ReVIVE!

 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 TIE-monsters avagy a levegő urai

Go down 
SzerzőÜzenet
Leonidas
Meteorbringers Team Founder
Leonidas

Hozzászólások száma : 406
Tartózkodási hely : BadSector, DS-101 rendszer

Tulajdonságok:
Fajta: Elf
Kaszt: Íjászféle
Szint: Negydik

TIE-monsters avagy a levegő urai Empty
TémanyitásTárgy: TIE-monsters avagy a levegő urai   TIE-monsters avagy a levegő urai Icon_minitimeSzer. Jan. 20, 2016 6:48 pm

A TIE-vadászok a belholderek távoli rokonai, felépítésükben is hajaznak rájuk, bár jelentős különbségek vannak, hiszen a két faj családfája évmilliókkal ezelőtt szétvált egymástól. Míg a beholderek intelligenciát és mágikus képességeket fejlesztettek ki, addig a TIE faj a levegő magasabb rétegeit hódította meg.

TIE-monsters avagy a levegő urai 51eanl
Közönséges TIE

Kinézetük:
A TIE leginkább egy gömböcre hasonlít (fejszerv), amelyen átellenes oldalon két végtagot láthatunk. A végtagok hatalmas, egymással párhuzamos bőrvitorlákban végződnek, amelyek a kormányzás és a levegőben történő fennmaradás érdekében fejlődtek ki a lényen.

A TIE-ok testének 75%-a gáz halmazállapotú. Ez azt eredményezi, hogy még a legnagyobb példányok sem nyomnak többet egy-két kilónál, ami ugye a levegőben való életmód elkerülhetetlen velejárója. Egyes tudósok a gázok összetételét is vizsgálják, persze ez igen nehéz, mert a döglött példányok sajnos elég gyorsan leeresztenek, fogságba meg nem igazán tarthatóak. Az biztos, hogy hidrogén és hélium van az elegyben (a hélium adja a malacsivításhoz hasonló magas hangokat a vadászó TIE-oknak), ezen kívül metán és többféle robbanógáz található a testük üregeiben. Ezek kifújásával és meggyújtásával képesek korlátolt hatótávon belüli lánglöketek előállítására, vagy akár mérgező gázfelhők létrehozására.

Méretük nagyon változatos: a 2 cm-es pici TIE-októl kezdve a vadászgép nagyságúakig mindegyik elfordulhat a sűrűbb légkörrel rendelkező bolygókon. A kisebbek a starwars-őrület újbóli fellángolása óta veszélyeztetett fajnak minősülnek, mivel a rajongók a legtöbbjüket összefogdosták majd kinyírták, a lelappadt gömböcöt felfújták és egy tűvel különböző gyűjteményekbe illesztették. Ezekből ma már csak néhány egyed található a keleti mocsarakban.

Életmódjuk:
A TIE-ok mindegyik faja a levegőben éli le életét, a szárazföldre sosem ereszkednek le. A kisebbek repülő rovarokkal, a nagyobbak madarakkal táplálkoznak. Mivel telítve vannak levegőnél könnyebb gázokkal, így sok esetben csak sodródnak a légáramlatokkal. Vadászat közben, pedig lökhajtással közlekednek. A sokféle gáz elegye iszonyú büdöst képes csinálni, szinte a rosszullét kerülgeti az embert ha véletlen nagyobb TIE-vadász-csordába botlik szerencsétlenségére.
Ezen tulajdonságát a népi bölcsesség is megörökítette: az ártányi járásban gyűjtött szólás szerint: "Akkorát fingott mint egy TIE-bomber", illetve "Fürdik ez, csak TIE volt az anyja".
Ezen kívül még egy tucatnyi szólás és közmondás őrzi tulajdonságaikat szerte a bolgyón.

Elterjedésük:

A TIE-ok alfajai meghódították az egész északi kontinenst. Egyes fajtái még az óceánokra is kimerészkednek, ahol repülőhalakkal táplálkoznak.

A nagyobb fajok érdekesebb változatai:

TIE Interceptor:
Bőrvitorlái hajlítottak, feje nagyobb a közönséges TIE-nál. Mozgása gyorsabb, fordulékonyabb mint társai. Különleges belső szerveinek hála képes villámokat kilőni, amit mind a védekezésben, mind pedig támadáskor szívesen használ.

TIE Bomber:
Az egyetlen kétfejű TIE, elsősorban vulkanikus hegyek, működő vulkánok felett éldegél. Jellegzetessége, hogy a vulkáni hamuból és gázokból nyeri ki a működéséhez szükséges ásványi anyagokat. Az anyagcseréje sem mindennapi: míg az egyik fej szája csak étkezésre alkalmas, a másikon ürülnek ki a felhasznált gázok. Egy-egy böfi több köbméternyi mérgező gáz kilövellését is jelentheti, amit ő is szívesen használ ha sarokba szorítják.
Vissza az elejére Go down
 
TIE-monsters avagy a levegő urai
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Online RPG (nemcsak) havereknek :: 
Hasznos információk
 :: 
Monsters Compendium
-
Ugrás: