már vagy három éve a nagy Ostrom idején, Tyr legutóbbi támadásánál eltűnt, azóta nem hallott róla senki.

Három év, gondolom magamban, hm, elképzelhető lenne hogy ő az? Hisz nem ugyanazon az úton tértünk vissza Izmuth-ból, lehet hogy neki nem esett ki ez az öt év, mint nekünk?

Ezekkel a gondolatokkal indulok a palota felé, ahol nagy kiabálás, jajveszékelés fogad...
Vissza az elejére Go down
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeSzomb. Márc. 12, 2016 10:09 pm

Se kép se hang. A robbanás még engem is eszméletlenre ütött. Ilyenkor bújnak elő az én fejemben is az álmok. Csak rövid jeleneteket látok de mind borzasztóak.

Hatalmas árnyékként tornyosulok Leo fölé. Miért kuporog a földön? Valamit mintha szorongatna a karjaiban. Csak nem...Paul holteste az? Ebben a pillanatban furcsa léptek törik meg a csendet. Ahogy körülnézek azt látom, hogy mindehonnan sárga szempárok figyelnek. Elkiáltanám magam, hogy "Leo tünés" de nem jön ki hang a torkomon....

...egy kihalt városban haladok. A társaim előbb még itt voltak, de most nem látom őket sehol. Lassan köd ereszkedik rám és mindehonnan hörgést hallani. Hova kerültem?...

...LÁNGOLJON A VILÁÁÁG.-kiáltom egy előttem tornyosuló fekete alaknak. Az csak nevet szavaimon majd elém hajít egy hullát. Szegény fickónak mintha késsel vájták volna ki a szemeit...

Fölriadok. Szinte ösztönből ülök fel a kórházi ágyon. Egy ideig eltart ugyan míg a szemem realizálja, hogy mit lát meg és, hogy miért keletkezett ez a nagy csörömpölés az ébredésem pillanatában. A nővér aki épp a szobában tartózkodott a sarokban kuporog és sikoltozik. Körülötte mindehol agyagedény darabok.
-ÁÁÁÁÁ. Az egyik halott visszatért!
-NEM IS HALTAM MEG.-válaszolom ingerülten.-Illetve nem most.
Ekkor realizálom, hogy egy a nagyjából a derekamig összevart hullazsákban fekszem. Természetesen a nagy ricsajra be is rohan a fél doktori kar. Azt, hogy nem most tértem vissza és, hogy én tulajdonképpen már rég halott vagyok de azért a város ügyét szolgáltam eddig is elég nehéz beadni nekik. Végül Ervin és a Doki menenek ki a szituációból. Sikerül igazolniuk, hogy minden okés és nem kell engem olyan erővel engem visszatuszkolni abba a zsákba. Sőt inkább össze kéne fércelni a sebemet.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Leotól szerzett pénz és illemtanóra után megindulok a város piacára. Ahogy az öregasszony is mondta halgatnom kéne a társaimra. Így megpróbálom elrejteni az arcomat meg úgy az eglsz halott lényemet. Még szerencse, hogy ez a sivatagi köpeny homokviharok esetére lett tervezve. Úgyhogy könnyen tudom takarni az arcomat.
A piac romokban hever a robbantás óta. De a helyiket ez nem zavarja. Ők a félig meddig eltakarított törmelékek között is tudnak válogatni az árusok portékájából. Megpróbálok én is szert tenni valami felszerelésre. Sajnos nem sok mindennel találkozom ami hasznos lenne. Beszerzek egy kulacsot(Jó lesz az még a berszerk érdekében. Csak szerezzek bele vért), egy fenőkövet a kaszához és egy elég jó minőségű térképet az Athasról. Az egyik utcában majdnem rámsóznak valami démonűző mágikus cuccot de körülnézve, hogy miféle alakok árulnak itt (Például egy gyanús zöld goblin , vagy egy félszemű boszorka) inkább nem veszem meg. Kicsit arrébb egy öregasszony szenteltvizet árul. Mikor elhaladok mellette épp egy ingyenmintát locsol az egyik vevőjére. Sajnos rám is fröccsen belőle. Sikítva kapok oda a karomhoz és káromkodva kezdek körbe körbe szaladgálni.
-A fenébe is vigyázz már! Ki is nyírhattál volna azzal a vacakkal.
A némber csak értetlenül bámul rám ahogy sarkon fordulok és visszaindulok a sátorhoz.
Vissza az elejére Go down
Szenes Ervin
Meteorbringers Team member
Szenes Ervin

Hozzászólások száma : 33
Tartózkodási hely : Valahol Athas sivatagában. Őszinte bánatára.

Tulajdonságok:
Fajta: Goblin
Kaszt: Tűzmágus / Robbanóanyag-ipari szakmérnök
Szint: 1

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeVas. Márc. 13, 2016 10:35 pm

Csillogó szemekkel és néma lelkesedéssel nézem, ahogy lángokban áll az égbolt. Várjunk csak... azt hiszem megint álmodom. Francba. Pedig milyen szép. Jobban szemügyre véve a látványt, megjegyzem magamban, hogy ez nem a szokásos megalkottam-és-felrobbantottam-a-minden-eddiginél-pusztítóbb-bombát álom. Se nem az, amelyikben egy megidézett és az egész bolygót átölelő tűzvihar emészt el mindent. Itt a lángoló égbolt a hely természetes állapotának látszik. Értetlenkedek, hogy mi értelme így az egésznek, ha közben nem történt pusztítás meg rombolás kataklizmikus méretekben. Körülnézve látom, hogy egy sivatagban baktatok. (Mintha nem lett volna már épp elegem amúgy is a sivatagokból...) De itt a megszokott világos színű homok helyett finom, fekete hamuból vannak a dűnék. Ó... emlékszem már. Jártam már itt régebben is álmomban. Azt hiszem ez valami metaforikus hely lehet. Elkezdem pásztázni a tájat, és észre is veszek nem messze egy fehér fénnyel izzó tábortüzet. Odabattyogok és a tűz mellett egy ismerős alak vár.

Egy ősöregnek látszó goblin pipázgat csöndben a fehér tűzbe meredve. Bőre a parázsra emlékeztető árnyalatú mélyvörös színű és enyhén izzik is, itt-ott a korral járó feketébb foltokkal tarkítva. Feje kopasz, de hosszú szakálla és bozontos szemöldöke van, amik sárga lángokból állnak. Szemei apró, izzó, vörös csillagok a szemgödrei végtelen, fekete mélységében. Mellette egy kalitkában egy madár gubbaszt. Annyi mitológiai ismeret ragadt még rám, hogy felismerjem, ez egy főnix madár lesz. A madár is nagyon öreg, szemmel láthatóan már a végét járja. Egykoron büszke, lángoló tollazatából már csak alig néhány pislákoló tollacska maradt meg és a szemem láttára is egy-egy újabb toll húny ki végleg és hullik le róla.

- Cső, Arktúrusz bácsi!
- Szia, Ervin fiam. Mi út van?
- Úgy tűnik megint álmodok. És azon gondolkodom, hogy biztosan valami nagy jelentősége van, hogy belédfutottam álmomban. Itt vagy előttem, a végtelen bölcsesség megtestesítője és ősi tudás hordozója, fel kéne tennem valami fontos kérdést, hogy választ kapjak rá. De nem tudom mit kéne kérdezzek. - megvakarom az államat és gondolkodok magamban egy kicsit, miközben az öreg csöndben néz, aztán folytatom - Mit kérdezzek? A következő lottó nyerőszámokat? Bár egyszer meg kéne lógni a bolygóról, amin most vagyok.
[Ervin pls...]
- Az über-ultimate-végső bomba technológiájának a titkát? A bennem szunnyadó tűzmágiának az eredetét és célját?
[Ervin... stahp...]
- Az élet értelmét? Azt, hogy vajon igaz-e a szép és szép-e az igaz? De nem, most leginkább egy kis pénzre lennem szükségem. Mondd, Arktúrusz bácsi, tudnál kölcsönadni egy kis intergalaktikus kreditet, mondjuk a következő...
- ERVIN! - szakít félbe.
- Igen?
Csöndben néz rám és pöfékel egy hosszút.
- Nézd ezt a madarat! - bök rá a pipájával a néma melankóliában gubbasztó főnix-matuzsálemre, amin már csak egyetlen pislákoló toll maradt - Nézd milyen gyenge és törékeny már. Rövidesen elfogy az élete lángja. ÉS PUFF, MÁR EL IS FOGYOTT! - a madár itt elhullatta az utolsó tollát és egy kupac hamuvá omlott össze. - Elfogyott, Ervin, akár csak a türelmem a faszságaidhoz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Felébredek. Úgy érzem valami fontos leckét tanultam... csak nem tudom mi az. Egy sátorban vagyok. Sajog mindenem, de most se szereztem komolyabb sérülést. Nem először robbantam már fel, és amúgy is, kicsi goblin kicsit puffan. Észreveszem a szütyőm. Eddig nem is volt időm belenézni. Na de most már kinyitom.

[Boots of Independence GET!!!]

Egy pár strapabírónak látszó csizma volt belegyűrve. Vállat vonok és beléjük bújok. Goblin méret, remek.

Kimegyek a sátorból és egy szimpatikus helyre letelepedve várakozok kicsit, hátha hallok valami hírt a többiekről. Éppen magam elé bambulok, amikor egy helybéli megszólít és beszédbe elegyedik velem. Megtudom tőle, hogy a társaim mind megúszták (lényegében) épségben  a robbanást. Leó jól van, a Dokit ápolják még, Isith meg, ha jól sejtem, éppen komoly szakmai kihívást nyújt a személyzetnek. Hmm.

Rövidesen elő is kerül a Doki. Vele kiabálás hangjait követve megtaláljuk Isithet, amint derékig hullazsákba varrva veszekedik a fél doktori karral. A Doki, szakmabeliként, meggyőzi a többi dokit, hogy minden rendben van, nem hulla, vagyis nem "úgy".  Utána, mivel meggyőződtünk, hogy mindenki jól van, kicsit szétszéledünk a saját ügyeinket intézni.

Amíg mindenki összeszedi magát, én akár bele is kezdhetnék a korábban kitalált projektembe. Elmegyek a piactérre és ott fel-alá járkálva gondolkodok a következő lépésekről. Kételyeim támadnak, hogy vajon lesz-e elég időm egy ilyen technológiát-megtanítós, cserébe-sok-pénzt-kapós akcióra? És mi van, ha buták és egyáltalán nem fog az agyuk az ilyesmire? Talán egyszerűbb lenne simán csak magamnak szerezni alapanyagot a bombagyártáshoz. Na igen de ahhoz meg pénz kéne. PÉNZ! Csalhatatlan szimatom korábban jelezte már, hogy Leó tele van pénzzel. Meg kellett volna próbálnom valami jó magyarázattal kölcsönt kérni tőle? Most menjek vissza és keressem meg? De mivel győzzem meg?

A gondolataimban való elmélyedésből kizökkent, ahogy észreveszem Leót, amint egy fegyverboltból kilépve a város (garantáltan!) legjobb nyílvesszőit rendezgeti a tegezében. Helyreteszi a tegezt és valamin elmerengve indulna is tovább, de eddigre odaérek hozzá. Észre is vesz és megáll.

- Leó! Jajj de jó, hogy látlak!
- Szia, Ervin. Látom te is megúsztad épségben.
- Igen-igen. Ööö...

Mit mondjak? Goblinok közt hagyományosan egész estés, mélyfilozófiai, mentális hadviselés szokott lenni a pénz kölcsönkérés. Gyakran eleve halvaszületett próbálkozás. De van, hogy pár óra alkudozás/fenyegetés/hazudozás/zsarolás/könyörgés után sikerül valamennyit kipréselnie a rászorulónak a tehetősebb goblinból. Leó pár pillanatig nézi, ahogy feltartott mutatóujjal, tátott szájjal próbálok valami meggyőző sztorit kitalálni, aztán elővesz egy kis bőrszütyőt és felém dobja.

- Tessék. Nem kell nagy ügyet csinálnod belőle.

De Leó nem egy másik goblin. [perception check: success, a bit late, but still success]
Még mindig tátom a számat, miközben elkapom a szütyőt és épp hálálkodni kezdenék, hogy micsoda remek fickó, satöbbi, de leint.

- Intézd el gyorsan a dolgodat. Valami azt súgja, hogy rövidesen szükség lesz az egész csapatra. - azzal elsiet valamerre.

Csillogó szemekkel elindulok apatit raktárat és fazekast keresni.
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeHétf. Márc. 14, 2016 2:01 am

@Dr. Casanova Boltar:

- Ki vagy haver? Én Gáspár vagyok, elég szarul nézel ki, átlátok a testeden. - hallod a sötétből..

Bloater blood injected.

Reggelt hat.
Kiérve az ispotályból a főtér felé veszem az irány, ahol kezd helyre állni a rend és az árus bódékat is elkezdték felújítani.
Ébredsz, felöltözől és veszed a táskádat indulsz munkába.  A sátorból kilépve leállsz az egyik buszsávba és elgondolkodva város a járatot. Több műtét és plasztika is van mára beütemezve, nehéz nap lesz…
… a járókelők furcsán nézik az idegen férfit, aki megállt a kaktusz előtt. Igaz, hogy egész Freedomban két ilyen növény van, de azé’ nem olyan nagy cucc, hogy így keljen bámulni…
A helyiek nagy mosollyal fogadnak és hálájuk jeléül kisebb ajándékokkal látnak el.

Megérkezel a Klinikára és már a bejáratnál kiderül, hogy születésnapod van, már a bejáratnál ajándékokkal halmoznak el.
Javarészt különféle helyi terményeket kapok, ételt, italt és egy lelkes rajongó egy fiola fűszert is a zsebembe csúsztatott. Nem tudom mire jó, de majd utána járok. A kis táskám már kezd telelenni, de a súly a legkevésbé sem zavar.

Pár ismerős kollegával találkozol és megbeszéled a fontosabb ügyeidet.

Az izzadt zöld kelmekereskedő bólogatt, a vállán lévő lévő terhet igazítja...
A vizítre menve belebújsz az orvosi köpönyegbe..
A semmiből húzta elő azt a köpenyt -  néznek a kereskedők a sarkon. Lab Coat added –
- Ki vagy haver? Én Gáspár vagyok, elég szarul nézel ki, átlátok a testeden.

Gurtney nagja ráz zökkent vissza.
- Paul, a fiú, eltűnt!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A fehér a gyász színe a Szabad embereknél is, és a tegnap események miatt ma ezt vette magára a kikiáltó. Ahogy felfelé lépked a félig rombadöntött piac mellett felépített emelvényen, látja, hogy a város apraja-nagyja eljött, hogy meghallgassa a vének kiáltványát.

- Közhírré tétetik! - kezdi - Mi, a Szabad Város Vénei a mai napon gyásznapot hirdetünk. Senki ne dolgozzék, öltsön magára mindenki fehéret és otthonában emlékezzen a bányánál és a piacnál elhunyt 43 polgártársunkra. Holnap viszont új nap ébred: megkeressük a bűnösöket és meg fogják kapni a büntetésüket! A Vének Tanácsa a vizsgálatot elvégezte a két robbantás helyszínén és ezennel nyíltan vádolja szabad emberek meggyilkolásával a bányák alatti járatrendszerben tevékenykedő Sar-Lak Mártírjai szektáját. A szervezet Mélyrovarokat felhasználva tört be a bányáinkba, majd a káoszt kihasználva robbantott a piactéren. Mindamellett egybehangzó véleményünk szerint a terrorista szervezet mögött Tyr máguskirálya, Kalak áll. Ezért a mai naptól kezdve megszüntetünk mindennemű kereskedést Tyr városállámával. Tyr és Kalak káoszt szít városunkban, és mi ezt nem hagyhatjuk!
Bárki, aki a robbantást elkövetőkről információval rendelkezik, jelenjen meg a vének tanácsa előtt! Jutalma nem maradhat el, ha hasznos információval érkezik.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Leonidas, Isithieländé:
A téren futtok össze, megbeszélitek ki mit látott, jobbára csak Leo beszél, mert az élőholt társa némán hallgatt. A helyi hírek után kiszúrjátok a dokit, nem nehéz felismeri - fehér orvosi köpenyben van. Gurney-val beszélget épp és a katona a feje felett lévő kérdőjel átváltozik felkiáltóra és eltűnik. Pár mondat után felbukkan a kérdőjel ikon ismét.
Ekkor kapcsolódtok a beszélgetésbe:
- Nem jött haza este és reggelve sem. Tud vigyázni magára, de mindig otthon alszik, ha teheti. Én utoljára akkor láttam mikor a bányába mentünk és megkértem, hogy ne csináljon semmi ostobaságot. Azóta senki se látta!
- Kecskepengés! Már bizonyítottátok a társaiddal a népüknek rátertettségeiteket, de most szívességet kérek. Keressétek meg az unokaöcsémet és hozzátok vissza VarjúVárba, az Artemis család házába. Nekem a város ügyeit kell intéznem, legszívesebbem magam mennék, de nem tudok, a városban történt eseménynek nem engedik.
- Rajtad fehér van, látom, ismerkedsz a hagyományainkkal.

Cursebreakes Mission Updated, Gurney’s Favor:
Bring back Pault
- -Find out were is Paul. (Lost or kidnapped, or maybe dead by now. Check the locations and the perimiters)
@Party: Athas lore is updated.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeHétf. Márc. 14, 2016 7:52 am

A hirdetés után apátia ereszkedik a városkára. Az eddig oly kedves, mosolygós árusok szépen lassan és csendben bezárják a kis boltjaikat. Alig fél órán belül kihalttá válik Freedom központja, csak néhány fehér ruhás öregasszonyt látni, akik mindenféle gyászöltözetet árulnak.

Veszek is tőlük egy kapucnis ponchot. Jó szellős, és úgy nézek ki egy kicsit benne mint a szovjet mesterlövészek '42 telén, már csak a Mosin-Nagant hiányzik a kezemből... szóval elég menőn, és ez a lényeg.

Gurney eltűnik, csak egy erőteljes, kopasz, széles mellkasú furcsán ismerős öregember marad a palota előtt. Kezében hosszú lándzsa, testén fehér páncéldarabok összevissza. Nem tudom hová tenni, pedig biztosan láttam már valahol...

- Mondd csak, nem találkoztunk mi már korábban? - az öreg csak fáradtan mosolyog - várj, ne segíts: te őrködtél a kapuban, amikor beléptünk a városba! - Az öreg csóválja a fejét, majd vigyorogva annyit mond: - Lehet hogy láttál már valahol, de mi nem találkoztunk még soha.

Na ennek sincs túl sok értelme, akár a doki is mondhatta volna. Kétségbeesetten mondom neki: - oké, nem is érdekel. De azt meg tudod mondani, hogy merre találjuk a bányabejáratot? Egyszer már jártunk ott, de akkor kiskölkök vezettek odáig.

Az öreg még mindig vigyorog, bizisten letörölném a vigyort a képéről ha nem lenne ilyen szélesvállú: - Indulj el arra, amerre a Haldokló nyugszik, majd fordulj a hegyek felé ha eléred a Mindenek Forrását. Onnan már el nem tévesztheted: engem meglátva rögvest a bányakapuhoz érsz.

- Biztos, ha te mondod... - motyogom, majd elkezdem keresni a legközelebbi kisfiút, hogy néhány kerámiáért ugyan vigyen már el minket a bányákhoz. Sajnos azonban minden kihalt, még a gyerekek sem kódorognak az utcákon.

Végső kétségbeesésemben a csapathoz fordulok:

- Segítsetek, mert én légnyomást kaptam, és most nem forog úgy az agyam. Szerintetek mire gondolt az öreg?
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeHétf. Márc. 14, 2016 10:06 am

Kicsit feszengek az új ruhámban, a régi időkre emlékeztet, mintha megint praktizáló orvos lennék. Igazgatom és fészkelődök benne, amikor megüti a fejem az őt rébuszos beszéde.

"- Indulj el arra, amerre a Haldokló nyugszik, majd fordulj a hegyek felé ha eléred a Mindenek Forrását. Onnan már el nem tévesztheted: engem meglátva rögvest a bányakapuhoz érsz."

Haldokló nyugszik... na most vagy temető vagy elfekvő. A halott nyugszik, a haldokló még nem. Érdekes. Mindenek forrása, ez meg mi a görcs? Viszont őt meglátva, gondolom egy jól megtermett szobrot kéne keresni...

- Leo, nem lehet, hogy a ravatalozó felé kéne menni és ott az öreg, fűszertől kábult vajákos asszony háza után kéne a hegyek fel indulni és keresni egy erre a fószerra emlékeztető tagbaszakadt ürgét?
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeHétf. Márc. 14, 2016 10:16 am

- De, előfordulhat... - mondom, majd ránézek az öregre, akiből majd ki buggyan a röhögés.

- Szabadjon megjegyeznem - mondja, miután magához tér - hogy Freedomban hát, hogy is mondjam csak, nem túl nagy tisztelettel bánnak a halottakkal. Ha az Öregek megbizonyosodtak arról, hogy valaki elhunyt, minden teketóriázás nélkül belevarják egy zsákba, bekenik gyíkválladékkal és bedobják Sár-Lakk kitátott pofájába. Nem mellesleg a konyhai hulladékkal is ezt teszik, ezért van az, hogy itt igen fejlett a szelektív hulladékgyűjtés...
Vissza az elejére Go down
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeHétf. Márc. 14, 2016 10:21 am

-Haldokló nyugszik? Mindenek forrása? Hmmmm.-Miközben gondolkozom rátámaszkodom a kaszámra.- Nehéz. Na várj egy picit. A haldoklók nyugvása alatt szerintem az ispotályt értette. De csak tipp. A mindenség forrását nem tudom. Az lehet bármi: Mágikus forrás, víz, valami ősi isten vagy akár a Sar-lak is hiszen köré épült a város szóval ezt nem merném megtippelni. De ha ezt adta meg szerintem föl fogjuk ismerni. A lényeg az, hogy ott keletnek kéne fordulni mert arra vannak a hegyek. Már csak az a kérdés, hogy ő kicsoda és, hogy lehet ott egyszerre két helyen. Mármint, hogyhogy őt keressük? Van valami szobra vagy ilyesmi? LEO. Nemlehet, hogy valami képről vagy szoborról ismerős? Ez megmagyarázná miért találkozhattatok.-fejtegetem így magamban a dolgokat. Míg ki nem derül, hogy a Halottakat a sar-lakba dobálják.
-A halottakat. De mi nem haldoklókat keresünk? Vagy az ugyanaz?
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeHétf. Márc. 14, 2016 10:28 am

- Van abban igazság leányom amit mondasz - mondja az öreg. - de tévelygés is, bőségesen. Mondom még egyszer: "Indulj el arra, amerre a Haldokló nyugszik..." - ez vajon mit jelenthet?
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeHétf. Márc. 14, 2016 5:55 pm

- Na jól figyeljetek, elmondom még egyszer. - ÖT szempár szegeződik az öregre ahogy szaval, az utolsó egy Ervinnél is kisebb alaké. Valahogy odakeveredett az egyik szurtosképű kis utcagyerek is a nagy rejtvényfejtéshez.

- "Indulj el arra, amerre a Haldokló nyugszik, majd fordulj a hegyek felé ha eléred a Mindenek Forrását. Onnan már el nem tévesztheted: engem meglátva rögvest a bányakapuhoz érsz." - összenézünk mi öten, négynek az arcán tanácstalanság, de az ötödik, a legkisebb vidáman ugrál:

- Én tudom, én tudom! - kiabálja nagy boldogan, és körbeszaladja örömében a csapatot. - A mi világunkban a Nap az, ami haldoklik! Az meg nyugaton nyugszik, tehát nyugat felé kell mennetek! Jól mondtam ugye, János bácsi?

Az öreg megsimogatja a csöppség fejét, és mosolyogva mondja: - Ügyes vagy Bendegúz, de most már sipirc haza, mert ha nem érsz oda a vacsorára, nem kapsz enni a Banyától, a Rozi meg még el is kalapál azzal a nagy lapát tenyerével! - A kisfiúnak sem kell több, nyakába veszi a lábát és egy pillanat alatt elinal. Na, tőle sem kapunk több segítséget...

- Na, mire vártok, jó emberek? Induljatok  nyugati irányba! A fejtörő többi része már adja magát!

Elindulunk hát magunkban. Ahogy haladunk, több útleágazás mellett is elmegyünk, amelyek mind a hegyek irányába vezető utcákba torkolnak. De vajon melyiknél kellene lekanyarodnunk?

- Juszuf Szerájánál?

- Al-Hamid Kútjánál?

- Dzsamira Bordélyánál?

- vagy esetleg a Részeg Kank karmához címzett fogadóig menjünk el?
Vissza az elejére Go down
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeHétf. Márc. 14, 2016 6:37 pm

A nap? A homlokomra csapok. De miért pont nyugat? Ennyi erővel kelet is lehetne nem? Ez biztos valami helyi találós kérdés ezért tudta a gyerek. Jobb is halgatni rá.
-Akkor menjünk arra. Asszem van azirányba egy kút. Talán az lehet a mindennek a forrása. Mert hát a víz mégis csak a lét szükséglete. A forrás meg csak megerősíti ezt a feltételezést nem?
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeHétf. Márc. 14, 2016 7:42 pm

Értetlenül nézek Isith-re: - Hát tán azért nyugat, mert úgy kezdődött a rejtvény, hogy aszongya: "Indulj el arra, amerre a Haldokló NYUGSZIK..." ez azért elég sok mindent megmagyaráz.

Ahogy sétálunk nyugat felé, hamarosan elérjük Al-Hamid kútját. A kútak mindig is központi szerepet játszottak a sivatagi kultúrákban, így osztom én is Isith véleményét, hogy tán ez lehet a helyes útvonal. Még a bordélynál is filóztam egy sort, mert ugye ha elképzeljük, éppen arra is rá lehet húzni valamilyen szinten a Mindenek Forrása nevet... de az necces, nagyon necces.

A kútnál hát lekanyarodunk, és elindulunk az előttünk meredező hegyek irányába. Érdekes módon azt gondolná az ember, hogy felfelé fogunk haladni, de kiderül hogy nem, az út lejt lefelé. Hát persze, a bánya is valahol a hegy mélyében van, egyértelmű hogy a bejáratát sem a hegy tetejére teszik, hogy aztán fúrhassanak lefelé feleslegesen...

Ilyen gondolatok járnak a fejemben, ahogy néhány percnyi kutyagolás után megérkezünk utunk végére, a bányák bejáratához. Nagyjából innen már ismerős a helyszín, mégiscsak jártam erre a tegnapi nap folyamán két agyrázkódás között.

És ahogyan azt a palota előtt álló öreg megjósolta, tényleg áll a bejáratnál egy ugyanolyan alak, mint amilyen ő volt. Kopasz nagydarab öregember, csak ennek szakálla is van.

- Jó napot - szólítom meg - mi jöttünk nyomozni az eltűnt kisfiú ügyében. Még mielőtt a tárgyra térnénk, ne haragudjon, de muszáj megkérdeznem: van magának egy ikertestvére, aki a palotánál őrködik?

- Több milliónyi ikertestvérem van - mondja az öreg nagy komolyan, majd elröhögi magát: - Na jó, én nem vagyok olyan szemét, mint János, nem szívatlak benneteket tovább. A helyiek engem Jónásnak hívnak, talán el is sütötte János azt a viccet, hogy én az ő inverze vagyok... nem? Na mindegy. És talán találkoztatok már Jenővel is, aki a nyugati kapunál teljesít szolgálatot. Mindhárman klónkatonák vagyunk, a Kaminón kaptuk a kiképzésünket majd a Köztársaságot szolgáltuk a Szeparatisták ellen egészen a Klónháborúk végéig. Jó régen volt már ez, szépen megöregedtünk azóta... Aztán ilyen-olyan bűneink miatt dezertálva lettünk erre a bolygóra. Hát ezért hasonlítunk annyira egymásra.

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Relics-of-the-old-republic_213_667aa5cc

- Na de ti Artemis-kölyök miatt jöttetek. Igen, itt volt a támadás alatt, futárként szaladgált a palota a piactér és a bánya között. A vének üzeneteit továbbította. A legutolsó üzenetét sírva adta át nekem: azt mondta, hogy be kell robbantanunk a bánya bejártatát, mert nincs esély máshogy megvédeni a várost. Tudom, hogy ti is benn voltatok, ez valószínűleg a halálotokat okozta volna, de értsétek meg a Véneket is: nekik több ezernyi ártatlan és védtelen embert kell megóvniuk... Szóval éppen előkészítettem a tölteteket, amikor is KIROBBANÓ sikert aratva kirepültetek a bejáraton...

Na, így most már minden sora világos a rejtvénynek. Töprengek egy pár pillanatig, majd Jónáshoz fordulok: - És azt láttad-e, hogy innen merre ment tovább a fiú?

Az öreg vakargatja a szakállát egy pár pillanatig, majd így felel: - Nem emlékszem pontosan, de mintha az ispotályt emlegette volna. Dolgozik most ott egy fiatal leányka, Dzsamira... na nem az, akiről a bordélyt elnevezték... úgy gondolom, tetszik Paulnak. Odament, segíteni neki ellátni a sok sebesültet. Ilyen segítőkész fió ez a Paul, egyszer még jó vezető lesz belőle.

Már csak egy kérdésem van, de azt félve kérdezem meg: - Meg tudnád mutatni nekünk, hogyan jutunk a leggyorsabban vissza az ispotályhoz?

Jónás újfent elröhögi magát, majd gyorsan útbaigazít minket.
Vissza az elejére Go down
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeKedd Márc. 15, 2016 6:56 pm

-Nyugszik? Ja télleg. Szerintem beköltözött valami moha az agyamba vagy ilyesmi.

--------------------------------------------------------------------------------------

Miután az öreg klón útbaigazít minket gyorsan visszatalálunk az ispotályba. A hely még mindig dugig van a robbantgatások áldozataival.
Az ápolónő után sokáig kutatunk a sürgés-forgásban de nem nagyon találjuk. Végül a hátsó udvarban lelünk rá a kapualjban ahol feltehetőleg a kórházi ellátmányt szokták behozni. Innen csak egy sötét keresztutcára látni rá ahol néha-néha elhalad egy járókelő de semmi egyéb.
Dzsamira épp cigiszünetet tart ezért van itt és nem a betegekkel. Mikor meglátja a négy közeledő alakot először értetlenül aztán feltehetőleg miattam ijedten bámul rám. Van is oka rá. Ő volt az a nővér aki majdnem bevarrt a zsákba. Tekintve, hogy én megyek elöl ezért én teszem fel a kérdést.
-Azt a Paul gyereket keressük. Nem láttad?
A nővér megkönnyebülten fújja ki a levegőt.
-Pár órája segédkezett itt. Pont ide hátra küldtem, hogy segítsen az egyik betegnek. Mi is volt a neve...G..Géza...Gábor. Tudja fene annyi beteget látok mostanság itt. De valami ilyesmi az biztos.
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeKedd Márc. 15, 2016 9:16 pm

Próbálom az ingerültségemet magamba fojtani. Nem nagyon teszik a félvállról odavetett válasz, de az sem, ahogyan egy ilyen fiatal kis leányka már cigivel rongálja a tüdejét. Vajon mit eszik rajta ez a kölyök?

- Nézd Dzsamira, Paul, aki nem mellesleg az Artemis-ház trónörököse, eltűnt. Nem tudjuk mi történt vele, és mostani tudásunk szerint te láttad őt utoljára. Ezért nagyon jó lenne, ha egy kicsit jobban visszaemlékeznél, hogy nézett ki az az alak, és mi volt a neve? Géza? Gábor? Vagy esetleg valami más G betűs szó, mint mondjuk a Gyula? Vezettek itt egyáltalán valami nyilvántartást, ahol utána lehet ilyesminek nézni? Mi volt a baja az ipsének, hogyan tudott neki segíteni Paul? Légy szíves próbáld meg összeszedni a gondolataidat, hátha sikerül még valami infót megosztanod velünk. Ha nem, és ezt most ne fenyegetésnek vedd, de az egyik  barátom - és itt most a dokira mutatok - boszorkánydoktor, akinek megvannak a maga mágikus praktikái ahhoz, hogy kutasson az egyének agyában... - a másik meg élőholt, megeszi az agyadat és minden gondolatodat megismerjük - mondhatnám, de nem mondom, inkább visszafogom magam, mégsem kellene szerencsétlent halálra ijeszteni.

- Szóval: esetleg koncentrálnál egy kicsit, kicsi lány?
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Sokadik közjáték   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeKedd Márc. 15, 2016 10:37 pm

A peremvidékek szélén egy semleges űrhajóban:

Runkle örült, hogy végre nemcsak ő izzad a teremben. A tárgyalások a Birodalommal megrekedni látszottak, rövid idő alatt túl sok drónt veszítettek, így újratárgyalták a szerződésben foglaltak. Nem volt ínyére ez sem a Purci és Tsainak, sem a mögöttük álló médiahatalomnak.
De, van olyan ember a galaxisban, aki nemet tud mondani a Birodalomnak?
A nagyján túljutottak mikor váratlanul megcsörrent a magas rangú tiszt telefonja. Pár "Igen Uram! Értettem Uram!" után letette és szemmel láthatóan igen szükősnek érezte az egyenruháját Runklére nézve csak ennyit mondott:
- Társaságot kapunk, egy harmadik fél is beszáll a játékba.
A kopasz menedzser már tiltakozni kezdett, mikor a fotocellás ajtó kinyilt, egy karcsú alak állt ott, aki láttán még Károly is elhallgatott.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az Athason valahol a sivatagban:

Az eddig látott helyek közül, a sivatagot első látásra utálta.
A Vörös Nap kíméletlenül tűzött rájuk napok óta, az esték pedig hidegek voltak. Amerre a szem ellátott vörös homok és pusztaság.
Ehhez képest az ő városa egy élő, lüktető paradicsom volt.
Vágyott vissza Izmuthba.
A távolban egy város körvonalai tüntek fel, megállj parancsolt társainak és elvégezte a hálaadó rituálét.
Mikor végzett és felkelt a homokból és klónjaival Tyr felé indult.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeSzer. Márc. 16, 2016 10:19 am

Igencsak érzékenyen érintett, hogy az öreg kiröhögött, de hát én csak egy orvos vagyok és az agyam jó részét már tönkretettem az egyetem alatt. Nincs mit tenni, magamba kell folytanom a találgatásokat és várni a tökéletes időpontra, amikor brillírozhatok.

Némán követem a társaimat és rájuk hagyom a berszédet. A városban ide-oda ingázást nem annyira kedvelem, de valahogy meg kellene találni a kicsi Palikát. Ez a nyomozgatás nem orvosnak való feladat...

Az ispotálynál dohányzó Dzsamirára első ránézésre majdnem a frászt hozzuk, de Leo meggyőző ráhatása sem elegendő, mert rémületében nem sok használható információval tud szolgálni.

- Szóval: esetleg koncentrálnál egy kicsit, kicsi lány? -veti végül oda Leo.

A kislány idegesen kezdi szívni a cigaraettáját és kerülve a szemkontaktust, mindenfelé forgatja a szemét. Ez több mint gyanus. Kilépve a "tömegből" odalépek mellék és az orvosi köpenyem belső zsebéből egy szál virágot húzok elő. Odaadom a leánynak, aki az illatától kicsit megkábul. Szeme fennakad, de nem veszíti el eszméletét.

Elárulja, hogy Paul Gáspárral találkozott, de többet nem tud. Ekkor villan be, hogy Gáspárnak hívták a szobatársamat a kórházban. A többiekre szegezem a tekintetemet:
- Gáspár, a szobatársam az ispotályban, befelé, elő kell kerítenünk!
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeSzer. Márc. 16, 2016 10:51 am

Visszamegyünk az ispotályba, magunkkal húzva még mindig eléggé tartózkodó Dzsamirát. A doki vezet, vele gyorsan megtaláljuk azt a termet, ahová a robbanás után hozták, és ahol először találkozott azzal a bizonyos Gáspárral. A nyolcágyas terem a terroristák támadása után tele volt, most azonban teljesen üres: mindenkit hazaküldtek otthon lábadozni, kivéve a halottakat...

Rossz előérzettel fordulok a nyárfalevélként remegő nővérhez. Kicsit megsajnálom, ezért előveszem a legkedvesebb hangomat, és úgy kérdezem meg tőle:

- Dzsamira, ki tudná deríteni nekünk, hogy hol lakik ez a bizonyos Gáspár? Mivel nincs már itt, el kell mennünk hozzá, ugyanis okvetlenül beszélnünk kell vele.

A lány bizonytalanul bólint, majd elindul a főnővéri szoba felé. Eléggé gyanúsan viselkedik, ezért intek a dokinak hogy menjen vele, nehogy még a végén meglépjen itt nekünk...
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeSzer. Márc. 16, 2016 12:47 pm

@Leonidas:
Miután a fehérköpenyes doki eltűnik a nehéz függönyökkel fedett részen, szótlan csend áll be köztetek. Izith némán néz, elötte se volt egy cserfes kislány de most... úgy néz ki mint a szabadságon lévő Halál a kaszájával.
Hirtelen eszedbe jut vajon új társatok, Ervin, vajon merre járhat? Meg mintha a sivatagban még zöld lett volnaa bőre és legutóbbi találkozásotoknál meg nagyon piros volt, ennyire csak nem kapta meg a  nap... Fene se tudja, hogy reagálnak a goblin pigmentek a napra.
Legközelebbi felbukkanását úgy tudod elképzelni, hogy vagy a fél város üldözi vagy Sár-Lak szájából kell majd kicibálni.


@Dr. Casanova Boltar:
Bent a szobában Dzsamira a feljegyzéseket nézi, látatóan bajban van,a bőrfóliánsra írt jegyzetekkel. - Intelligence check success -  
Rájössz, hogy  alány nem tud olvasni, így a bőrőket a kezéből kivéve keresed a szobatársad nevét.
Megtalálod a csapatotokról a feljegyzéseket, Dzsamira rosszalló pillantásai ellenére elrakod őket, majd megnézed késöbb. Aztán megtalálod a keresett nevet, és elképedsz az olvasottaktól.
Loot: Party medical notes
@Party:
A doktor sietős lépetekkel tér vissza:
- A tag, akit keresünk három órája meghalt!
A leány azt mondta, ha sietünk akkor elérhetjük még mielött a Sár-Lak feneketlen gyomrában végezné.
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeSzer. Márc. 16, 2016 12:58 pm

Követve Leo szavait, elkísérem a lány a főnővéri szobába. Belépve hatalmas irathalmazokat találunk, a közepéből bedig a főorvos emelkedik ki. Kicsit megszeppen, de látva a nővérkét és az egyenruhámat, kollégaként köszönt. Gyorsan elpanaszolja, hogy mennyi papírmunkával járt a robbanás utáni létszámregisztrálás és mennyire kivan mindene a túlórával.

Dzsamira keresgél a feljegyzések között, de láthatólan nem tud olvasni. Odalépek mellé és elképedve olvasom a jegyzeteket. Találok egy haloöm írást a csapatról, de nincs rá időm, ezért begyűröm a zsebembe, szerencsére a főorvos nem foglalkozik velünk, a lány meg nem mer ellenkezni.

Majd odalépek és megpróbálok nem túl tolakodóan rákérdezni Gáspárra. Felcsillana szeme és szomorúan közli:
- Sajnos nem élte túl. Kezdett jobban lenni, de miután hazaengedtük a betegeket, rohama lett és meghalt. Éppen úton van A száj felé, bezsákolva. Emlékszem rá, mert ő az egyetlen akinek véletlenül kívülre varrtuk a kezét és kilóg a zsákból...

Elengedve a nő kezét és kislattyogok a többiekhez. Közlöm velük a rosszt hírt. Éppen kezdene mindenki beletörődni a sikertelen vállalkozásba, amikor Isith-nek felcsillan a szeme.
- Doki! keverj valami hallucinogén szert és próbáljuk meg, hátha tudok beszélni a halottakkal...

Értetlenül nézünk rá, de nincs jobb ötletünk.
- Próbáljuk meg.

Szütyőmmel és minden felszerelésemmel a hátamon sietősre vesszük a figurát, hogy még A száj előtt utolérjük a Zsákost.
Vissza az elejére Go down
Isithieländé
Meteorbringers Team Associate
Isithieländé

Hozzászólások száma : 144
Tartózkodási hely : Lélekkel a purgatóriumban

Tulajdonságok:
Fajta: Undead blood elf
Kaszt: Undead berserker
Szint: III

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeSzer. Márc. 16, 2016 3:24 pm

Amíg a Dokiék elmennek én helyet foglalok egy gyógyszeres ládán és próbálom összerakni a fejemben azt amit eddig tudunk. De egyenlőre túl kevés az információ, hogy bármire is rájöjjek. Úgyhogy inkább csak végig gondolom a dolgokat. Végül az iménti beszélgetésnél lyukadok ki.
-Leo. Nem vagyok olyan régóta halott úgyhogy kérlek ne nézz hülyének a kérdésemért. De tényleg megtudhatom valakinek az emlékeit, hogyha megeszem az agyát vagy csak úgy mondtad, hogy ráijessz a fruskára?
Az elf válasza közepén érkezik meg a Doki.
-Rossz hír - közli velünk - Gáspár három órája halott. Már viszik a Sar-lakhoz etetésre.
Beugrik valami. Még kint a sivatagban is nagyon jól megértettem a technoviking zombijait. Talán most se lesz másképp. Csak valahogy össze kellene futnom a szellemével…
-- Doki! keverj valami hallucinogén szert és próbáljuk meg, hátha tudok beszélni a halottakkal...


Menet közben a Doki valami világoskék löttyöt nyom a kezembe amit tudja fene honnan halászott elő út közben.
-Jelenleg nincs idő jobbat kotyvasztani. Ennek ellenére működnie kell de lehetnek mellékhatások.
Rohanva de elérjük a Sar-lak vermét még a mai áldozás megkezdése előtt. Míg a többiek eszeveszettül keresik Gáspár hulláját én benyomom a halucinogén löttyöt. Pár másodpercig még ácsorgok aztán mintha egy acélkalapáccsal vertek volna fejbe. Úgy megtántorodok, hogy rögtön hanyatt esem. Leo rángat föl, hogy megvan a hulla. De hangját csak elnyújtva és nagyon visszhangosan hallom. Megpróbálok magamtól fölállni de nem nagyon sikerül megállnom egy helyben. Végül valaki csak odatámogat a hullához miközben én inkább a zöld eget bámulom mert az nem annyira ilyesztő mint a Doki nyaka körül tekergődző  kígyók vagy a lebegő székek.
Mikor végre odavezetnek a hullához és letérdepeltetnek mellé. Valaki már kibontotta a zsákot a fickó fejénél. Remegő kezemet a homlokára helyezem és lehunyom a szemem, hogy a drog rémségeit ne lássam.
-Hali. Gáspár ott vagy?-motyogok magam elé.
-Ki keres?
-A nevem Isithieländé de ez most lényegtelen. Paul miatt jöttem. A fiú eltűnt. Te láttad utoljára. Kérlek segíts.
-Miért segítsen egy holt a még élőkön?
-Nézz rám. Szerinted itt beszélgetnénk ha nem lennék halott?
-Na jó. De kérek cserébe valamit.
-Ha nem hosszú megcsináljuk.
-Figyelj. Semmi kedvem a Sar-lak gyomrában megrohadni. Mindig hamvasztást szerettem volna.
-Szerintem ez megoldható.
-Oké. Tehát láttátok azt az utcát a kórház mögött? Ahol a nővérek szokták a szünetjüket tartani. Na Paul ezen az utcán kísért hazafelé. Jó hosszú úgyhogy kábé negyed óra alatt is csak a feléig jutottunk el. Az egyik sarkon a fiú megállt. Aztmondta van egy kis dolga és, hogy nyugodtan menjek tovább. Majd leállt beszélgetni valami sötét alakkal. Kicsit arréb egy alacsonz zöld lény ácsorgott látni lehetett, hogy köze van a dolgokhoz. De, hogy miféle lény volt azt nem tudom mert inkább mentem tovább. Nem szeretem beleütni az orromat mások dolgába.
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeSzer. Márc. 16, 2016 4:21 pm

Isith kába egy kicsit miután magáhzoz tér, de el tudja mondani a hallottakat. Felismerésként hasít belém a tudat, hogy én ismerem azt az utcát. Azon jöttem végig, amikor kiengedtek.

- A Delej utca!

Isith-et segítve megiramodunk, vissza az ispotályba. Gyorsan megtaláljuk az utcát, nagyon keresgélni sem kellett. Az egyik félreeső zugnál feltűnik valamiféle zöld festékszerű anyag a falon. Közelebb érve látjuk, hogy a doboz széjjel vannak rugdalva és a homokokban látható nyomok alapján dulakodott itt valaki. Pár lépéssel odébb pedig szintén álhatott valaki, de az ő mozgása egyenletes volt. Csak odament és elment.

Közlebbről megnézve a festéket, valami mohaszerű képződményt is látunk, de ez még csak nem is az északi oldalon nő... Ahogy közelebb akarok hajolni, belerúgok valamibe. Egy csontkés van a földön, körülötte ruhadarabok.

A kést jobban megvizsgálva egy szimbólumot látok rajta, ugyanazt, amit itt szinte mindenhol. Ez az Artemis ház jele, de vajon miért akarta bárki a királyi családból bántani Pault? Alatta egy monogram PA.

- Megtámadták a fiút, ez az ő kése volt!

Tekintetem a mohába mered és próbálok rájönni mit látok, hova vezethet ez a nyom. Eszembe jut a vajákos asszony akitől Isith a kaszáját kapta.

- Gyerünk uraim, dolgunk van.

Útközben elmagyarázom, hogy ilyen mohát én még csak az Alkonyban láttam, de az se teljesen ilyen volt, viszont a vajákos asszonynak tudnia kell. Odaérve illedelmesen bekopogunk és átadva a mintát feltesszük a nagy kérdést.
- Tud segíteni? Mi ez? Mi hagy ilyen nyomot? Hol található?
Vissza az elejére Go down
Majszter Plejbász
Meteorbringers Team Founder
Majszter Plejbász

Hozzászólások száma : 440
Tartózkodási hely : Porosháza városa, de inkább a koszfészek lenne jobb szó

Tulajdonságok:
Fajta: Ember/Döbrögi
Kaszt: OKJ-s Varászló
Szint: Első

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeSzer. Márc. 16, 2016 4:48 pm

- Oh, há'  hadd nézzem meg közelebbről gyermekem - mondja az asszony. - Tudod a látásom a korommal kopott el.
Megfogdossa és szagolgatja, sőt még a szájába is veszi a talált növényt.
- Hát ez bizony az aminek sejtettem.
Érdeklődve várjátok mi is lehet az, de az asszony hallgat.
- Party Intelligence Check -
A szótlanságát a Leo tarsolyából előkerülő kerámia töri meg (-1 ceramic piece)
- Naszóval, ez Halvamoha. Ritkán fordul elő a föld felszínén, általában vízhez közeli helyeken él és a sötétséget szereti. Lássátok, már halványodik - a kezében tartott moha élenk zöld, színe megfakult és már sárgás-zöld. Ha ilyen mohát szeretnétek szedni, akkor bezony a föld alá kell szállnotok.
Azzal a doktorra néz:
- Jaj aranyoskám, ha pár évvel fiatalabb lennék, bizony mondom neked levettél volna a lábamról  egy erős teával. - Unwanted Charm skill check success -

Loot: Halvamoss
Gurney’s Favor mission updated:  - Find the place where halvamoss comes
                                              - Bring back Pault
Vissza az elejére Go down
https://www.wattpad.com/user/GaborBacsai
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeSzer. Márc. 16, 2016 4:56 pm

- Leo. Nem vagyok olyan régóta halott úgyhogy kérlek ne nézz hülyének a kérdésemért. De tényleg megtudhatom valakinek az emlékeit, hogyha megeszem az agyát vagy csak úgy mondtad, hogy ráijessz a fruskára? - kérdi tőlem Isith ahogy várakozunk az ispotályban.

- Tudtommal nem, azt csak úgy kitaláltam, hogy ráijesszek a fruskára... hé, várjunk csak egy picit, hiszen én ezt ki sem mondtam, csak gondoltam, de akkor te honnan tudod? Hm, tán csak nem...? csak némi légnyomás kellett, és máris működik a csapattelepátia!?

A választ már nem tudom meg, mert jön a doki (illetve most már hívhatjuk boszidokinak is, nem?) és közli velünk a rossz hírt.

Ezek után egy cseppet elveszítem a fonalat, illetve csak kapkodom a fejemet, amilyen sebességgel zajlanak körülöttem az események. A doki kotyvaszt, Isith iszik, aztán haluzik egyet a hullánál, majd megmutatja nekünk a helyes irányt. Rendes volt ettől a halottól, hogy nem szívatott minket, mert a mostani állapotunkban nem tudom, hogy hogyan boldogultunk volna egy újabb találós kérdés-csomaggal...

Aztán megtaláljuk a kést, majd a nyanyát, aki teljesen rákattan a dokira, nem is értem hogy miért nem én rám, pedig én sokkal szebb vagyok a fehér ponchomban. Na mindegy. Ahogy kilépünk az öreg boszi viskójából, megpróbálok én is érdemben hozzászólni a diskurzushoz:

- Gyanítom, hogy a föld alá csak egy helyen lehet bejutni: ahonnan jöttünk, a bányabejárattól. Esetleg emlékszik még valaki az odavezető útra?
Vissza az elejére Go down
Szenes Ervin
Meteorbringers Team member
Szenes Ervin

Hozzászólások száma : 33
Tartózkodási hely : Valahol Athas sivatagában. Őszinte bánatára.

Tulajdonságok:
Fajta: Goblin
Kaszt: Tűzmágus / Robbanóanyag-ipari szakmérnök
Szint: 1

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeCsüt. Márc. 17, 2016 3:10 am

Égő gyufákra emlékeztető szúrós szaggal körüllengve felbukkan a csapat mögött Ervin. Nemrég kapott tiszta ruhája máris tiszta kosz és korom lett, akárcsak bőrének minden szabad felülete. A szemére szerzett valahonnan egy pántos védőszemüveget. Egy hátizsákkal, valamint az övéről lógó féltucat, gömbölyű agyagedénykével egészült ki a felszerelése. Feltehetően az utóbbi az oka a fene nagy jókedvének, mert folyamatosan vigyorog, a világ elé tárva hegyes ám nem kimondottan fehér fogsorát. Egy nyitott könyvet tart a kezében, amit valószínüleg idefele olvasgatott. A borítóján az "Elven Lore for Dummies" felirat olvasható.

- SZEVASZTOKSRÁCOK!

Valószínüleg valahol kávéhoz is juthatott. A szavak egyetlen folyamatos áradatként ömlenek belőle, szünet vagy levegővétel nélkül.


- Nézzétekmilyenérdekeskönyvettaláltamazegyikutcaiárusnál,mindenféleelfekkelkapcsolatosinformációvanbenne.Ezmajdsegítáthidalnia
kultúráliskülönbségeinket!Jaésképzeljétek,azeladóaztmondtalátottegymásikgoblintiserrefele!Nempontígymondtadealeírásaalapjángoblin
lehetettminténcsaknempiroshanemzöld.Azthittemvolnaénvagyokazegyetlenilyenszerencsétlengoblinavilágonakiezenanyomorultbolygón
kellvesztegeljen,errekiderülhogyvanmásis.Aztmondtaaszegénynegyedirányábatartottegyösszegöngyöltszőnyeggelvagytakaróval.
Mitakarhatott,nincsarrasemmi.Tánszőnyegekkelházal? [alig észrevehető lélegzetvétel]
- MitmondtálLeó?Abányáhozakartokmenni?Odamostfeleslegesmenni,arobbanásbeomlasztottaajáratokat.Mitkerestekott?Mohát?
Énnememlékszem,hogyottlettvolnamoha.Bányákbannemjellemző,nemelégnyirkosottnekik.MásfelekellKÚTatni.Aztmondtammár,
hogyszereztemnémiapatitotmegedényeketmegsegédeszközöketéscsináltampárfoszforosgyújtóbombákésvégrenemkellmeztelennek
éreznemmagamsponsoredbyLeó.Deténylegnagyonérdekesezakönyv.

Nehány másodpercre ellhalgat, láthatóan elégedetten magával, majd normális sebességgel folytatja:
- Egyébként hogyhogy így együtt mindenki? Meglett a következő úticél vagy mi történt?
Vissza az elejére Go down
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeCsüt. Márc. 17, 2016 6:35 am

Megnézem a goblin új könyvét. Olyasféle mondatokkal kezdődik az első fejezet, hogy "Az elfek úgy néznek ki, mint az emberek, csak karcsúbbak, és hosszú a fülük.", meg hogy "Szeretnek a fák között röpködni egyik liánról a másikra, és a legtöbbjüket Legolasnak hívják." Sóhajtva adom vissza Ervinnek az új drágaságát, na gondolom magamban, ettől sem lesz kevésbé dummie, legalábbis elfügyben.

- Azt mondod, hogy ne a bányák felé menjünk? - sűrűn bólogat nagy vigyorral az arcán. - Van esetleg más ötlet valakinek, hogy akkor hol találunk ilyen mohát?

NÉGY szempár néz vissza rám kérdő tekintettel. Hm, már megint eggyel többen vagyunk, a kis szurtos Bendegúz csak hozzánk csapódott.

- Én tudom, én tudom! - rikácsolja nagy boldogan. - A város szélén van egy régi elhagyatott kút, onnan nyílnak a Katakombák! A terroristák mindig azon keresztül lopódzkodnak be a városba!

Elgondolkodva nézek a kissrácra. A helyismerete már másodjára segít ki minket, lehet hogy adni kellene neki valami jutalmat. De persze nem is nagyon kellene bátorítani, hogy mindenféle idegenekkel szóba álljon az utcán, mert még a végén őt is elrabolják. Egy atyai pofon helyrerakná egy időre, de ugye nem vagyok az atyja, így hát maradok az első megoldásnál:

- Nesze, itt egy kerámia a jó tippért. Ha elvezetsz minket a kúthoz, kapsz még egyet.

Egy boldog és gazdag, vidáman futkározó utcakölökkel egészült ki a Meteorhozók csapata, még ha csak ideiglenesen is. Előbb a goblin, most meg a gyerek, vészesen csökken az átlagmagasságunk. Legközelebb már tényleg muszáj lesz valami nagy lakli barbárt szerződtetnünk...
Vissza az elejére Go down
Dr. Casanova Boltar
MeteorbringerTeam - founder
Dr. Casanova Boltar

Hozzászólások száma : 212
Tartózkodási hely : BadSector

Tulajdonságok:
Fajta: Humanoid
Kaszt: Witch Doktor
Szint: 5

5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitimeCsüt. Márc. 17, 2016 11:26 am

Piromkodva hagyom el a vajákos asszony házát. Régen vetett rám szemet bármilyen nőszerű lény. Most kezd feltűnni, hogy Ervin nincs is velünk. Olyan aprócska és annyit vergődtunk külön, meg kisebb csapatokban, hogy át is siklottam felette.

Éppen átsiklik az agyamon a gondolat, hogy sötét és nedves helyet kell keresni, amikor Ervin betoppan és a mámoros siker érzését egy pillanat alatt elveszi és hamarabb osztja meg a gondolatokat a többiekkel. Nekem is kávét kéne innom, ha leszűrnűm se tudnám elhallgattatni.

Na aztán a kis Bendegúz, ez nagyon nem az én napom, végre hasznára lennék a csapatnak és a térdemig se érő népek bankot robbantanak és még fizettünk is érte. Elismerően bólintok, hogy mindenkinek igaza van, mindenkivel egyet értek.
- Irány a város széli kút!

Útközben érdemes lenne kötelet is vételezni
- Ervin, kiderült már mit tud a csizmád? Elég veszélyes helyen szerezted, biztosan nem hétköznapi csizma.

Ránézésre fogalma sincsen, megtalálta és felvette. Mindegy is, legalább jól áll neki, pont a mérete. Útközben eszembe jut, hogy a zsebem tele van papírokkal. Előveszem őket és sorban átnézem. Közös aktába került mindhármunk anyaga, Ervinről semmi információ.

Malak al-mut:
Érkezésekor a figyelem középpontja, évszázadok óta nem látták járni a holtakat. A jelenléte rémisztő, de a város segítségére volt. A bánya berobbanásakor meghalt, majd a halálból visszatérve megtámadta a patológust, de szerencsére senkinek nem esett baja. Később rémálmai voltak, de nem emlékezett rájuk. A kezelés alatt magas dózisú fájdalomcsillapítókat és nyugtatókat kapott, de a szervezete nem reagált. Folyamatosan egy nevet kiabált, de nem lehetett érteni.

A kimért elf:
Magának való, láthatóan ő vezeti a csapatot. Barátai hallgatnak rá, de a kezeléskor ő is ki volt kelve magából. Halálról és valami átokról hadovált és megfenyegetett valakit, de a nevet nála sem lehetett érteni.

A labilis orvos
Klinikai eset, a vérképe nem normális. Az EKG és MRI vizsgálatok eredménytelenek. A bányában történhetett vele valami, mert megváltozott a vérképe és abnormálisan gyorsan gyógyultak be a sebei. Nem sikerült vért venni tőle, rángatózott és a távolba beszélt, mintha tartana valamitől vagy valami felé. További megfigyelés javasolt.

Zárójelentés:
A kezeltek igazoltan sérültek, mentálisan. Nem szabad szem elől téveszteni őket. Fokozott óvatossággal figyelni minden lépésüket.

- Hm… -zárom rövidre a véleményemet.

Gyorsan megosztom a rólunk készült feljegyzéseket. Egyelőre nem érdemes időt fecsérelni ezekre, hamarosan úgyis elhagyjuk a helyet és remélhetőleg a bolygót is, aztán meg figyelgessenek akit akarnak.

Időközben elérünk a kúthoz, a kötelünk is megvan. A kút peremén ugyanazt a zöld anyagot találjuk, mint a falon, ahol Paul eltűnt.
- Azt hiszem jó helyen vagyunk…
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Empty
TémanyitásTárgy: Re: 5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei   5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei Icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
5.3 Resupplying, Reunite, Vox Populi Vox Dei
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Fejezetek, Chapters
 :: 
Load Game
 :: 
Fifth Game Cycle - Curse Breakers
-
Ugrás: