ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 Gugli, a beszélő koponya

Go down 
SzerzőÜzenet
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

Gugli, a beszélő koponya Empty
TémanyitásTárgy: Gugli, a beszélő koponya   Gugli, a beszélő koponya Icon_minitimeSzomb. Ápr. 16, 2016 6:49 am

Gugli nem más, mint Guglirion, egy rég halott tünde könyvtáros szellemének utolsó megmaradt testrésze, a koponyája. Sajnos tud beszélni (mást se), amivel halálra idegesíti a társaságot. Paktumot kötött Leonidassal, aki megígérte neki, hogy visszaviszi a szülővárosába, és végső nyugalomba helyezi a sokat szenvedett lelkét. Azóta Leo derekára kötve járja Athas sivatagát...

Guglirion története a Világtörés idejéből

-----------------------------------------------

Lord Daliás, az Elebur Ura, a keleti elfek hercege, Hegyek Támasza, SarliLakian Örzője és Etetője nagy gondban volt. A hatalmas termetű nemestünde a tróntermében ült legfőbb tanácsosai és bizalmasai között, és egy elkerülhetetlen döntést halogatott.

- Uram, most érkezett hollón a hír, a nyugati tartományok elestek - szólalt fel éppen Imélália, a hercegi levéltár gondnoka és nem mellesleg titkosszolgálati emberminiszter. - Ez a Kalak nevű varázsló az összetákolt seregével legyűrte testvéreink hadait, és most a déli városok irányába indult.

Könyvtáros Guglirion, a herceg titkos tanácsosa a hír hallatán aggódva nézett az éppen beszélő feleségére. Mindketten délről származtak, szüleik, gyermekkori jóbarátaik még mindig a Dél erdeiben éltek. Belegondolni is szörnyű, hogy az ember, mul és félszerzet falkák most azokat a ligeteket vágják ki, ahol szerettei éltek...

A herceg egy pár percig töprengett, majd láthatólag döntésre jutott:

- Erősítsétek meg a határokat! - páncélkesztyűs keze súlyosan koppant a tanácskozóasztalon. - Hívjátok hadba minden elérhető testvérünket! Megállítjuk ezt a csőcseléket vagy ne legyen a nevem Lord Daliás!

------------------------------------------------

A hercegi palota lángokban állt, a kiáltozás és a fegyvercsörgés egyre közelebbről hallatszott. Könyvtáros Guglirion és Imélália a tanácsteremben futott össze a véráztatta herceggel.

- Uram, a Lombos Erdő épp most sorvadt ki egy szempillantás alatt! - futott be egy őr könnyes arccal. - Nem tudtunk semmit sem tenni hogy megakadályozzuk...

Guglirian gondterhelten nézett fel urára: - Egy egész erdő? Akkora mennyiségű energiából át tudják törni a védelmünket... - hirtelen minden eddiginél nagyobb robbanás rázta meg a palotát, alig bírtak talpon maradni a tündék.

Lord Daliás ekkor két pálcát húzott elő az övéből, és a házaspárnak nyújtotta azokat: -Menjetek a helyetekre, a Levéltárba és a Könyvtárba. Ezekkel a pálcákkal be tudjátok mágikusan is zárni az ajtókat. Az ott őrzött titkok nem kerülhetnek Kalak kezébe! Zárjátok magatokra az ajtót, és várjatok a visszatértemig!

Ezzel a herceg kivonta kardját és elhagyta a tróntermet. Guglirion és Imélália egymásra néztek, és mindketten elindultak a kijelölt helyük felé.

A Könyvtáros hallotta maga mögött az egyre közeledő csata zaját, ezért igyekezni kezdett. A könyvtár felé vezető lépcsőre fordulva látta meg először a csürhe tagjait. Közben ránézett a pálcára hogy memorizálja a rávésett aktiváló parancsot. Ahogy meglátta a feliratot, döbbentében megtorpant, még az őt üldözőkről is megfeledkezett egy pillanatra:

- Mi a f...- majdnem kimondta a szót, amit egyetlen tanácsosnak sem illik kimondani. -"Supercalifragilisticexpialidocious"  ez lenne a jelszó? Melyik marha találta ezt ki?

Mindegy, ha ez van, ezt kell szeretni, gondolta, és mivel világ életében pragmatikus gondolkodású volt, hamar túltette magát a megrázkódtatáson. Lesietett a lépcsőn, és befordult a könyvtár ajtaja elé.

Egy ordítás jelezte, hogy észrevették. Kinyitotta az díszes nagyajtót,  belépett a könyvtárba, majd szembefordulva az ajtóval rákezdett a mondókára:

- Szuperkálieximexi... - nem jó, de valami ilyesmi... kezdjük újra... - ekkor pendülést hallott, majd egy hatalmas erő vágta hátra a terem belsejébe. Elterült a földön, leborítva egy kupac féltve őrzött fóliánst. A hasába csak ekkor robbant be a fájdalom. Az első rohamot legyűrve Guglirian kinyitotta a szemét, de csak a fekete tollatlan számszeríjvesszőt látta, ami a gyomrából áll ki, meg a háttérben az elmosódott alakokat, ahogy a féltve őrzött könyvtárát jönnek megszentségteleníteni...

- Supercalifragilisticexpialidocious -lehelte, majd minden sötétségbe borult.
Vissza az elejére Go down
 
Gugli, a beszélő koponya
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Hasznos információk
 :: 
Nem játékos karakterek
-
Ugrás: